پنجشنبه ۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۴
کد مطلب : 92728

هشدار براي شيوع تب کنگو و آنفلوانزای مرغی

هشدار براي شيوع تب کنگو و آنفلوانزای مرغی

گفته مي‌شود بیماری فوق‌حاد پرندگان و آنفلوانزای مرغی و تب کریمه کنگو در روزهای اخیر، آژیر خطر و قرمز را در استان مازندران به صدا درآورده است و نگرانی مردم را افزایش داده است.
با گذشت حدود ۱۰ روز از انتشار خبرهایی مبنی بر شیوع بیماری پرندگان و معدوم شدن بسیاری از پرندگان، نشر اخباری مبنی بر شیوع بیماری تب کنگو، وضعیت خاصی را در مازندران ایجاد کرده است. در‌پی انتشار ویروس آنفلوانزای مرغی، قطعات زیادی از مرغهای مشکوک به این بیماری معدوم شدند و کانون‌های خطر و بحران نیز شناسایی شد و طرح جمع‌آوری عرضه‌کنندگان غیرمجاز مرغ زنده در بازارهای محلی و سنتی مازندران به اجرا در آمد. اما مجلس هم نسبت به موضوع حساس شده و اقدامات قانوني خود را انجام داده است.

سوال كميسيون بهداشت از وزارت بهداشت
در‌پي شيوع آنفلوانزاي پرندگان در مازندران مجلس از وزارت بهداشت سوالاتي را پرسيد، نظري مهر با اشاره به اين نكته به سياست روز مي‌گويد: اخباري درباره شيوع آنفلوانزاي پرندگان به گوش رسيد كه در اين‌باره از اداره بهداشت و دامپزشكي سوالاتي را پرسيديم، مجلس با پيگيري موضوع تلاش خواهد كرد كه با وزارت بهداشت براي مبارزه با اين اتفاقات همكاري كند. وي با ابراز اميدواري درباره توسعه نيافتن اين بيماري در سطح كشور خاطرنشان كرد: اما درباره تب كريمه كنگو چيزي نشنيده‌ام و اميدوارم اين بيماري شيوع پيدا نكند. 

چگونگي مقابله با آنفلوانزاي پرندگان
گفته مي‌شود جلوگیری و مبارزه با کشتار غیرمجاز و زنده‌فروشی مرغ و انواع ماکیان نظیر اردک، غاز، بوقلمون، جوجه و دیگر پرندگان در بازار‌هاي سنتی و هفتگی استان مازندران بتواند به كنترل بيماري كمك كند. ضمن اينكه دامپزشکی باید در حال حاضر با شدت و حدت بیشتری نسبت به جمع‌آوری این واحدهای غیر‌مجاز و همچنین شناسایی و برخورد با خودروهای عرضه مرغ زنده در سطح شهرها و روستاها اقدام کند، لذا واجب است روسای ادارات شهرستانی با برگزاری جلسات مختلف با فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها، با همکاری نیروی انتظامی و دستور دادستانی شهرستان نسبت به جلوگیری از فعالیت اینگونه مراکز اقدام کنند.

آنفلوانزا مهار شده است
اما گفته مي‌شد كه آنفلوانزای مرغی با همه حرف‌ها و حدیث‌ها و ضررهایش به گفته متولیان جهاد کشاورزی مازندران به ایستگاه آخر رسید و هم‌اکنون مهار شده است.
دلاور حیدرپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مي‌توانیم بگوییم آنفلوانزای پرندگان مهار شده است گفت: کانون‌های بحران و خطر شناسایی شده و اقدامات لازم برای پیشگیری از آن صورت گرفته است.

راه‌هاي پيشگيري از ويروس آنفلوانزاي پرندگان
۱- کودکانتان را از طیور و پرندگان دور نگاه دارید. پرندگان را تا حد امکان از محل زندگی و استراحت خود دور نگه دارید، حتی در صورتی‌ که هوا سرد باشد. کودکان را در کشتار پرندگان یا هر نوع حیوانی دخالت ندهید. ازگوشت‌های آماده و منجمد بسته‌بندی شده در کارخانه استفاده کنید. تماس نزدیک با پرندگان می‌تواند شما و خانواده‌تان را در معرض ابتلا قرار دهد.
۲- نکات احتیاط را در خانه مراعات کنید. دست‌های خود را چند بار در روز به‌ویژه بعد از تماس با پرندگان و تخم آنها و قبل از خوردن غذا و بعد از دستشویی رفتن بشویید. طیور کشته شده که توسط تولید‌‌کنندگان مطمئن بسته‌بندی شده و مارک‌خورده است، را بخرید. برای بریدن گوشت خام از تخته‌ای جداگانه فقط برای آن منظور استفاده کنید. گوشت پخته را روی سطحی که قبلا گوشت خام آنجا بوده نگذارید. به پرندگان (مرغ، اردک، غاز، کبوتر، بلدرچین) و پرندگان وحشی چه زنده و چه مرده دست نزنید. قبل از مصرف مرغ یا تخم‌مرغ آن را به صورت کامل بپزید. گوشت خام مصرف نکنید. تخم‌مرغ را طوری بپزید که زرده و سفیده آن کاملا سفت باشد. مرغ و تخم‌مرغ خام را از دیگر غذاها دور نگه دارید.
۳- بیماری و یا مرگ پرندگان خود را به مقامات گزارش کنید. برای پیشگیری از انتشار ویروس، مرگ‌های ناگهانی و بی‌دلیل پرندگان باید حتما به اطلاع مقامات برسد تا آنها بدون خطر موضوع را بررسی کنند.
۴- به نزدیک‌ترین درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید. اگر بلافاصله پس از تماس با پرندگان مریض و یا مرده، علائم آنفلوانزا از جمله تب در شما ظاهر شد برای درمان سریع به درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید.

تب كنگو چيست؟!
اما با شيوع تب كنگو هم لازم است كمي درباره اين بيماري خطرناك بدانيم. تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی‌دهنده با تب حاد است که به وسیله کنه منتقل مي‌شود، این بیماری در میان حیوانات اهلی علامت ندارد و به پوست مي‌چسبد و آلوده مي‌کند. از جای‌جای بدن خون مي‌آید، باعث اختلال در پلاکت خون و پایین آمدن گلبول سفید خون مي‌شود و اختلال خونریزی در بدن، خونریزی مغزی، خونریزی بینی دستگاه گوارش و تب را به دنبال دارد.
دامداران و کشاورزان بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماری تب کنگو هستند و به تاکید دامپزشکی، شهروندان گوشت را از مراکزی که تاییدیه دامپزشکی و کشتار بهداشتی دارند تهیه کنند و در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانند. همچنین روستاییان از تماس مستقیم با حیوانات و گوشت ذبح شده و امحا و احشام دام خودداری کنند، حتما از دستکش و ماسک استفاده و گوشت تازه را حتما در یخچال نگهداری کنند تا مورد ابتلا کاهش یابد. بر‌اساس اعلام اداره بهداشت شهرستان چالوس، مرگ یک نفر بر اثر بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان تایید شد و فرماندار چالوس نیز در گفت‌وگو با مهر، با اشاره به فوت یکی از اهالی شهر هچیرود در اثر بیماری مشکوک به تب کنگو اظهار کرد: در چنین مواردی مسأله سلامتی و جان افراد در میان است و لازم است همه دستگاه‌ها اقدامات جدی را در این زمینه انجام دهند.
می‌توان علایم این بیماری را سردرد شدید، تب و لرز، خستگی و درد عضلانی، پرخونی در صورت، استفراغ، احساس سرما و دردهای بالای معده ذکر کرد و به گفته رئیس مرکز بهداشت چالوس، این بیماری درحیوانات اهلی هیچ‌گونه علایم مشخص ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان از طریق ذبح حیوان آلوده یا به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان در یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده ممکن است.

سوشيانت آسماني

https://siasatrooz.ir/vdch6qnw.23niidftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی