دوشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۷
کد مطلب : 106869

بی توجهی به افزایش قیمت‌ها و حقوق کارگران چرا؟

یک نوع بی‌توجهی در قبال شرایط اقتصادی کشور دیده می‌‌شود که هر چه زودتر باید برای این مشکل ...

یک نوع بی‌توجهی در قبال شرایط اقتصادی کشور دیده می‌‌شود که هر چه زودتر باید برای این مشکل کاری انجام داد.
مشکلات کنونی کشور، اقتصادی است، اگر مسئولین به میان مردم بروند، چیزی جز درخواست حل مشکلات اقتصادی نخواهند شنید، از زبان مردم نخواهند شنید که دولت و وزارتخانه‌های مربوطه بر روی مسائلی همچون کنسرت‌ها یا رفتن بانوان به ورزشگاه برای دیدن فوتبال یا ورزش دیگری اقدام کند، بلکه آنها خواهند گفت چرا دولت برای حل مشکلات اقتصادی به ویژه در زمینه افزایش بی رویه قیمت‌ها و تأخیرهای چند ماهه در پرداخت حقوق کارگران برخی کارخانه‌ها اقدامی ‌نمی‌کند.
دیده می‌شود که برخی از کارخانه‌های کشور حقوق کارگران خود را ماه‌ها است پرداخت نکرده‌اند و این کارگران برای این که به حق خود برسند دست به تجمع و اعتراض می‌زنند تا شاید صدای آنها به گوش مسئولین برسد، کارخانه نیشکر هفت تپه خوزستان یکی از آن کارخانه‌هایی است که اکنون چند روز است کارگران آن تجمع کرده و حتی به نماز جمعه شهر شوش در استان خوزستان رفتند و حقوق خود را مطالبه کردند.
از سوی دیگر افزایش بی رویه و افسار گسیخته اکثر اجناس و کالاهای مصرفی و مورد نیاز مردم یکی دیگر از مشکلاتی است که روز به روز افزایش می‌یابد، اما برای مهار آن اقدامی از سوی مسئولین صورت نمی‌گیرد.
همه مردم هر روز و هر ساعت تجربه افزایش قیمت‌ها را دارند و هنگامی که به فروشگاهی مراجعه می‌کنند تا مایحتاج خود را تهیه کنند، قیمت کالایی که با روزهای گذشته خریداری کرده‌اند تفاوت کرده و افزایش یافته است. چنین روندی باعث تخریب روح و روان مردم می‌شود.
مسئولین اکنون باید پاسخگو باشند که چرا قیمت‌های کالاها و اجناس و حتی خدمات به مردم تا این اندازه با نوسان قیمتی روبرو است نوسانی که تنها افزایش را نشان می‌دهد؟!
آیا مسئولین و وزرای مربوطه به میان کارگرانی که ماه‌ها است حقوق خود را دریافت نکرده‌اند رفته‌اند و پای درد دل آنها نشسته اند؟ چرا به مشکلات این قشر که حقوق حداقلی دریافت می‌کنند و هیچگاه حقوق نجومی نگرفته اند، بی توجهی می‌شود؟
آیا وزیر کار یا وزیر صنعت معدن و تجارت خود را موظف به حضور در میان کارگران کارخانه‌هایی که ماه‌ها است حقوق دریافت نکرده اند می‌دانند؟ و اگر به میان آنها نرفته اند دلیل آن چیست؟
چنین بی تفاوتی‌هایی باعث عصبانیت کارگران خواهد شد و در میان جمع کارگران قطعاً عناصری نیز حضور دارند که به تحریک آنها می‌پردازند و یک اعتراض آرام برای مطالبه حقوق خود، تبدیل به یک اغتشاش و درگیری خواهد شد که چنین اتفاقی خواسته دشمنان است.
موضوعاتی همچون عدم پرداخت حقوق برخی از کارگران کارخانه‌های کشور و افزایش قیمت‌ها در صدر اخبار رسانه‌های خارجی فارسی زبان و معلوم الحال قرار دارد و آنها حتی تصاویر این تجمعات را پخش می‌کنند در حالی که چنین اتفاقی یک موضوع داخلی است و رسانه‌های کشور باید آن را منتشر کنند و فرصت تحریک و دروغ پردازی را از رسانه‌های خارجی بگیرند.
کشور دارای دستگاه‌ها و سازمان‌هایی است که برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی تشکیل شده است، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و دیگر سازمان‌ها و نهادهایی که وظیفه نظارت و کنترل بر روند تولید، توزیع و مصرف را بر عهده دارند، اما تحرک لازم از سوی آنها برای نظارت و کنترل بر شرایط اقتصادی موجود دیده نمی‌شود.
چنین شرایطی به شدت ایجاب می‌کند مسئولین و دستگاه‌های ذیربط ورود کنند و مقابل سرکشی قیمت کالاها و خدمات بایستند و حداقل یک ثبات در قیمت‌ها ایجاد کنند.
افزایش روزانه و ساعتی قیمت کالاها و اجناس مورد نیاز مردم قابل تحمل نیست، حتی مردم نمی‌توانند برای مخارج خود برنامه ریزی کنند چرا که نوسان قیمتی، آنها را سردرگم کرده است.
وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نسبت به کاهش چشمگیر مصرف لبنیات، گوشت قرمز و مرغ هشدار داده چرا که چنین کالاهای اساسی که مصرف آن در تضمین سلامت افراد جامعه نقش اساسی دارد، با افزایش قیمت شدیدی روبرو بوده است و متأسفانه دست اندرکاران و دولتمردان برای کنترل قیمت و ایجاد ثبات برای این کالاها و اجناس اقدامی نکرده اند.
قدر مسلم اگر برای مهار چنین وضعیتی اقدامی نشود، شرایط از وضعیت تحمل مردم به سوی غیر قابل تحمل پیش می‌رود و آنگاه حل مشکلات را دشوارتر خواهد کرد.
مسئولین باید در این زمینه اقدام سریع و تأثیرگذار انجام دهند تا مردم اقدامات انجام شده را احساس کنند و ببینند که نتیجه بخش بوده است.

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdch--nzw23nv6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی