شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۹
کد مطلب : 98902
سیاست روز معضلات قاچاق پوشاک را بررسی می‌کند؛

تار ناکوک صنعت نساجی

تار ناکوک صنعت نساجی

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک گفت: فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن حمایت از کالای داخلی مهم‌ترین گام در تحقق اقتصاد مقاومتی است که این مهم با پشتیبانی مردمی و تولید کالای باکیفیت محقق خواهد شد.
روز گذشته رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک با انتقاد از واردات بی‌رویه پوشاک و عدم نظارت لازم به این عرصه اعلام کرد: بیش از ۳ میلیارد دلار حجم واردات پوشاک به کشور است که این به‌معنای از دست رفتن ۳۸۵ هزار فرصت شغلی است، بر این اساس واردات بی‌رویه انواع پوشاک سبب از بین رفتن فرصت‌های شغلی و اشتغال‌زایی برای جوانان شده است و اگر مسئولین از صنایع کوچک و زودبازده حمایت نکنند، هنر ارزشمند طراحان و دوزندگان ایرانی به فراموش سپرده می‌شود.
به گفته وی این درحالیست که مبارزه با واردات و قاچاق بی‌رویه کالا، برندسازی پوشاک ایرانی، برداشتن موانع تولید و عرضه پوشاک در کشور و مشوق‌های صادراتی باعث تسریع در دستیابی به جایگاه نخست اقتصادی منطقه و توسعه پایدار اقتصاد خواهد بود.

آیینه آمار
براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران طی ده ماهه سال ۱۳۹۵ کل واردات نساجی کشور با احتساب ماشین‌آلات و رنگ با رشد ۳۰ درصدی برابر با ۱۶۷۰.۱میلیون دلار بوده است. واردات صنایع نساجی کشور بدون احتساب رنگ و ماشین آلات، در این مدت به رقم ۱۳۷۰.۲۲ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۸ درصد رشد داشته است.
در ده ماهه یاد شده ، واردات انواع پارچه بالغ بر ۴۰۸.۷ میلیون دلار بوده که در مقایسه با واردات سایر محصولات نساجی در رتبه نخست قرار گرفته است. پس از آن واردات الیاف به ارزش ۳۶۳.۱ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد. واردات پارچه و الیاف نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب رشد ۷۶ درصدی و ۳۶ درصدی داشته است. واردات نخ به ارزش ۲۴۹.۷ میلیون دلار پس از پارچه و الیاف بیشترین واردات را در میان محصولات نساجی داشته است و مقدار آن نسبت به ده ماهه نخست سال ۹۴ رشد ۱۰ درصدی داشته است.
از سوی دیگر طبق اطلاعات منتشر شده دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی در ۱۰ ماه سال ۹۵ ، کل صادرات صنایع نساجی کشور با احتساب رنگ، ماشین آلات و فرش دستباف بالغ بر ۸۴۳.۷۳۴ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۲ درصدی داشته است. صادرات محصولات صنایع نساجی بدون احتساب رنگ، ماشین‌آلات و فرش دستباف طی ده ماه نخست سالجاری برابر با ۵۲۷.۴۵۳ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۴ رشد ۶ درصدی داشته است.
انواع کفپوش با صادرات ۲۴۷.۸ میلیون دلاری با افت ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، صدرنشین صادرات محصولات نساجی بوده است.
براساس این گزارش عمده ترین اقلام صادراتی پس از کفپوشهای نساجی طی این مدت از نظر ارزش به ترتیب عبارتند از: انواع نخ به ارزش ۵۶/۳۴ میلیون دلار، انواع الیاف به ارزش ۵۲/۴۲ میلیون دلار، انواع پوشاک به ارزش ۳۹.۳ میلیون دلار و انواع پارچه به ارزش ۳۵ میلیون دلار.
این آمار نشان می‌دهد که ظرفیت‌ها و پتانسیل ایران در حوزه نساجی و پوشاک به قدری وسیع است که اگر تا حدودی مورد حمایت متولیان قرار گیرد می‌تواند زمینه‌ساز رشد قابل توجهی دراین صنعت باشد اما متاسفانه در کنار بی‌توجهی متولیان بازبودن دروازه‌های واردات؛ این صنعت را مانند سایر صنایع دچار مشکلات عدیده کرده است.
به اعتقاد کارشناسان صنعت نساجی به طور حتم یک صنعت بالنده، دارای ارزش افزوده بالا، فناوری مناسب و قدمت طولانی است و اگر تصمیم گیران نسبت به ایجاد ارزش‌افزوده در صنعت نساجی اقدام کنند این صنعت رشد قابل ملاحظه‌ای را شاهد خواهد بود.
این گروه از فعالان حوزه نساجی براین باورند که وضعیت صادرات صنعت نساجی نسبت به صنایع دیگر از شرایط مطلوب‌تری برخوردار است اما وجود مشکلاتی همچون نقدینگی و نبود ساز و کارهای مناسب برای صادرات منجر به از دست رفتن بازارهای صادراتی برای ایران شده و ماحصل آن این است که امروز حجم وسیعی از این محصولات به صورت قاچاق وارد کشور می شود.
چندی پیش مشاور اتحادیه صنف پوشاک با استناد به آمار رسمی گمرک کشور اعلام کرد: واردات پوشاک ازهمه کشورها به ایران به ۷۰ میلیون دلار هم نمی رسد که حتی اگر این رقم را ۱۰۰ میلیون دلار در نظر گیریم نسبت ۱۰۰ میلون دلار به ۵ میلیارد دلاری که ترکیه به کشورمان صادرات پوشاک دارد ۲ درصد است.

ورود ساعتی ۶ کانتینر پوشاک به کشور
به گفته وی اگر بخواهیم اعداد واردات را قابل درک‌تر کنیم، هر یک کانتینری که از ترکیه به ایران پوشاک حمل می‌کند ارزش بارش حداکثر۱۰۰ هزار دلار است،‌ با این حساب اگر ما ۵ میلیارد دلار واردات داشته باشیم، یعنی ۵۰ هزار کانتینر پوشاک در سال از ترکیه پوشاک وارد کشور می‌شود، اگر این ۵۰ هزار دلار را تقسیم بر ۳۶۵ روز سال کنیم،‌ روزانه ۱۳۷ کانتینرپوشاک وارد کشور می‌شود و اگر در نظر گیریم که ۲۴ ساعته واردات اتفاق بیفتد، یعنی ساعتی ۶ کانتینر پوشاک وارد کشور می‌شود، به عبارتی هرده دقیقه یک کانتینر پوشاک و این آمارنشان دهنده حجم وحشتناک ورود پوشاک از ترکیه است.
با توجه به اینکه گفته می‌شود که گردش مالی مصرف پوشاک ایران هفت‌میلیارد دلار است و از این میزان تنها حدود ده میلیون دلار واردات قانونی دارد بنابراین جا دارد تا متولیان در کنار تدوین برنامه‌های نظارتی قابل توجه بر این بخش از صنعت و تدوین برنامه‌هایی به منظور حمایت از این تولید کنندگان زمینه فرآیند کار به صورتی مهیا شود که شاهد رشد و رونق و گردش واقعی این رقم در اقتصاد کشور باشیم.

https://siasatrooz.ir/vdchiwnw.23n6vdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی