شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۹
کد مطلب : 93042
مسمومیت ۲۲ مسافر سعودی و بحرینی

آیا پشت پرده حوادث مشهد در ریاض است؟!

آیا پشت پرده حوادث مشهد در ریاض است؟!

روز گذشته خبري آمد كه عجيب بود. خبر مسموميت ۲۲ مسافر در مشهد. شايد به نظر عجيب نيايد چراكه مسموميت چيزي است كه در فصل تابستان اتفاق مي‌افتد خصوصا در هنگام سفر اما و اگر بدانيم زائراني كه در مشهد مسموم شده‌اند عربستاني هستند ماجرا عجيب مي‌شود!! چرا فقط زائران عربستاني در مشهد مسموم مي‌شوند!! آيا كسي يا سازماني مي‌خواهد آنها را از حضور در ايران منع كند؟! آيا پروژه اسلام‌هراسي اين بار به اين شيوه قرار است پيگيري شود؟!
باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از عصرایران نوشته كه کنسول عربستان سعودی در مشهد با اعلام این خبر به روزنامه الحیات گفت که کنسولگری پیگیر وضعیت این افراد است!! گفته شده که استفاده از سس مایونز تاریخ گذشته در رستوران هتل، دلیل مسمومیت اعلام شده است.
وقتي يادت مي‌آيد كه قبل از این هم مرگ ۴ شهروند سعودی و مسمومیت ۳۰ نفر دیگر از مسافران این کشور در یکی از هتل‌هاي مشهد خبرساز شده بود باور نمي‌كني اين موضوع اتفاقي باشد هر چند كه حتي ممكن است واقعا اتفاقي باشد چراكه هنوز دليل اصلي اين حادثه مشخص نشده است.
حالا کنسول سعودی وعده داده است هتل را تحت پیگیری قضایی قرار مي‌دهد و در صورت درخواست آسیب‌دیدگان، تقاضای غرامت خواهد کرد!!! البته زائران دفعه قبل هم شكايتي نداشتند و حتي راضي شدند جان‌باختگان خود را در جوار حرم امام رضا به خاك بسپارند!! البته خدا را شكر اين بار حادثه تلفات جاني نداشته و این مسافران سعودی و بحرینی بعد از درمان، از بیمارستان مرخص شده‌اند.

شاید آل‌سعود بخواهد شیعیان خود را با ایران دشمن کند!
چندی پیش زائران عربستانی در مشهد مقدس دچار مسمومیت شده و چند تن از آنها فوت کردند، حادثه‌ای که بی‌شک قلب هر ایرانی را هم مانند هر عربستانی به در آورد.
برخلاف رفتارهای آل‌سعود در شناسایی مجرمان و افشای اخباری که از اتفاقات ناگوار در کشورشان رخ مي‌دهد، در ایران خیلی سریع این خبر پوشش داده شد و حتی از تلویزیون رسمی پخش شد تا بی‌دلیل شایعه‌سازی نشود، در عین حال باز هم برخلاف رفتارهای حکومت عربستان قوه قضائیه ایران به سرعت پرچمدار شناسایی عوامل اهمال‌کار این جریان شد و تاکنون پنج نفر هم دستگیر شده‌اند.
هر چند با اقدامات سریع و حساب شده مسئولان این‌بار رسانه‌هاي غربی نتوانستند از آب گل‌آلود ماهی خودشان را بگیرند اما با تكرار اين موضوع، وقتي به دقت روابط ایران و سعودی‌ها را بررسي کنیم فرضیه‌ای در ذهن نمایان مي‌شود و پرسش‌هایی در این‌باره شکل مي‌گیرد، آیا آل‌سعود مي‌تواند در رخ دادن این حادثه سهمی داشته باشد؟!
اما چرا این سوال به ذهن خطور مي‌کند؟! بگذارید یکبار روابط ایران و عربستان را خصوصا در چند سال اخیر مرور کنیم.
در چند سال اخیر به دلیل رشد سریع فرقه وهابیت تضادهایی در ارتباط این افراد با ایرانی ها به وجود آمده تا آنجا که حتی در جریان فرودگاه جده آن فرد متجاوز اعتراف مي‌کند که اقدام وی در راستای عمل به صحبت‌های یکی از امام جماعت‌های جده بوده است! پس وقتی تقریبا قشرهای تندرو و وهابی‌ها که اکثر جمعیت عربستان را تشکیل داده و با ایران در تضاد هستند چرا باید اندک جمعیت شیعی همچنان با ایرانیان مراوداتی داشته باشند؟! آن هم در زمانی که عربستان در تمام جبهه‌هاي جنگ نرم مقابل ایران قرار گرفته است.
پس حق داریم شک کنیم حادثه‌ای که در مشهد اتفاق افتاده مي‌تواند ردپایی از آل‌سعود را در دل خود داشته باشد! هر چند که این موضوع تنها در حد فرضیه مي‌تواند مطرح شود. اما روابط ایران و عربستان از اول انقلاب تا کنون را مرورمی کنیم.

انقلاب ایران
حاکمان سعودی شاهد سقوط سلطنت محمدرضا پهلوی آخرین پادشاه ایران بودند. آنان با تاسیس نظام جمهوری اسلامی ایران مواجه شدند نظامی که درصدد صدور انقلاب اسلامی به تمام کشورهای منطقه برآمده بود و آنها هيچ‌گاه با ملت ايران همصدا نشدند چراكه منافع خود را با از بين رفتن ديكتاتوري پهلوي از دست دادند!

آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران
ایرانیان از کمک‌هاي مالی و تسلیحاتی عربستان سعودی به عراق در جریان وقوع جنگ تحمیلی آن کشور علیه عراق در فاصله سال‌هاي ۸۸-۱۹۸۰ میلادی خشمگین بودند. در جریان این جنگ عراق علیه ایران از سلاح شیمیایی استفاده کرد.

فاجعه کشتار حجاج ایرانی در مکه
روابط میان عربستان سعودی و ایران در جولای سال ۱۹۸۷ میلادی به بدترین سطح ممکن رسید. در آن زمان ۴۰۲ نفر از زائرین که ۲۷۵ نفر آنان ایرانی بودند در جریان درگیری در شهر مکه به شهادت رسیدند. در ایران معترضان سفارت عربستان را تصرف کردند و دامنه اعتراضات شان به سفارت کویت کشیده بود. یکی از دیپلمات‌هاي سعودی در تهران به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد در آن زمان ملک فهد تلاش کرد تا روابط میان عربستان سعودی و ایران را در سال ۱۹۸۸ را بهبود بخشد. روابط دو کشور در سال ۱۹۹۱ میلادی از سرگرفته شد.

نشست تهران
در این سال شاهزاده عبدالله از ایران دیدار کرد و در نشست اسلامی در ماه دسامبر آن سال شرکت کرد. این اولین حضور بلندپایه‌ترین مقام عربستان سعودی پس از پیروزی انقلاب در ایران بود.

دوره‌هایی بهتر در روابط دو‌جانبه تهران - ریاض
ملک فهد پادشاه عربستان سعودی پیروزی رئیس‌جمهوری ایران در انتخابات سال ۲۰۰۱ میلادی را به او تبریک گفت و از سیاست‌هاي اصلاح‌طلبانه او استقبال کرد. او در آن زمان برای بهبود روابط تهران و ریاض تلاش کرد. رئیس‌جمهوری پیشین ایران از عربستان سعودی بازدید کرد. بهبود روابط میان دو کشور به حدی رسید که در آوریل سال ۲۰۰۱ میلادی پیمان امنیتی مشترکی میان تهران - ریاض امضا شد.

افزایش تنش‌هاي منطقه‌ای
در سال ۲۰۰۳ میلادی حمله نیروهای نظامی امریکایی به عراق و سرنگونی "صدام حسین" دیکتاتور پیشین آن کشور سبب شد تا شیعیان عراقی که اکثریت جمعیت آن کشور را تشکیل مي‌دادند قدرت را در دست گیرند و عراق به سوی ایران تمایل پیدا کند. در سال ۲۰۰۶ میلادی جنگ میان نیروهای حزب‌الله لبنان و اسرائیل درگرفت. در این جنگ حزب‌الله پیروز شد و عربستان سعودی بیش از پیش از این موضوع هراسید که ایران قصد دارد تا ائتلاف جدید منطقه‌ای را علیه آن کشور تشکیل دهد. با بالا گرفتن موضوع برنامه هسته‌ای ایران پس از انتخاب "محمود احمدی‌نژاد" دغدغه عربستان سعودی افزایش یافت. سایت افشاگر "ویکی لیکس" گزارش داد که ملک عبدالله در سال ۲۰۰۸ میلادی از امریکا خواسته بود تا به ایران حمله کند و از این موضوع تحت عنوان "لزوم قطع سر مار" یاد کرده بود.

بهار عربی
عربستان سعودی از وقوع بهار عربی در کشورهایی چون مصر و تونس در هراس بود چراکه بیم آن مي‌رفت که موج انقلاب‌هاي دموکراسی‌خواهانه به کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس برسد. اعتراضات در بحرین خط قرمز سعودی‌ها محسوب مي‌شود چراکه آن کشور در همسایگی ایران قرار دارد و شیعیان آن کشور روابط عمیقی با ایرانیان داشته‌اند. نیروهای نظامی عربستان سعودی برای کمک‌رسانی به خاندان آل‌خلیفه در بحرین به منظور سرکوب قیام مردمی عازم بحرین شدند.
عربستان سعودی ایران را متهم به حمایت از مخالفان شیعه بحرینی علیه دولت بحرین کرده بود. امریکا مدعی شد که توطئه‌ای را کشف کرده که طبق آن ایران قصد داشته سفیر عربستان سعودی در واشنگتن را به قتل رساند. ریاض اظهار داشت که شواهدی در دست دارد که این موضوع را ثبات مي‌کند. ایران این گزارش را تکذیب کرد و آن را جعلی و بیان آن را با هدف کارشکنی در روابط دوجانبه تهران - ریاض دانست.

جنگ سوریه، روابط ایران و امریکا، مذاکرات هسته‌ای
درگيري ايران و عربستان با وجودي كه در دفاع از مردم مظلوم سوريه و يمن توسط ايران، علني نشد و عرب‌ها با وجودي كه چندين‌بار براي رسيدن كمك‌هاي دارويي ايران مشكل ايجاد كردند اما نمي‌خواستند اين درگيري علني شود! اما يادمان نمي‌رود در مذاكرات هسته‌اي چند بار وزير خارجه عربستان مانع ايجاد كرد و چه سخناني را بر زبان راند!!! همين‌هاست كه ما را به شك مي‌اندازد نكند مسموميت شيعيان عربستاني در ايران بهانه آل‌سعود باشد!!

مائده شيرپور

https://siasatrooz.ir/vdchivnw.23nxkdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی