جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۲
کد مطلب : 89498

گره‌گشايي «ثريا»ي رسانه ملي از مخاطرات ملي

گره‌گشايي «ثريا»ي رسانه ملي از مخاطرات ملي

بي‌شك يكي از بـــرترين ويژگي‌هاي رسانه تاثيرگذاري آن در روند رشد و تعالي جامعه مي‌باشد و به واقع رسانه اي را مي‌توان مستحق حيات رسانه‌اي دانست كه در همين وادي نشو و نما دارد. وگرنه فارغ از اين وادي، اگر چه بسيارند رسانه‌هاي گوناگوني كه اتفاقا اثرگذاري خاص خود را در ايجاد و القاي مفاهيم مورد نظر صاحبان و سفارش‌دهندگان صاحب پول و قدرت نشان داده‌اند، چگونه مي‌توان در دنيايي علاقمند به رشد انسانيت اين رسانه‌ها را مستحق حق حيات رسانه‌اي دانست؟
صدا و سيما در ايران شرايط بسيار خاصي براي فعاليت دارد. نبود رقيب در حوزه صدا و تصوير در كشور براي رسانه ملي، ايجاب مي‌كند كه اين سازمان در امر توليد و جذب مخاطب سعي بليغي از خود نشان دهد كه به گمان بسياري از منتقدان تا كنون آنچنان كه بايد و شايد، راديو و تلويزيون در ايران نتوانسته است از ظرفيت‌ها و فرصت‌هاي موجود خود به نحو مطلوب و مقتضي بهره برد و خروجي اين سازمان عريض و طويل با انتظارات عمومي از آن مطابقت ندارد.
با تمام اما و اگرها و موانع پيش روي توليد برنامه خوب در رسانه ملي، اما گاهي برنامه‌هايي در اين رسانه توليد مي شود كه مي‌تواند اميدواري به آينده‌اي بهتر را با خود همراه داشته باشد. «برنامه ثریا» با اجرا و تهيه‌كنندگي محسن مقصودي برنامه‌ای گفت‌وگو محور است با بخش‌های متنوعی از جمله انیمیشن، مستند و .... كه پخش آن از اسفند ۹۰ از شبکه یک آغاز شده و كماكان هم در حال توليد و پخش است.
چهارشنبه شب گذشته محور برنامه ثريا به خشكي زاينده رود و حواشي اين موضوع اختصاص يافته بود. زاينده رود و خشكي آن اگرچه براي برخي موضوعي منطقه‌اي محسوب مي‌شود، اما به واقع اين ماجرا با درگير نمودن چندميليون نفر به خود، از ظرفيت ايجاد مناقشه‌اي ملي برخوردار است.
درج اخبار خشكي اين رودخانه و پرداختن به حواشي آن و ارائه تصاويري از مخاطرات خشكي اين رودخانه در رسانه‌هاي مختلف كه هر يك به هواخواهي سازمان و قوميت و استاني به درج خبر مي‌پردازند از جمله عوامل بروز ناخرسندي ساكنان دو استان چهارمحال و بختياري و اصفهان از يكديگر است.
تاكنون خروجي درج اخبار و رسانه‌اي شدن اين مخاطره و خشكي زاينده رود بيش از همه به اين انجاميده است كه ساكنان اين دو استان كه رود زاينده‌رود بر جغرافيايشان جاري است، از يكديگر دل‌چركين باشند و هر يك ديگري را مقصر خشكي زاينده رود بدانند.
اما نگاه درست و طرح مسئله صحيح دست‌اندركاران برنامه ثريا در چهارشنبه شب گذشته بر اين بود كه با سفري از اصفهان تا سرچشمه اين رود در استان چهارمحال و بختياري به صورت مستند و تصويري عوامل موثر بر خشكي اين رودخانه در شرق اصفهان به تصوير درآيد. همچنين دعوت از مهندس مهرزاد احسانی مدیرکل منابع آب حوضه‌های آبریز فلات مرکزی ایران و دبیر کمیته ملی زاینده‌رود جهت پاسخگويي زنده به ابهامات پيرامون از جمله راهكارهاي بسيار مناسبي بود. و اينگونه نگاه فارغ از نگاه قوميتي و منطقه‌اي و كنار گذاشتن برخي روي‌دروايستي‌هاي موجود در جامعه و بيان صريح و روشن مشكل و بررسي راهكارهاي اصلاحي آن در گفت‌وگو با اساتيد دانشگاه و مسئولان كشوري، همه از اين حكايت دارد كه مي‌توان با وجود همه مشكلات موجود برنامه‌اي حتي با كمترين هزينه در مقايسه با ساير برنامه‌هاي مشابه ساخت كه اثري قابل توجه در رفع ابهامات و مخاطرات پيش رو  داشته باشد.
بيش از همه اين برنامه مديون حضور عواملي دلسوز، كارآمد و مخلص است كه با اتكا به نص فرهنگ ديني و اسلامي، از بازگويي حقايق و واقعيت‌هاي موجود استقبال مي‌كنند تا از مشكلات موجود رفع ابهام شود. اين برنامه همچنين مديون توجه مديران تلويزيون به موضوع مهم «تقويت جناح فرهنگي مؤمن» است. جناح كارآمدي كه اگر فضا برايشان ايجاد شود به مدد قوت قلب ديني خويش كاري خواهند كرد كارستان.

https://siasatrooz.ir/vdch6kn6.23nwwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی