?>?> آرايش غليظ | سیاست روز
شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۶
کد مطلب : 89236
وقتي برخي رسانه‌ها براي رابطه با امريكا روياپردازي مي‌كنند

آرايش غليظ

آرايش غليظ

مصاحبه رئيس‌جمهور محترم با يك شبكه امريكايي و اظهارات وي باعث شد برخي از رسانه‌ها دچار يك ذوق‌زدگي ويژه شوند و با برجسته‌سازي برخي نظرات آقاي روحاني و انتخاب تيتر به صورت گزينشي به نوعي به تحريف سخنان وي پرداختند.
نكته جالب اينكه اين رسانه‌ها با فراموشي بخش قابل‌توجهي از مصاحبه رئيس‌جمهور كه به بحث داعش اختصاص داشت، تنها به پاسخ‌هاي آقاي روحاني به دو سوال آخر مصاحبه‌كننده پرداختند.
رفتار اين روزهاي اين رسانه‌ها را مي‌توان با تيترها و عكس‌هاي سال گذشته در كنار هم قرار داد و به يك نتيجه واحد رسيد. اينكه آنها همان رفتاري را با ذوق‌زدگي دنبال مي‌كنند كه سال گذشته نيز در جريان سفر آقاي روحاني به نيويورك رخ داد.
رهبر معظم انقلاب در بهمن‌ماه سال گذشته در ديدار با مردم تبریز به تلاش برخي براي معرفي یک چهره غیرواقعی از امریکا به مردم، هشدار دادند و فرمودند: «برخی افراد تلاش دارند با بزک کردن چهره امریکا، زشتی‌ها و خشونت‌ها و وحشت‌آفرینی‌ها را از این چهره بزدایند و دولت امریکا را دولتی علاقمند به مردم ایران و انسان دوست معرفی کنند، اما تلاش این افراد به نتیجه نخواهد رسید.»
حركت اين روزهاي رسانه‌هايي كه طي يك سال گذشته با نگارش مقاله‌ها و يادداشت‌ها، تنظيم گزارش و انجام گفت‌وگوها سعي در آرايش چهره امريكا و زدودن زشتي‌ها و سياهي‌ها از آن داشتند، به اوج خود رسيده است و آنها پس از اقدامات سال گذشته خود، ظاهرا در نقطه عطفي جديد قرار گرفته‌اند.
البته اين اتفاق از مصاحبه مطبوعاتي اخير رئيس‌جمهور با اصحاب رسانه وارد فضاي عملياتي شد. جايي كه يكي از خبرنگاران يك جريان خاص با طرح سوال «سال گذشته با ديدار شما با رئيس‌جمهور آمريکا فضاي خوبي در سياست خارجي ايجاد شد اگر امسال شما به نيويورک نرويد دولت چه برنامه‌اي براي استفاده از اين فرصت دارد...» كليد بزك‌كاري را زد. اما دستپاچگي در ذوق‌زدگي در ديدار روساي جمهور دو كشور باعث شد تا اين جريان رسانه‌اي فراموش كند كه اولا ديداري صورت نگرفته و تنها يك تماس تلفني بوده است و دوم اينكه اين تماس نه تنها فضاي خوبي ايجاد نكرد، بلكه باعث گستاخي طرف امريكايي هم شد.
اتفاقا يك هفته پس از بازگشت رئيس‌جمهور محترم از سفر نيويورك رهبر انقلاب در بيانات خود در در مراسم تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش ضمن حمايت از تيم ديپلماسي كشورمان فرمودند: «البتّه برخی از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد، به نظر ما بجا نبود.»
با مرور آنچه در سفر نيويورك رخ داد، قطعا به بيش از يكي دو گزينه نمي‌توان رسيد.
اما برخي جريانات رسانه‌اي طي اين روزها تلاش دارند تا دولت را به ورطه تكرار برخي نابجاها ببرند. نابجاهايي كه قطعا جزو خطوط قرمز ايران محسوب مي‌شود و رهبر معظم انقلاب نيز همواره بر آن تاكيد داشته‌اند.
شايد دليل اين سوء‌تفاهم رسانه‌هاي خاص، كامل و واضح نبودن برخي از قسمت‌هاي سخنان رئيس‌جمهور محترم بود.
آقاي روحاني در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه تلویزیونی "ان‌بی‌سی" گفته بود: «به هر حال این عدم رابطه و شرایط ایران و آمریكا تا قیامت كه نخواهد بود، زمانی، در یک سالی، به هر حال این دولت یا دولت بعدی، به هر حال در یك دولتی و در یك شرایط مناسبی، مسئله ایران و آمریكا حل خواهد شد. این بدان معنا نیست كه ۱۰۰ سال دیگر هم همینطور باشد.»
شايد بجا بود كه آقاي رئيس‌جمهور به اين نكته نيز اشاره مي‌كرد كه دشمني‌هاي امريكايي‌ها طي دوران پيش و پس از انقلاب با مردم ايران باعث شده كه ما نخواهيم با دولت امريكا رابطه‌اي برقرار كنيم و ايجاد رابطه در هر دولتي، خواه اين دولت يا دولت‌هاي آينده با دولتمردان امريكايي به شرط ترك و جبران دشمني‌هاي گذشته خواهد بود.
در واقع به تعبير حضرت امام «اگر امريكا آدم شود، ما با او رابطه هم برقرار مي‌كنيم» اما اين اتفاق نيز بعيد به نظر مي‌رسد.
اين عدم تغيير رفتار، گفتار و سياست‌هاي امريكا طي سال‌هاي پس از انقلاب و دشمني‌هاي پيدا و پنهان دولت اين كشور سبب شد تا رهبر معظم انقلاب در ديدار با مسئولان وزارت خارجه و سفراي جمهوری اسلامی به تجربه ذي‌قيمت در مذاكرات هسته‌اي با امريكايي‌ها اشاره داشتند كه: «متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی‌ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است.»
ايشان در همان ديدار به ضررهاي ناشي از مذاکره با آمریکایی‌ها اشاره داشتند: «این کار ما را در افکار عمومی ملت‌ها و دولت‌ها به تذبذب متهم می‌کند و غربی‌ها با تبلیغات عظیم خودشان، جمهوری اسلامی را دچار انفعال و دو‌گانگی جلوه می‌دهند.
البته رهبر انقلاب در ديدار با سفرا ضمن منتفي دانستن تعامل با رژیم صهیونیستی، درخصوص دولت امريكا هم كلامي قاطع و براساس همان بيانات امام خميني‌(ره) داشتند: «تا وقتی وضع کنونی یعنی دشمنی امریکا و اظهارات خصمانه دولت و کنگره آمریکا درباره ایران ادامه دارد تعامل با آنها نیز هیچ وجهی ندارد.»
حال بايد از رسانه‌هاي جريان اصلاحات پرسيد: «چه تغييري در گفتار و رفتار امريكايي‌ها ديده‌ايد كه اينگونه مشتاقانه به استقبال ديدار نه چندان محتمل رئيس‌جمهور كشورمان با مقامات امريكايي مي‌رويد؟ ادبيات آنها بهتر شده يا دست از دشمني كشيده‌اند؟»
البته از برخي از همين رسانه‌ها نمي‌توان انتظاري جز اين داشت. آنها دقيقا كاري را انجام مي‌دهند كه به ايشان ديكته شده است. نكته‌اي كه رهبر انقلاب در ماه مبارك رمضان و در ديدار با مسئولان نظام به آن اشاره داشتند: «حرفهای دشمنان را هم مرتّب تکرار نکنند. بنده هرروز مبالغ زیادی روزنامه نگاه می‌کنم - مثل خیلی از چیزهای دیگری که زیاد می‌خوانم - گاهی یک حرف‌هایی، یک تیترهایی در روزنامه‌ها می‌آید که باب فلان روزنامه‌ی آمریکایی است؛ اتّفاقاً گاهی هم در همان روزنامه‌های آمریکایی و غیر‌آمریکایی هم هست که آنها هم گاهی برای ما می‌آید مراقب باشید؛ این‌جور درست نیست.»
حال سوال اينجاست كه آيا رسانه‌هاي امريكايي‌ هم براي رابطه يا ديدار با ايران اين‌قدر بي‌قراري و ذوق‌زدگي از خود نشان مي‌دهند؟ قطعا پاسخ اين سوال منفي است. چرا كه آنها علي‌رغم برخي انتقادات از سيستم اجرايي خود، منافع ملي كشورشان را بر هر موضوع ديگري ارجح‌تر مي‌دانند و عزت نفس خود را به اين راحتي‌ها قرباني نمي‌كنند.
سفر رئيس‌جمهور محترم به نيويورك نزديك است و قطعا ايشان مثل اين يك سال اخير رفتار و گفتاري جز در جهت افزودن بر عزت و اقتدار ملت و دولت ايران نخواهند داشت.

https://siasatrooz.ir/vdch-in6.23nwxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی