دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳
کد مطلب : 99046
ارزیابی کارشناسان از تاثیر انتخابات ایران بر رفتار آمریکا

نقشه‌های حساب شده با آمدن رئیس‌جمهور جدید

ادعای به تعلیق در آمدن برخی تحریم‌های آمریکا تا زمان مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در کشوراز منظر ناظران سیاسی در واقع پیامی به رای دهندگان و بعضی از کاندیدای انتخابات آینده درایران است که واشنگتن شخص مورد اتفاق نظرمردم را کاملا مد نظر داشته واین شخص برای آنها و سیاست‌های آینده ما اهمیت خواهد داشت.
روند تقابلات آمریکا با انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران بطور مستمر درطول ۴دهه گذشته ادامه داشته وبه نظر می‌رسد این روند تخاصمی با روی کار آمدن ترامپ روند صعودی به خود گرفته است.
این در شرایطی است که در طول این ایام ایران درابعاد گوناگون روند صعودی داشته وموقعیت‌های کسب شده هم دولت آمریکا را عصبانی نموده و هم فضای آمریکا درغرب آسیا و شمال آفریقا را به شدت تنگ نموده است.
همچنین مستاجر جدید کاخ سفید با شعار بازیابی قدرت آمریکا اکثریت آرا را به خود جلب نمود با این اوصاف ایران درآستانه یک انتخابات سرنوشت ساز قرار دارد که درهفته‌های آینده می‌تواند روند سیاست خارجی کشورمان را نیز درتعامل وتخاصم با کشورهای اروپایی و آمریکایی دچار تغییرات عمده نماید.
درآستانه انتخابات ریاست جمهوری کشورمان آمریکا با این تلقی که شاید حوادث ۸۸را بتواند تکرار کند ازهم اکنون یکسری جریان‌سازی را علیه برخی نامزدهای انتخاباتی آغاز کرده است.
البته رادیو صدای آمریکا معتقد است واشنگتن در شرایطی که رویکرد سختگیرانه‌ای در قبال تهران اتخاذ کرده‌اند، اما درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران تقریبا هیچ سخنی بر زبان نیاورده‌اند.
این رادیو درتحلیل ازانتخابات ریاست جمهوری کشورمان نوشت کارشناسان امور ایران سکوت آمریکا در قبال انتخابات ایران را احتمالا بازتابی از تردید گسترده (آمریکایی‌ها) درباره اهمیت این انتخابات می‌دانند.
در واقع جدای از دولتمردان ارشد دولت ترامپ، نمایندگان کنگره نیز اشاره چندانی به انتخابات ایران نداشته‌اند. در یک مورد، باب کورکر از حامیان طرح اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کرد که به خاطر برخی نگرانی‌ها درباره «انتخابات پیش‌رو»، رأی‌گیری درباره این طرح به تعویق افتاده است و یا در یک مورد دیگر، نشریه ویکلی استاندارد به نقل از سناتور کریس کونز، از حزب دموکرات، نوشت که «برخی اعضا نگرانی‌هایی را درباره سیاست داخلی ایران دارند و من فکر می‌کنم که به خاطر تأثیرات بالقوه باید مراقب باشیم».
جدا ازسکوت قابل تامل این روزهای مقامات آمریکایی که احتمال به صدا درآمدن آنها با سناریویی جدید و فتنه‌انگیزی تازه دور از انتظار نیست؛ دونالد ترامپ قصد داشت یک سلسله تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کند اما مدعی شده تا زمان مشخص شدن نتایج انتخابات ایران این تحریم‌ها را تعلیق خواهد کرد؛ درواقع آمریکا با این اقدام تلاش دارد تا افکار عمومی ایران به نفع یک جریان خاصی هدایت کند.

تلاش ترامپ برروی افکار عمومی ایران به نفع یک جریان خاص
حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با سیاست روزدر تشریح تاثیرانتخابات ایران بررفتارهای آمریکا گفت: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری کشورمان آمریکا با این تلقی که شاید حوادث ۸۸را بتواند تکرار کند ازهم اکنون یکسری جریان‌سازی را علیه برخی نامزدهای انتخاباتی آغاز کرده است.
وی افزود: رسانه‌های غربی با این تلقی که ممکن است مدیریت انتخایات را تحت تاثیرقرار دهند اقدام به مطرح نمودن تردیدهایی دررابطه با سلامت انتخابات کرده‌اند که این امر حاکی از تلاش رسانه‌های غربی بر انتخابات پیش رو است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی بیان داشت: لذا باتوجه به اینکه ملت ایران تجربه انتخابات سال ۸۸ راپشت سر گذاشته به خوبی می‌دانند که انتخابات ایران با نظارت ده‌ها سازمان ونهاد نظارتی همواره انتخاباتی سالم برگزار می‌شود از این رو تحت تاثیر جریان‌سازی‌های رسانه‌های آمریکا وغرب نخواهند گرفت.
هانی زاده این را هم یاد آور شد که دونالد ترامپ قصد داشت یک سلسله تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کند اما مدعی شده تا زمان مشخص شدن نتایج انتخابات ایران این تحریم‌ها را تعلیق خواهد کرد؛ درواقع آمریکا با این اقدام تلاش دارد تا افکار عمومی ایران به نفع یک جریان خاصی هدایت کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط منطقه و احتمال حمله نظامی آمریکا، اردن، ترکیه وعربستان به سوریه به نظر می‌رسد که واشنگتن قصد دارد با استفاده از فضای انتخاباتی ایران دست به ماجراجویی جدیدی بزند.

منتخب ملت ایران بر حرکت‌های آتی آمریکا اثر گذاراست
دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی نیز در توضیح تاثیر انتخابات جمهوری اسلامی بر رفتارهای آمریکا اظهارداشت: روند تقابلات آمریکا با انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران بطور مستمر درطول ۴دهه گذشته ادامه داشته وبه نظر می‌رسد این روند تخاصمی با روی کار آمدن ترامپ روند صعودی به خود گرفته است.
وی افزود: این در شرایطی است که در طول این ایام ایران درابعاد گوناگون روند صعودی داشته وموقعیت‌های کسب شده هم دولت آمریکا را عصبانی نموده و هم فضای آمریکا درغرب آسیا و شمال آفریقا را به شدت تنگ نموده است.
صدرالحسینی تصریح کرد: همچنین مستاجر جدید کاخ سفید با شعار بازیابی قدرت آمریکا اکثریت آرا را به خود جلب نمود با این اوصاف ایران درآستانه یک انتخابات سرنوشت ساز قرار دارد که درهفته‌های آینده می‌تواند روند سیاست خارجی کشورمان را نیز درتعامل وتخاصم با کشورهای اروپایی و آمریکایی دچار تغیرات عمده نماید. این استاد دانشگاه در ادامه اظهارداشت: ازاین منظر می‌توان گفت منتخب مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو می‌تواند تاثیر قابل توجهی برروی روند حرکت‌های آتی آمریکا درمنطقه و بالاخص با ایران داشته باشد.
به باورصدرالحسینی انتخاب شخص رییس جمهور آینده می‌تواند پاسخی به شعارهای انتخاباتی ترامپ وعملکرد خصمانه وی در طول ۴ماه گذشته باشد. وی در جمع‌بندی نهایی خاطرنشان کرد: تاخیردر تداوم بخشی از تحریم‌ها که اخیرا آنان اعلام کرده اند، نقش و تاثیرانتخابات ایران برروی سیاست‌گذاری‌های سیاست خارجی آمریکا را مشهود می‌نماید؛ یعنی اینکه آمریکایی‌ها خواستند با این اقدام پیامی به رای دهنگان و بعضی از کاندیدای انتخابات آینده درایران داده باشند که ما آمریکایی‌ها شخص مورد اتفاق نظرمردم را کاملا مد نظر داشته و این شخص برای ما و سیاست‌های آینده ما اهمیت خواهد داشت. 

هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdch-vnw.23nwkdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی