?>?> تقدیر روسیه از حضور حزب‌الله در سوریه | سیاست روز
يکشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲
کد مطلب : 105185
در واکنش به طراحی حامیان تروریست‌ها علیه مقاومت در منطقه صورت گرفت

تقدیر روسیه از حضور حزب‌الله در سوریه

تقدیر روسیه از حضور حزب‌الله در سوریه

سیزده روز پس از آنکه معاون وزیر خارجه روسیه به اسرائیلی‌ها گفت، حضور ایران در سوریه برای سرکوب تروریسم است، یک دیپلمات روسیه درخواست‌ها برای خروج حزب‌الله از سوریه را «غیرقابل‌ قبول» توصیف کرد.
خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از این دیپلمات روس که اشاره‌ای به نامش نشده نوشته است: «درخواست‌ها برای خروج حزب‌الله از سوریه قبل از ریشه‌کن شدن تروریسم، غیرقابل قبول است.» این دیپلمات روسیه همچنین گفته است: «مبارزه حزب‌الله با تروریسم افراطی، با سیاست‌های روسیه در خاورمیانه همخوانی دارد.»
اظهارات این مقام روسیه دو روز قبل از دیدار «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در شهر «هلسینکی»، پایتخت فنلاند مطرح شده است. این نخستین بار نیست که مقامات روس، از حضور ایران و حزب‌الله در سوریه دفاع می‌کنند. نُهم تیرماه (۳۰ ژوئن) «میخائیل بوگدانف» معاون وزیر امور خارجه روسیه، به تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت که به نفع این رژیم است که تروریسم در سوریه شکست بخورد و این همان کاری است که ایران دارد می‌کند.
«یوری یوشاکوف»، مشاور رئیس‌جمهور روسیه در مسائل بین‌المللی پیش از این گفته بود حضور ایران در سوریه از جمله مسائلی خواهد بود که پوتین و ترامپ درباره آن گفت‌وگو خواهند کرد. در حالی که تحلیل‌های مختلف حاکی است ترامپ در این دیدار خواستار کمک روسیه برای خارج کردن نیروهای ایران از سوریه خواهد شد، گفته می‌شود پوتین از تمایل و توان لازم برای این اقدام برخوردار نخواهد بود.
در ادامه اذعان جهانیان به نقش مقاومت در امنیت منطقه، سفیر فرانسه اعلام کرد پاریس با حزب الله مانند دیگر احزاب لبنانی تعامل دارد، اما در عین حال بر مخالفت فرانسه با حضور این جنبش در سوریه تأکید کرد.
برونو فوشه سفیر فرانسه در لبنان به مناسبت روز ملی فرانسه (۱۴ ژوئیه) دیداری رسانه‌ای با خبرنگاران در «قصر صنوبر» محل اقامت خود داشت و به سوالات آنها پاسخ گفت. براساس گزارش روزنامه «الحیاة»، فوشه وجود موانع منطقه‌ای در برابر تشکیل دولت لبنان را تکذیب کرد و گفت: معتقدم بعد از انتخابات باید دولت تشکیل شود.
وی درباره موضع کشورش پیرامون خروج حزب‌الله از سوریه پاسخ داد: ما موضعی ثابت درباره حزب الله داریم، (این جنبش) یک حزب سیاسی است که (در دولت لبنان) وزیر و (در پارلمان) نماینده دارد و ما مانند هر حزب لبنانی دیگری با آن تعامل داریم اما متقابلا فعالیتش در خارج از لبنان بدون موافقت دولت را که تنها مرجع قانونی در کشور است، به رسمیت نمی‌شناسیم (تایید نمی‌کنیم).
خبر دیگر از سوریه آنکه، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با راشاتودی بدون اشاره مستقیم به آمریکا تاکید کرد کسانی که عراق و لیبی را ویران کردند هم‌اکنون درپی نابودی سوریه هستند.
لاوروف گفت: روابط آمریکا و روسیه به حدی بد است که فقط از سرگیری یک گفت‌وگوی عادی بعد از دیدار پوتین و ترامپ یک موفقیت تلقی می‌شود. این مقام عالیرتبه روس گفت سطح روابط دو کشور تاسف بار است و تمام کانال‌های ارتباطی از جمله کانال‌های مبارزه با تروریسم و امنیت سایبری که در هشت سال گذشته ساخته شده بودند، راکد و متوقف شده‌اند. لاوروف در ادامه گفت: «اکنون فقط دیدار‌های پراکنده بین سیاستمداران و ارتش داریم که بیشتر درباره سوریه هستند». او سپس گفت اگر ترامپ و پوتین بتوانند کانال‌هایی را برای گفت‌وگو درباره مسائل مورد اختلاف و مسائلی که می‌توانیم همکاری کنیم ایجاد کنند، آن را یک نتیجه مطلوب می‌داند.
او در ادامه خاطرنشان کرد: روابط واشنگتن و مسکو زمانی دچار تنش شد که آمریکا فهمید روسیه کورکورانه و مشتاقانه خط فکری غرب درباره تمام مسائل را دنبال نمی‌کند. اما مسکو می‌خواهد صدایش به اندازه رقبایش شنیده و درک شود. لاوروف درباره ادامه حمایت روسیه از «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه، نیز گفت: هر کسی باید همان اندازه که به امنیت کشور خودش اهمیت می‌دهد نسبت به امنیت جهان واقع بین و مسئولیت پذیر باشد.گاهی اوقات باید با کسانی که می‌توانند شرایطی را برای برقراری امنیت مردم ما فراهم کنند، همکاری کنیم.
از سوی دیگر «گری کورن» سفیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه با «اینترفکس»، اظهارات مقام‌های این رژیم درباره «لزوم خروج ایران از سوریه» را تکرار کرد و مدعی شد که «تا زمان خروج ایران از سوریه»، این رژیم برای خود آزادی عمل و اقدام در سوریه را محفوظ می‌داند. وی همچنین مدعی شد که این رژیم «در صورت بکارگیری و استقرار نیرو توسط دمشق در جنوب غرب سوریه»، نقض توافقات را تحمل نخواهد کرد.
در حوزه میدانی سوریه نیز خبر می‌رسد، همزمان با تنش‌های نظامی مکرر در خطوط درگیری در ریف قنیطره، تجهیزاتی که ارتش سوریه فرستاده حاکی از این است که نیروهای سوری قصد دارند نوار مرزی جولان، که تحت اشغال گروه‌های تروریستی مسلح قرار دارد، را آزاد کنند. تجهیزاتی که ارتش سوریه برای مبارزه با گروه‌های تروریستی به جبهه درعا فرستاده بود، در عملیات آزادسازی این منطقه زیاد استفاده نشد و نیروهایی که به این منطقه اعزام شده بودند، در عملیات نظامی چندان حضور نداشتند؛ زیرا عملیات اصلی بر سر میز مذاکره بود. اطلاعات از میدان نبرد حاکی از این است که مقدمات عملیات نظامی فراهم شده که سراسر مرز جولان اشغالی را شامل خواهد شد و احتمالا اگر مسئله جدیدی در روند مذاکرات رخ ندهد، در مدت زمان کوتاهی این عملیات آغاز خواهد شد.
آماده‌باش در نزدیکی قنیطره از رهگذر بمباران متبادل بین خطوط درگیری مشخص است؛ زیرا از زمان آغاز عملیات ارتش در جنوب سوریه شاهد این بمبارانها به ویژه در اطراف شهرک «حضر» و شهر «البعث» بوده‌ایم. در صورت حل پرونده شهرک‌های درعا که در مجاورت قنیطره قرار دارد، شهرک‌های «طرنجة، جباتا الخشب، أوفانیا و الحمیدیة» و شهر قنیطرة نخستین اهداف ارتش سوریه خواهد بود.

https://siasatrooz.ir/vdch6mnzm23nvzd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی