دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
کد مطلب : 103682
رئیس سازمان بسیج سازندگی:

اعزام ۱۳۴۷ گروه جهادی در نوروز برای خدمت به مستضعفان

اعزام ۱۳۴۷ گروه جهادی در نوروز برای خدمت به مستضعفان

رئیس سازمان بسیج سازندگی از اعزام ۱۳۴۷ گروه جهادی در نوروز ۹۷ برای خدمت‌رسانی‌ به مستضعفان خبر داد.
سردار نعمان غلامی در نشست خبری گفت: سازمان بسیج سازندگی در سال‌جاری ٨٩١٢ گروه جهادی ایجاد و اعزام کرد که ۱۳۴۷ گروه جهادی نیز در ایام نوروز ۱۳۹۶ در خدمت به مردم مستضعف خواهد بود. وی با بیان اینکه هم‌اکنون ساخت ٦٠٠ واحد مسکونی در منطقه زلزله‌زده سرپل‌ذهاب آغاز شده است، عنوان کرد: امسال ٨٠٠٠ واحد مختلف از جمله درمانگاه، مدرسه و خانه با کمک خیرین برای رفع محرومیت ساخته شده است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی با تأکید بر نقش مردم در زمینه کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان کرمانشاه، عنوان کرد:‌ در همان مقطع اول با تهیه و استقرار ۵ هزار کانکس در منطقه، به زلزله‌زدگان کمک شد و در ادامه نیز ۱۴۷۰ کانکس از طریق کمک‌های مردمی در اختیار زلزله‌زدگان منطقه سرپل‌ذهاب قرار گرفت. وی با اشاره به ساماندهی گروه‌های جهادی و تلاش در زمینه خدمت‌رسانی و نقش‌آفرینی در این عرصه عنوان کرد: برنامه‌ریزی برای ساخت ۶۰۰ خانه مسکونی از طریق همکاری نیروهای جهادی از ۲۰ روز قبل آغاز شده و در حال حاضر گروه‌های جهادی در تلاش برای اعزام به این مناطق هستند.
غلامی با بیان اینکه سازمان بسیج با ۸ هزار و ۹۱۲ گروه جهادی در خدمت مردم است، عنوان کرد: در پایان سال ۹۵ و به مدت سه روز اقدام‌های لازم برای واکسینه شدن از بیماری‌های در مناطق هدف در حالی صورت گرفت که در عرصه‌های مختلف نیز از جمله منطقه کوه‌بنان کرمان با استفاده از مدل اجرا شده در منطقه سرپل‌ذهاب از طریق کمک سپاه ۳ استان مختلف از جمله سپاه الغدیر یزد و سپاه کرمان جهت کمک به مردم اقدام شد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ مجموعه استانی بسیج برای ساخت و ساز در منطقه کوهبنان کرمان مستقر و ساخت ۶۰۰ واحد مختلف را در دستور کار قرار داده‌اند، عنوان کرد: ۱۳۴۷ گروه جهادی مختلف در ایام نوروز ۹۷ به مناطق کرمانشاه، خوزستان و کرمان اعزام خواهند شد. این در حالی است که ظرفیت مردمی برای کمک به هم‌نوعان خود بسیار منحصر به فرد بوده و با فراهم کردن بستر مناسب می‌توان از این ظرفیت بی‌نظیر در راستای کمک به مردم استفاده کرد.
به گفته وی تاکنون ۵۰۰ خانواده مختلف در قالب اردوهای جهادی برای اعزام به منطقه سرپل ذهاب در ایام نوروز ۹۷ ثبت نام کرده‌اند تا با حضور در کنار خانواده‌ها در این منطقه بستری را برای پیوند دادن ظرفیت‌های مناسب فراهم شود.
وی با بیان اینکه اردوهای جهادی می‌تواند یک نظام پیشرو با تکیه بر ظرفیت‌های مردمی باشد، عنوان کرد: در حوزه جهادی برخی خانواده‌ها که مطابق با سنت و روال هر ساله در ایام عید به نقاط تفریحی کشور سفر می‌کنند، از طریق ساماندهی بسیج سازندگی می‌توانند در کنار خانواده‌های مناطق محروم با هدف کمک‌رسانی به آنها حضور یافته و اوقات خوشی را سپری کنند.
غلامی با اشاره به رویکرد سازمان بسیج سازندگی در سال ۹۶ برای توسعه خدمت‌رسانی در مناطق محروم عنوان کرد: تاکنون ۸۵۰ هزار نفر در اردوهای جهادی جذب و شرکت کرده‌اند و این در حالی است که با ساماندهی گروه‌های جهادی تلاش شده تا این گروه‌ها در محله‌های خودشان فعال شوند. از سوی دیگر اقدام دیگری که امسال بسیج سازندگی بر روی آن تمرکز کرد، موضوع پیشرفت محله‌های حاشیه شهرها بود.
وی افزود: سازمان بسیج سازندگی در ۳۲۵ محله حاشیه شهرها در سطح کشور تمرکز کرد که با کمک بخش‌هایی همچون معاونت بهداشت و درمان بسیج و همچنین در راستای کمک به ایجاد اشتغال موثر از طریق هزار و ۱۲۷ پروژه کوچک در این محلات پیش‌بینی شده است که از دو ماه قبل نیز اقدام‌های اولیه برای ساخت و ساز در این محلات برای ایجاد درمانگاه،‌ راه‌سازی، مدرسه و... آغاز شده است؛ همچنین در محلات حاشیه شهرها به منظور ترک اعتیاد و صیانت از اشتغال موثر اقدام‌های مناسبی صورت گرفته و در این راستا با آموزش ۴۳۰۰ نفر از بهبود یافتگان،‌ امکان اشتغال ۲۰۰ هزار نفر از آنها فراهم شده است.
وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب اسلامی در مورد رفع آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: با نگاه جهادی و با تمرکز بر جغرافیای هدف به منظور رفع آسیب‌های اجتماعی گروه‌های جهادی متنوعی با ظرفیت‌های جدیدتر و با تخصص‌های فنی ایجاد و بهره‌گیری شده است که در این زمینه با آسیب‌شناسی فضای محلات، رویکرد ساماندهی و ایجاد اشتغال از طریق کمک معتمدان محلات در دستور کار قرار گرفته است.
سردار غلامی با بیان اینکه معیشت به عنوان یکی از نیازهای ضروری مردم و شاخص کارآمدی نظام در نظر گرفته می‌شود، گفت: ظرفیت‌های سازمان بسیج سازندگی بیش از این بوده و در زمینه اقتصاد مقاومتی از همه امکانات و نیازمندی‌ها از جمله خلاقیت، ابتکار، الگوهای کارآمد، آب و خاک و سایر منابع خدادادی کشور می‌توان بهره برد. اگر بتوان در راستای سازندگی از ظرفیت‌های مردمی استفاده و آنها را توسعه داده، به طور حتم از پیشرفت بالایی برخوردار خواهیم بود و این در حالی است که سازمان بسیج سازندگی از دهها الگوی کارآمد به منظور حذف بیکاری و درمان آسیب‌های اجتماعی برخوردار است. به عنوان مثال در شهر «کُمشه چه» اصفهان با برخورداری از ۶ هزار نفر جمعیت هم اکنون از ۳۰۰ کارگاه پخت نان و اشتغال ۲ هزار نفری در آنها بهره می‌برند که باعث شده از این شهر به عنوان قطب نان کشور یاد شود یا در فرد رود با برخورداری از ۳۴ هزار نفر جمعیت به عنوان پایتخت تولید تابلو فرش جهان با عرضه ۲۴ محصول متنوع و اشتغال ۱۸ هزار نفری در زمینه تولید این محصولات بهره می‌گیرد.
فرمانده سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۳۵ قطب تولید برخوردار از مزیت نسبی در کشور از جمله در شهرهای اطراف پایتخت بدون اتکا به تسهیلات بانکی و با اعتقاد به آموزه‌های اسلام به وجود آمده و در حال فعالیت هستند، گفت: در سال ۹۴ بیش از ۱۴ هزار واحد کوچک در راستای چارچوب‌های اقتصاد مقاومتی با ۱۰ درصد از منابع سازمان بسیج ایجاد شده و این در حالی است که برای پرداخت تسهیلات ۱۰ تا ۱۳ میلیون تومانی در مرحله خرید مواد اولیه و نهاده‌های تولید اقدام شده است که حدود ۴۰ درصد از این واحدها در قطب‌های صنایع تبدیلی قرار گرفته‌اند، به عنوان مثال در منطقه کردآباد به عنوان قطب تولید پوشاک کشور هم‌اکنون ۵۰۰ کارگاه تولیدی با اشتغال ۲۴۰۰ نفر حضور دارند.
سردار غلامی با اشاره به تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومانی منابع بودجه به منظور اشتغال از سوی مجلس شورای اسلامی گفت: مجموعه بسیجیان و گروه‌های جهادی سازمان بسیج سازندگی آماده هستند، به منظور کمک به جذب و منتهی شدن این منابع به اشتغال با قیمت ارزان و به منظور حل مشکلات دولت کمک کنند. در عین حال در راستای توسعه اقتصاد مقاومتی سازمان بسیج سازندگی آماده است، ضمن نقش‌آفرینی از طریق سازمان‌های جهادی، راهنمایی و مشاوره‌های لازم به منظور کمک به اشتغال در کشور و استفاده از ظرفیت‌ها از طریق آموزش به گروه‌های کاری مختلف ارائه دهد.
غلامی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷ تمرکز سازمان بسیج سازندگی بر روی آب و همچنین موضوعات مرتبط با آن از جمله احیای قنوات، کانال‌کشی و آب‌رسانی به روستاها خواهد بود، گفت: در سال‌جاری به منظور کاشت زعفران معادل یک ملیارد و ۲۰۰ هزار تومان آب تانکری خریداری شد که در نهایت به این نتیجه رسیدیم که می‌توان با حل کردن مشکل کم‌آبی نسبت به آبخیزداری و فعالیت‌‌های جذب آب ورود کرده‌ایم.
غلامی با بیان اینکه فعالیت‌ها برای ساخت ۶۰۰ واحد مسکونی در استان کرمانشاه برای زلزله‌زدگان به زودی آغاز خواهد شد، یادآور شد: در حال حاضر استان‌های مختلف کشور پیشنهاد ساخت ۲۳ هزار واحد مختلف را به بسیج سازندگی پیشنهاد کرده‌اند این در حالی است که اگر دولت منابع ارزان‌قیمت خود را در اختیار بسیج سازندگی قرار دهد با توجه به تجربه ۶ ساله این نهاد متعلق به نظام می‌توان حجم ساخت و سازها در این زمینه را به مراتب افزایش داد. در عین حال از طریق تفاهم‌نامه مشترک برخی بانک‌ها از جمله بانک توسعه تعاون یا پست بانک ایران امکان معرفی نیازمندان برای دریافت تسهیلات در راستای ایجاد اشتغال فراهم شده است.
وی بسیج سازندگی دانشجویی را از جمله پیشروترین گروه‌های جهادی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۵۲۳ گروه جهادی مختلف از مجموعه دانشجویان سراسر کشور فعال هستند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به وضعیت نسبی محصولات مختلف در استان‌های کشور چه اقدام‌هایی برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری از سوی بسیج سازندگی صورت گرفته است، عنوان کرد: در راستای تاکیدهای رهبر انقلاب از جمله موضوع ضایعات کشاورزی و باغی سازمان بسیج سازندگی ضمن بررسی وضعیت‌های مناطق مختلف در مدت یکسال این زمینه را فراهم اورده تا از میزان ضایعات کشاورزی کاسته شود. در این راستا با شناسایی ۴۳۵ قطب مزیت‌دار کشور به طور مثال در شهر میانه بررسی شد که با توجه به تولید ۱۱۰ هزار و ۹۸ تن سیب در سال با ضایعات ۲۲ هزار تنی این محصولات مواجه‌اند که می‌توان این میزان از محصول را در زمینه تولید سرکه سیب تبدیل به ثروت و در نتیجه مهار ضایعات کرد. همچنین در شهر بناب نیز در حالی سالیانه ۵۹ هزار و ۷۴ تن انگور تولید می‌شود که از این حجم ۱۱ هزار و ۹۴۸ تن به عنوان ضایعات دور ریخته می‌شود.
غلامی افزود: در حالی که پس از راهنمایی و مشورت این میزان از ضایعات تبدیل به کشمش تیزابی شده و می‌تواند این شهر را به قطب کشمش تبدیل کند. همچنین در زابل نیز محصول کشک زرد یا به اصطلاح سوپ هندی می‌تواند، با عنوان یک مزیت در این شهر به سایر استان‌های همجوار آن ارسال شود. وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان همکاری خوبی با بسیج پزشکان وجود دارد عنوان کرد: بانک‌ها در حالی هر ساله مبالغی را به عنوان مسئولیت اجتماعی صرف می‌کنند که می‌توانند با تخصیص این منابع در گروه‌های جهادی بسیج سازندگی از امکانات خود برای انجام و تکمیل پروژه‌های محرومیت‌زدایی استفاده کنند.

نویسنده: محسن رجبی

https://siasatrooz.ir/vdch6xnzi23nv-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی