چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۵
کد مطلب : 118460
دیدار سران نیز یخ مناسبات روسیه و آمریکا را ذوب نکرد

پوتین و بایدن همچنان سرشاخ

پوتین و بایدن همچنان سرشاخ

سرانجام پس از مدت‌ها گمانی‌ زنی دیروز دیدار پوتین و بایدن در ژنو برگزار شد در حالی که این دیدار بیشتر صحنه خط و نشان کشیدن طرفین بود و در نهایت نتوانست یخبندان ایجاد شده در روابط رسیه و آمریکا را ذوب نماید. ولادیمیر پوتین و جو بایدن دیروز در ژنو در حالی با هم دیدار کردند که عملا رویکرد جدیدی در مناسبات دو کشور ایجاد نشد چرا که از یک سو بایدن پیشتر اعلام کرده بود این دیدار دوستانه نخواهد بود و وی به دنبال هشدار دادن به روسیه است و در مقابل سران روسیه نیز بر کوتاه نیامدن در برابر تهدیدات آمریکا تاکید کردند.
سخنگوی کرملین گفت، ولادیمیر پوتین مواضع قاطع روسیه درباره عضویت احتمالی اوکراین در ناتو را به همتای آمریکایی خود گوشزد خواهد کرد و وضعیت نمایندگی‌های دیپلماتیک روسیه در آمریکا نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد."دیمیتری پسکوف" در ژنو اعلام کرد که طرف روسی به این مسئله دقت کرده که "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا امکان عضویت احتمالی اوکراین در ناتو را بعید ندانسته است. وی این اظهارنظر را "عاملی جدید" ارزیابی کرده و یادآور شد که پیش از این چنین سخنی گفته نمی‌شد.
سخنگوی کرملین در جمع خبرنگاران افزود: «ولادیمیر پوتین همواره در ترسیم خطوط قرمز روسیه صریح بوده و این صراحت مسلماً در دیدار امروز با جو بایدن که مذاکراتی چندان ساده نیست، نیز وجود خواهد داشت و رئیس جمهور پوتین در دیدار "رو در رو" با همتای آمریکایی خود، مواضع قاطع طرف روسی درباره عضویت احتمالی اوکراین در ناتو را به اطلاع وی خواهد رساند.»بایدن در پایان نشست سران ناتو در بروکسل اعلام کرد که کشورهای عضو این سازمان در آینده نیز از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین حمایت ‌خواهند کرد. به گفته وی، مقامات کی‌یف باید اعضای ناتو را متقاعد کنند که اوکراین استحقاق پذیرفته شدن در صفوف ناتو را دارد و همه اقدامات لازم برای این منظور را انجام خواهند داد.
همچنین سفیر روسیه در چین تصریح کرد که احتمالاً پیشرفتی در مذاکرات امروز رؤسای جمهور ایالات متحده و روسیه حاصل نخواهد شد. «آندری دنیسف» سفیر روسیه در چین در گفت‌وگو با روزنامه «گلوبال‌ تایمز» چین تصریح کرد که احتمالاً در مذاکرات « «ژنو» نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد. وی در این خصوص گفت: «ما واقع‌بین هستیم. ما انتظار نتایج غیرممکن را نداریم. ما از هرگونه اقدامی استقبال می‌کنیم که تنش‌ها و رقابت را کاهش دهد اما در خصوص انتظارات خود از روابط میان روسیه و آمریکا به ویژه در خصوص روابط بسیار پرتنش میان دو کشور بسیار محتاط هستیم».
در همین حال به گفته کارشناسان، مسکو و پکن که هر دو با تقابل غرب روبرو هستند، بدون توجه به نتیجه نشست امروز روسای‌جمهور روسیه و آمریکا، تقویت همکاری استراتژیک، نظامی و دیپلماتیک خود را ادامه خواهند داد.«شی یین‌هونگ» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه «رنمین» در پکن در همین خصوص گفت: در شرایط فعلی، چین و روسیه انتخاب دیگری جز تقویت همکاری استراتژیک، نظامی و دیپلماتیک خود ندارند.
به گفته وی، ناتو و گروه هفت با بیانیه‌های خود خصومت بیشتری را بین ایالات متحده و روسیه باعث شدند که گفت‌وگوهای ژنو بین سران روسیه و آمریکا برای تغییر این موضوع کار چندانی نخواهد کرد.شی افزود: بایدن می‌خواهد موضع سختگیرانه ایالات متحده را در ژنو تکرار کند.
در ادامه هشدارها به غرب دفتر امور تایوان در دولت چین با تاکید بر واکنش جدی پکن به هرگونه تبانی کشورهای غربی در مسئله تایوان، گفت چین هرگز دخالت نیروهای خارجی در این موضوع را تحمل نمی‌کند.
«ما شیائوگوانگ» سخنگوی دفتر امور تایوان در دولت چین طی نشست خبری تاکید کرد پکن هرگز دخالت نیروهای خارجی در مسئله تایوان را تحمل نکرده و به هرگونه تبانی کشورهای غربی در این خصوص واکنش جدی نشان خواهد داد.وی با بیان اینکه دولت تایوان مقصر تنش‌های اخیر در منطقه است گفت از نظر چین، تایپه در حال توطئه‌کردن با کشورهای خارجی است تا بتواند رسماََ از پکن جدا شود.
لازم به ذکر است در ادامه تقابل روسیه و غرب، در جریان رزمایش گسترده اخیر موسوم به "َشیر آفریقایی" از سوی نیروهای بین‌المللی تحت رهبری آمریکا در مراکش، این نیروها حمله به سامانه‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ تریامف روسی را آزمایش کردند. واشنگتن به اشاعه سامانه‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ در جهان اعتراض کرده و چند کشور را از بابت خرید آنها تحریم کرده و این احتمال هست که الجزایر نیز آن را به دست آورده باشد.
این رزمایش اخیر تحت رهبری آمریکا در شمال آفریقا بعد از آنکه مراکش، یکی از کشورهای میزبان این رزمایش، از برگزاری بخشی از مانورها در منطقه "صحرای غربی"، یک منطقه مورد ادعای این کشور خبر داد، مناقشه آفرین شد. آمریکا از ادعای مراکش بر این منطقه حمایت کرده اما اظهارات این کشور مبنی برگزاری مانورها در آنجا را رد کرده است.اشاره به تمرین حمله به سامانه های اس-۴۰۰ در این رزمایش در جریان یک مانور پست فرماندهی به تاریخ ۹ ژوئن در آگادیر مراکش مطرح شده است؛ مانوری که تصاویرش از سوی پنتاگون در سایت میزبان رسانه‌های آن پخش شده است.

https://siasatrooz.ir/vdch-6nzv23nzkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی