?> افزودن وعده‌ای به وعده‌های دیگر | سیاست روز
يکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۵
کد مطلب : 97228
پیگیری مولاوردی برای ثبت روز «زنان روستایی»

افزودن وعده‌ای به وعده‌های دیگر

یک روز روی کاغذ و سیصد و شصت و پنج روز هیچ!
افزودن وعده‌ای به وعده‌های دیگر

تمام عمرش را برای کشاورزی، ساختن صنایع‌دستی می‌گذارد، از خانه‌داری تا چوپانی و خلق هنری رنگارنگ همه را وارد است، دستانش پینه بسته اما دلش به وسعت آسمان بدون آلودگی که اغلب سقفی برای استراحتش می‌شود صاف است. او می‌خواهد دولت کمکش کند، نه اینکه صدقه بگیردها نه..‌. می‌خواهد پای دلال را از خرید ارزان محصولات و صنایع دستی‌اش بردارد تا بتواند مخارجش را تامین کند. خوب است اگر روزی در تقویم ثبت شود برای یادآوری حضورش اما خوبتر کمک به قامتی است که گاهی زیر بار فشارهای زندگی خمیده می‌شود و دم نمی‌زند...با همان لهجه محلی و غیرت می‌گوید چیز زیادی طلب نمی‌کند فقط می‌خواهد منفعت زحمتی که برای بار آوردن محصول و ساخت صنایع‌دستی می‌کشد به جیب خانواده رود تا بتواند از پس مخارج برآید درباره ثبت روز ملی نیر فقط می‌گوید:... کاش قرار نباشد روزی برای عکس گرفتن و پز دادن عده‌ای با ما گذاشته شود. دخترش که مشغول فرش‌بافی است زیر لب می‌گوید نیاز به کسی نداریم که با ما سلفی بگیرد اگر راست می‌گویند و نیتشان خیر است دستمان را بگیرند!
کم و بیش با حال و اوضاع خبری که رخ داده آشنا شده‌اید می‌خواهیم از تلاش‌های مجاهدانه معاون زنان ریاست جمهوری بنویسیم درباره ثبت روز ملی زنان روستایی در تقویم! از تلاش‌های این خانم برای ارج نهادن به حقوق زنان البته با مرور اولویت‌هایی که این معاونت دنبالش رفته است.

مولاوردی در کابینه روحانی
۱۶ مهرماه ۱۳۹۲ یعنی ماه‌های نخست روی کار آمدن دولت تدبیر و امید بود که رئیس‌جمهوری، طی حکمی شهیندخت مولاوردی را به عنوان معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تعیین کرد. از حواشی قرار گرفتن مولاوردی در این پست و سابقه نه چندان درخشان او که بگذریم می‌خواهیم اقدامات و اولویت‌های معاون امور زنان ریاست جمهوری را مرور کنیم.

حساسیت به ازدواج دختران زیر ۱۵ سال و ندیدن دختران مجرد بالای ۴۰ سال!
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بدون توجه به تعدد دختران مجرد و بالا رفتن سن ازدواج در کشور در مورد ازدواج دختران زیر ۱۵ سال گفته است: «قانون در برخی موارد اجازه ازدواج به دختران پایین‌تر از سن قانونی و تکلیف را داده است که باید این قانون اصلاح شود.»! 

حضور زنان در استادیوم و دوچرخه‌سواری بدون توجه به معیشت
مولاوردی از طرفداران حضور زنان ایرانی در استادیوم مسابقات است. و بارها و بارها این موضوع را در صفحات مجازی و اظهارنظرهای خود بیان کرده است، یکی دیگر از نگرانی‌های او دوچرخه‌سواری بانوان است! چیزی که وقتی با تعدد آسیب‌های اجتماعی حوزه زنان مقایسه می‌کنیم اولویت قرار گرفتن این دو بخش را در قبال بسیاری از زنان سرپرست خانواده یا بد سرپرست متوجه نمی‌شویم!
این در حالی است که معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده درباره زنان بد سرپرست یا بدون سرپرست تنها می‌گوید که براساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن تعداد بانوان سرپرست خانوار در کشور در حال رشد است! همین روند رو به رشد آسیب‌های اجتماعی زنان را در جامعه افزایش خواهد داد که نیازمند برنامه‌ریزی همه‌جانبه و هدفمند در همه عرصه‌هاست.

خرید و فروش کودک به جای افزایش مرخصی زایمان!
مولاوردی همچنین در گزارش‌های از خرید و فروش کودک در ایران خبرداده بود و خواستار رسیدگی به این پدیده اجتماعی بود. او همچنین با حضور در برنامه تلوزیونی متن حاشیه درباره این موضوع و در پاسخ به مجری برنامه گفت: یعنی ما حرف نزنیم؟ سکوت کنم چون رسانه‌های خارجی به حرف‌هاى من می‌پردازند؟ درخصوص آسیب‌هاى اجتماعى من مسئولیت دارم و نمی‌توانم روی حقیقت سرپوش بگذارم. اما مولاوردی نگفت که تعداد کودکان فروشی در ایران نسبت به زنانی که به دلیل مشکلات ناشی از مرخصی زایمان قصد فرزنددار شدن را می‌زنند چقدر است و در این حوزه چه تلاش‌هایی انجام داده است؟! او تنها در آخرین پست اینستاگرامی خود با اظهار نگرانی از به خطر افتادن امنیت شغلی زنان با اجرایی شدن قانون افزایش مرخصی زایمان مادران، گفت: امنیت شغلی زنان با رفتن به مرخصی زایمان به خطر می‌افتد.
مولاوردی همچنین به خاطر اظهاراتش درباره اعدام در سیستان و بلوچستان و روستاهایی که تمام مردان آن اعدام شده‌اند و به اتهام نشر اکاذیب به دادگاه احضار شده است. در حالی که می‌توانست منطقی‌تر و با مستندات بهتر صحبت کند.

زنان بهبودیافته به جای زنان در معرض آسیب
چندی پیش معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور درباره اعطای بودجه ۳ میلیاری به بهزیستی توضیحاتی ارائه کرد البته بدون توجه به اینکه برای پیشگیری از آسیب‌پذیری و بزهکار یا خلافکار شدن زنان در معرض آسیب چه کرده است!
مولاوردی با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی متولیان متعددی دارد گفت: ماموریت معاونت امور زنان و خانواده پیگیری وظایف ذاتی سایر دستگاه‌ها، هماهنگی و هم افزایی بین دستگاه‌های مختلف و ایجاد همکاری بین بخشی به ویژه با محوریت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده بود! البته او توضیحات بیشتری را در این زمینه ارئه نداده است.

پروژه پیشگیری از ختنه دختران به جای کار روی پوشش اسلامی!
درباره موضوعات با اولویت کم همین قدر بس که مجلس هم سال گذشته به معاون رئیس‌جمهوری تذکراتی را داد از جمله اینکه رهبر یکی از نمایندگان مجلس در این جلسه به بحث پروژه پیشگیری از ختنه دختران اشاره کرد و گفت: مگر آمار ختنه دختران چقدر است که برایش پروژه تعریف شده است؟ آیا این آمار وحشتناک است؟ علاوه بر این گفته‌اید این پروژه ۱۰۰ درصد محقق شده است، منظورتان از تحقق آن چیست؟ در گزارش دستاورد برای جلوگیری از سوء‌استفاده‌های دیگران باید آمار و تعداد آن ذکر شود.
اما این نماینده سوال‌کننده از مولاوردی درباره چرایی صفر درصد بودن پیگیری برای عرضه پوشش اسلامی مناسب را مورد بحث قرار داده و گفت: اقدام و پیگیری لازم به منظور عرضه پوشش اسلامی مناسب از طریق اتحادیه‌های صنفی مربوطه با همکاری وزارت صنعت معدن و تجارت (متعاقب دستور رئیس‌جمهوری محترم و ابلاغ دفتر هیئت دولت) سال ۹۳ اتمام زمان آن بوده اما تا الان درصد تحقق صفر درصد بوده است. علت آن چیست؟

محقق نشدن بیمه زنان خانه‌دار و سرپرست خانوار
اما درباره وعده معاون امور زنان ریاست جمهوری مبنی بر بیمه زنان خانه‌دار و محقق نشدن این امر می‌گوید که در بحث بیمه زنان خانه‌دار با توجه به اینکه لایحه‌ای جداگانه داده‌ایم اما چون تامین اجتماعی و وزارت رفاه ماده ۲۷ را پیگیری می‌کند، به مرحله دولت رسیده است یعنی لایه اول آن که مساعدت‌های اجتماعی است، در دستور دولت است و لایه دوم که بیمه‌های اجتماعی پایه است که زنان خانه‌دار در لایه دوم می‌گنجند در کمیسیون اجتماعی است و به زودی به هیئت دولت می‌رسد، از آنجایی که هم‌زمان این دو به کمیسیون اجتماعی رسیده است، پیشنهاد جداگانه ما را در نوبت گذاشته‌اند، ما هم ترجیح می‌دهیم بیمه زنان خانه‌دار در چارچوب بیمه‌های چند و در لایه دوم که در آیین‌نامه‌اش صراحتا مشخص شده است که یکی از گروه‌های مخاطبش زنان خانه‌دار هستند، لایه به تصویب برسد. زنان سرپرست خانوار جزو لایه اول هستند که مساعدت‌های اجتماعی صرفا حمایتی دارند و کل حق بیمه را دولت می‌دهد اما در لایه دوم بخشی را دولت و بخشی را گروه‌های مخاطب پرداخت می‌کنند و نمی‌دانم آیا لزومی دارد دوباره در قانون بودجه بیاوریم.

انعقاد تفاهم‌نامه برای حل مشکلات زنان
اما در این میان می‌توان به کارهای مثبتی که ابته نتیجه آن هنوز مشخص نیست نیز در این حوزه اشاره کرد، چندی پیش شهیندخت مولاوردی در اینستاگرامش ابراز امیدوای کرد با تفاهم‌نامه صد میلیارد ریالی که معاونت امور زنان و خانواده با صندوق كارآفريني اميد منعقد کرده است مشکلات بانوان در در زمینه کسب و کار برطرف شود.
همچنین معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده به تلاش دولت برای حمایت هر چه بیشتر از بانوان شاغل اشاره کرد و از تدوین بسته حمایتی جامع برای زنان شاغل در هیات دولت خبر داد.

نه فقط یک روز
از قدیم این جمله در میان ایرانی‌ها زبان به زبان نقل شده و آن اینکه از هر انگشتش هنر می‌بارد. بعضی وقت‌ها هم گفته شده از هر انگشتش ده‌ها هنر می‌بارد. اما نه انسان‌ها داریم که از بند بند انگشتانشان بی‌نهایت هنر می‌بارد چنانکه اگر بخواهیم هنرهایشان را بشماریم می‌شود مثنوی هزار من. با گفتن این جمله واژگانی که مصداقشان باشد در ذهن بسیاری می‌آید که بیشترشان این واژگان را در بر می‌گیرد: بازیگران و هنرمندان، پزشکان، مهندسان و طراحان بزرگ و اندشمندان و مخترعان و در کل آنانی که اسم و رسمی دارند یا سیاستمدارند و یا اقتصاد دانند و یا ...
اما در هیاهوی این نام‌ها، کسانی هستند بی‌ادعا که سکوتشان نه از رضایت که از حسن انجام تکلیف است و دردشان درد فرد فرد ساکنان ایران زمین. واژگان توان وصفش را ندارند. زندگی بخش، چشمه حیات، آرامش بخش، روح و روان، هنرمند و هرآنچه که از خوبان به ذهن آید در باب آنها صادق است. افتخارشان این است در دنیایی که ثروتمند بودن و داشتن مرتبه اجتماعی افتخار است و همه برای رسیدن به آن رقابت می‌کنند و گاهی برای تحققش همه چیز را زیر پا می‌گذارند، همه تلاشش نه برای خود که برای همگان است. نگاهش نه رسیدن به منفعت شخصی که زندگی دادن به همه و همه است. نه دل بسته مال است و نه دل سوخته امکانات فقط و فقط یک چیز می‌خواهد قدر دانش بودن و نه به چشم حقارت بلکه به چشم یک ایرانی دلسوز میهن و مردم به آن نگاه شود به پینه‌های دستش، خمیدگی پشتش، چین و چروک‌های صورتش به حقارت نگاه نشود و دستش به مهربانی فشرده و فقط یک جمله او را کافی خسته نباشی و خدا قوت. نام اینان روستایی است. آنانی که در خبرهای دیروز آمده بود یک روز را برای زنان این سرزمین‌ها اختصاص داده‌اند. یک روز فقط یک روز؟! خوب است اما یادمان باشد آنها برای این سرزمین ۳۶۵ روز از تمام وجودشان بدون هیچ توقع و ادعایی مایه می‌گذارند یادمان باشد سال ۳۶۵ روز است و نه یک روز پس ۳۶۵ روز فراموششان نکنیم به هوای اینکه یک روز به نامشان است. 

مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdch6inw.23nqidftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی