چهارشنبه ۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۵
کد مطلب : 96148

اعلام خطر مجلس برای حقوق‌های نجومی

اعلام خطر مجلس برای حقوق‌های نجومی

وکلای ملت دیروز در صحن علنی پارلمان، از دریافت حقوق‌های نجومی توسط برخی مدیران دولتی انتقاد کرده و خواستار رسیدگی هر چه سریع‌تر مسئولان ذی‌ربط نسبت به این امر شدند.
نمایندگان در جلسه خود گزارش رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور درخصوص برنامه ششم توسعه را در دستور کار خود داشتند. همچنین در جلسه دیروز وزیر اطلاعات نیز گزارشی را از امنیت کشور به نمایندگان ارائه کرد.

لاریجانی لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم نشانه نفس‌های آخر آل‌خلیفه است
در ابتدا علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود، گفت: یکی از حوادث تاسف‌آور که روز گذشته در میان کارزار پرآشوب جریان تروریسم منطقه توجه همگان را به خود جلب کرد اقدام ناشیانه و ماجراجویانه رژیم بحرین در مورد عالم بزرگوار دینی آیت‌الله شیخ عیسی قاسم بود که سردمداران بحرین تصور کردند با لغو تابعیت این مرد بزرگ می‌توانند بحران سیاسی داخلی خود را به سوی آرامش سوق دهند.
وی افزود: البته این اقدام را باید در زنجیره‌ای از رفتارهای سبک‌سرانه این رژیم ارزیابی دقیق کرد که از طرفی حاکمیت خود را زیر سلطه پایگاه نظامی غربی و همچنین دخالت تانک‌های یک کشور عربی به ذلت کشاندند و تمامی نیروهای آزادی‌خواه را که به صورت مسالمت‌آمیز می‌خواستند اعتراضات دموکراتیک خود را ظهور دهند به زندان افکندند. من‌جمله شیخ سلمان عالم دیگر دینی بحرین.
لاریجانی اظهار داشت: این اقدام رژیم بحرین یادآور یاوه‌گویی‌های شاه نگون‌بخت ایران است که می‌گفت هرکه داخل در حزب رستاخیز نشود از تابعیت ایران باید خارج شود و همین درشت‌گویی‌ها سلطنت او را واژگون کرد. سلطنت آل‌خلیفه نیز باید به این سابقه تاریخی به دقت بنگرد که آنها یک‌هزارم شاه ایران عده وعده ندارند.
وی افزود: این اقدامات نشانه‌هایی از نفس‌های آخر یک رژیم است که بزرگان ملت خود را به لغو تابعیت تهدید کند. مگر وابستگی یک شهروند به آب و خاک کشورش با تصمیمات نابخردانه سلاطین زبون تغییر می‌کنند. وابستگی به میهن را شما به مردم‌ خود ندادید که بستانید.

سعیدی: برخورد قاطع با مدیران متخلف
در ادامه، زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه در تذکری در صحن علنی مجلس پس از ارائه گزارش محمدباقر نوبخت گفت: جا داشت که در گزارش رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مطرح شود که برای اینکه اغنیا غنی‌تر و فقرا فقیرتر نشوند چه تمهیداتی در نظر گرفته‌اند؟
وی بر ضرورت عدالت در برنامه‌های دولت تأکید کرد و افزود: اگر درباره حقوق‌های مدیران شفاف‌سازی نکنیم اعتماد اجتماعی از میان خواهد رفت. نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی از دولت خواست با برخورد قاطع با مدیران متخلف در موضوع حقوق‌های نجومی، حرمت مدیران پاک‌دست دولتی را حفظ کند.

برای نخستین‌بار تورم سالیانه تک‌رقمی شد
محمدباقر نوبخت گفت: برای نخستین‌بار بعد از سال‌ها تورم سالانه تک‌رقمی شد. وی ادامه داد: تورم ۱۲ ماهه سالانه از ۱۰.۲ درصد در اردیبهشت‌ماه سال گذشته به ۹.۵ درصد در خرداد امسال رسیده است.
نوبخت در همین زمینه گفت: آمار ذکر شده در آخرین ساعت‌های روز دوشنبه از سوی مرکز آمار اعلام شد. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور همچنین تصریح کرد: تورم نقطه به نقطه از ۶.۸ درصد به ۶.۱ تقلیل یافته است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه به عنوان مسئول برنامه‌ریزی دولت در کمیسیون‌های مختلف به ویژه کمیسیون تلفیق برنامه حاضر خواهد شد و جز به جز لایحه برنامه ششم را تحلیل و تبیین خواهد کرد، اظهار داشت: برنامه برای اینکه اجرا بشود باید در سطوح مختلف سند آن به شما نمایندگان ارائه شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اولویت‌های برنامه را ستون دیگر لایحه برنامه برشمرد و گفت: در نهایت برای دستیابی به آن اهداف با این منابع و این اولویت‌ها نیاز به احکامی هستیم که ما هر چهار رکن را در این برنامه داریم. البته سیاست‌های کلی برنامه ششم از سوی مقام معظم رهبری مجلس و دولت را از اینکه اهداف را خود تعیین بکنند مستغنی کرده است.
وی در توضیح بیان داشت: رشد هشت درصد متوسط سالانه یک رشد قابل قبول برای کشور است که قبل از مجلس و دولت مقام معظم رهبری آن را تعیین کردند و دیگر لازم نیست ما یک بار دیگر آن را تصویب بکنیم چراکه برای همگان لازم‌الاتباع است. نوبخت با اشاره به اینکه درباره بعضی احکام دیگر نیز نیاز به تکرار در لایحه نیست، گفت: اگر مجلس چنین نیازی ببیند دولت حتما نهایت انعطاف و همکاری را خواهد داشت چراکه از نظر ما مجلس فصل‌الخطاب است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تحصیل رشد هشت درصدی از طریق بهره‌وری از مسیر اقتصاد دانش بنیان میسر خواهد شد، اظهار داشت: از این بهره‌وری ۳۳ درصدی، نه مجلس و نه دولت قانع نخواهد بود و هر چند که شرط لازم است اما کافی نیست و باید توزیع این ثروتی که ایجاد می‌شود نیز عادلانه باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور درباره رشد اشتغال گفت: تعداد فارغ‌التحصیلان ما در کشور آنقدر هست که ما نگران باشیم و برنامه دولت با حمایت مجلس این است که فرصت‌های شغلی لازم را برای تحصیل‌کردگانمان فراهم کنیم و در این‌باره شما نمایندگان باید از دولت طلب بکنید که چه سازوکارهایی را برای حداقل ۹۰۰ هزار فرصت شغلی سالانه تدارک دیده‌اید تا ما بتوانیم پاسخگوی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌هایمان بشویم و نسبت به اشتغال جوانان‌مان به ویژه پایین بودن رشد مشارکت زنان در اقتصاد‌مان باشیم.
وی تک‌رقمی شدن نرخ تورم را شامل پنج هدف کلی عنوان کرد و اظهار داشت: ما این رشد هشت درصدی اقتصادی را در بخش‌های دیگر اقتصادی که باید روی آن متمرکز شویم توزیع می‌کنیم.
نوبخت جمعیت را یک مسئله مهم در موضوع نرخ رشد اقتصادی خواند و گفت: مجلس می‌تواند این سوال را بپرسد که دولت برای چند میلیون نفر این برنامه‌ریزی رشد را انجام داده است؟ و قرار است در پایان برنامه ما برای چه جمعیتی رفاه نسبی را فراهم کنیم؟
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گفت: جمعیت موضوعی نیست که بشود در کوتاه مدت نسبت به جمعیت و ترکیب و کیفیت آن اقدام کرد و یک مسئله بلند مدت است لذا نرخ بهره‌وری که در سال ۹۴ ۱.۹ است به ۲.۱ افزایش خواهد یافت. بنابراین آن نگرانی که جمعیت جوان ما جای خود را به جمعیت سالمند بدهد پر می‌شود.
نوبخت با تاکید بر ضرورت استفاده از منابع خارجی در تامین منابع هم به صورت ارزی و هم به صورت ریالی گفت: منابع مالی خارجی ریالی بالغ بر ۱۶۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
وی با ذکر این نکته که در این برنامه باید از سایر منابع نیز استفاده کنیم اظهار داشت: هر چند در یک رشد درون‌زا تاکید می‌کنید اما باید برون نگر نیز باشیم که یکی از راه‌های آن تحصیل منابع مالی خارجی است که در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز وجود دارد که باید با بهبود روابطمان با نهادهای جهانی بتوانیم تحصیل منابع کرده و بتوانیم بازارهای صادراتی خود را در آنجا ایجاد کنیم.
وی به موضوع فاینانس نیز اشاره کرد و با یادآوری اینکه سهم سالانه آن ۲۰ میلیارد دلار است خاطرنشان کرد غیر از این دو روش شراکت دولت و بخش خصوصی نیز می‌تواند سالانه در حد ۱۸ میلیارد دلار به تامین منابع کمک کند. نوبخت با اشاره به اینکه این برنامه جامع نگر و برنامه محور تعیین خود را در تعامل با جهان اینجا نشان می‌دهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به استقبال گسترده از ایران در میان کشورهای جهان در زمینه مشارکت در تولید و سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: دیگر نیازمند آن نیستیم که کشوری به ما بگوید با چه شرایطی حاضر به مشارکت است یا اینکه قیمت‌های خود را تحمیل کند بلکه ما الان در عرصه انتخاب میان کشورها هستیم.
وی اظهار داشت: یکی از نتایج پسابرجام که با تلاش مذاکره‌کنندگان ما حاصل شد این بود که این انحصار و اجحاف را که برخی کشور در مورد ما اعمال می‌کردند را بشکنیم و امروز قدرت انتخاب داشته باشیم، امروز تعداد زیادی از روسای جمهور و وزرای امور خارجه، نخست‌وزیران و روسای مجالس سنای بسیاری از کشورها با ما قراردادهای رسمی با شرایطی که ایران می‌خواهد منعقد می‌کنند.
نوبخت با بیان اینکه دولت به هیچ‌وجه از پرداخت‌ها و دریافت‌های غیرمتعارف استقبال نمی‌کند، تأکید کرد: دولت نه تنها از این پرداخت‌های غیرمتعارف استقبال نمی‌کند، بلکه با آنها مقابله هم می‌کند و در آینده آن را خواهید دید، البته برخی از نابرابری‌ها ممکن است با مسئله عدالت توجیه شود که آن زمان مجلس و دولت باید به این تفاوت رسیدگی کنند.
وی در پایان با اشاره به مسائل مورد تأکید نمایندگان مجلس در زمینه رشد همراه با عدالت، خاطرنشان کرد: اگر از منابع به خوبی استفاده کنیم، چنین رشدی را شاهد خواهیم بود، برنامه ششم غیر از احکام، ارقام و اهداف، راهبردها و اقدامات اساسی دارد که می‌تواند در جهت کاهش نابرابری و توزیع نامتعادل درآمدها کمک کند، این رشد، رشد ابلاغی در سیاست‌های مقام معظم رهبری است که باید برای دستیابی به آن راهکارها را بگوییم که بیان کردیم.

دیوان محاسبات و سازمان بازرسی موضوع حقوق‌های نجومی را پیگیری کنند
جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در مجلس نیز طی تذکری گفت: اعتماد مردم به نظام یک سرمایه اجتماعی است و نظام با همین سرمایه اجتماعی باقی مانده است، به همین دلیل نباید بگذاریم این سرمایه دچار مشکل شود.
وی حقوق‌های میلیونی مدیران را عاملی برای وارد آمدن آسیب به سرمایه‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: ما در مجلس هشتم بحث ۳ هزار میلیارد را داشتیم که در همان زمان وزیر را استیضاح کردیم، اما امروز مجلس در قبال حقوق‌های میلیونی سکوت کرده است. وی اضافه کرد: امروز برخی نیروها در سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی حقوق پایین می‌گیرند، اما مدیران آنها حقوق‌های چندصدمیلیونی می‌گیرند و متأسفانه مجلس در این زمینه سکوت کرده است.
نماینده مردم رشت خواستار ورود جدی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور به موضوع حقوق‌های میلیونی شد. 

حمایت قاطع مجلس دهمی‌ها از رهبر شیعیان بحرین
۲۵۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای اقدام رژیم آل‌خلیفه به سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین را محکوم کردند.
در این بیانیه که غلامرضا کاتب عضو هیأت رئیسه مجلس آن را قرائت کرد، به شرح ذیل است:
ظرف چند روز گذشته شاهد نقض آشکار دو میثاق حقوقی، سیاسی و مدنی ۱۹۶۶ سازمان ملل متحد توسط رژیم آل‌خلیفه در سلب تابعیت آیت‌الله شیخ عیسی قاسم بوده‌ایم. مطابق میثاق‌نامه سازمان ملل متحد، هیچ کشوری نمی‌تواند از شهروندان خود سلب تابعیت نماید، حتی اگر آنها مرتکب جنایت شده باشند.
این بیانیه می‌افزاید: سکوت مرگبار در مقابل نقض آشکار قوانین بین‌المللی توسط رژیم ارتجاعی حاکم بر بحرین چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ آیا حاکمان بر این کشور اسلامی عواقب خطرناک و غیرقابل پیش‌بینی این اقدام نابخردانه فکر کرده‌اند؟
مجامع بین‌المللی که بارها نتایج این قبیل فشارها را در رادیکالی شدن ارتباط ملت با دولت‌ها دیده‌اند، چرا سکوت کرده‌اند؟ آیا رژیم آل‌خلیفه از نیروی عظیم مردمی بحرین که پایبند به دین و اخلاق هستند، بی‌خبر هستند؟
انتظار داریم در مقابل این اقدام خلاف قوانین بین‌المللی و غیرعاقلانه آل‌خلیفه نهادهای بین‌المللی عکس‌العمل متناسب نشان دهند.

https://siasatrooz.ir/vdch6znw.23n-kdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی