?>?> سرطان ارمغان ۱۶ سال حضور آمریکا در عراق | سیاست روز
پنجشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۰
کد مطلب : 108047
استفاده ارتش ایالات متحده از اورانیوم علیه غیر نظامیان همچنان قربانی می‌گیرد

سرطان ارمغان ۱۶ سال حضور آمریکا در عراق

سرطان ارمغان ۱۶ سال حضور آمریکا در عراق

آمریکا در حالی با ادعای حمایت از مردم عراق بر ادامه و حتی توسعه نظامی گری در عراق تاکید دارد که گزارش‌ها نشان می‌دهد شمار مبتلایان به بیماری‌های سرطانی در عراق به علت استفاده اشغالگران از مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده افزایش یافته است.
تعداد مبتلایان به بیماری‌های سرطانی در عراق به علت استفاده اشغالگران آمریکایی از صد‌ها تُن مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده در جنگ‌های سال ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳ میلادی رو به افزایش است. فقط در استان دیاله بیش از ۵۰۰ مورد مرگ ناشی از ابتلا به سرطان گزارش شده است. خبرنگار الاتجاه در گزارشی گفت: جنایات ناشی از اشغالگری زیاد است. زیرساخت‌ها ویران شده و انسان‌ها در نتیجه اشغالگری نابود شده اند. سازمان حقوق بشر دیاله از موارد مرگ ناشی از ابتلا به سرطان خبر داد که مهم‌ترین عامل ابتلا به سرطان نیز نوعِ مهمات جنگی است که اشغالگران آمریکایی در عراق به کار برده اند.
طالب الخزرجی، مدیر سازمان حقوق بشر دیاله گفت: «آمار مرگ و میر‌های ناشی از ابتلا به سرطان در سال ۲۰۱۸ میلادی بیشتر از ۵۰۰ مورد بوده است. همچنانکه همگی می‌دانند نیرو‌های اشغالگر پس از سال ۲۰۰۳ میلادی نیز از اورانیوم ضعیف شده استفاده کردند و بیش از ۹۷۰ گلوله توپ و موشک دارای اورانیوم ضعیف شده شلیک شد. سرطان در عراق از جمله در استان دیاله به سرعت در حال افزایش است.»
آمریکا در حمله سال ۱۹۹۱ میلادی به عراق ۳۰۰ حمله هوایی انجام داد و نیز ۷۰۰ فروند موشک تاماهوک و نه میلیون گلوله حامل اورانیوم شلیک کرد. همچنین ۳۵۰ تن اورانیوم در سال ۱۹۹۱ میلادی علیه ۲۵۰ موضع در سراسر عراق به کار گرفته شد. سازمان محیط زیست عراق تأیید کرد همه این مواضع به طور کامل بررسی و پاکسازی نشده‌اند. حسن ناصر متخصص بیماری‌های سرطانی در دیاله گفت: «بیماری‌ها و شیوع آن‌ها عوامل متعددی دارد نخستین این عوامل نیز آگاهی اندک از مسائل بهداشتی است. مشکل دوم، تشخیص است. همه پزشکان می‌باید به تشخیص اهمیت بدهند. سوم مسائل ژنتیکی است که نقش زیادی در این بیماری‌ها دارد. ما شرایط سختی از جمله جنگ‌ها و مهمات بر جای مانده از جنگ‌ها را پشت سر گذاشتیم.»
در همین حال منابع خبری اعلام کردند الحشدالشعبی درباره تلاش آمریکا برای دور کردن نیروهای این سازمان از مرز عراق با سوریه هشدار داد. «حسن الساری» دبیر کل جنبش «الجهاد والبناء» (جهاد و سازندگی) وابسته به سازمان «الحشدالشعبی» (بسیج مردمی) عراق از اقدامات آمریکا علیه این سازمان انتقاد کرد. الساری در گفت‌وگو با رادیو «اسپوتنیک» گفت، آمریکا نخواهد توانست نیروهای الحشدالشعبی را از مرز عراق با سوریه دور کند.
وی تأکید کرد که «تحریک نیروهای الحشدالشعبی به سود نیروهای آمریکایی نیست... و واشنگتن نمی‌تواند گروهی مانند داعش به جود آورد؛ زیرا عراق نهادهای امنیتی قوی‌تری در مقایسه با گذشته دارد». درخصوص تلاش آمریکا برای احیای داعش، «محمد البلداوی» نماینده ائتلاف «البناء» در پارلمان عراق درباره اقدامات مشکوک آمریکا علیه این کشور هشدار داد و گفت که واشنگتن در تلاش است زندانیان تکفیری را فراری دهد. البلداوی با بیان اینکه «ما از تکرار سناریویی که در زندان‌های "التسفیرات" در تکریت و "ابوغریب" در بغداد رخ داد، می‌ترسیم»، گفت که در این زندان‌ها، زندانیان گروه‌های تروریستی «القاعده و داعش» طی سال‌های گذشته فراری داده شدند تا شکاف امنیتی در عراق به وجود آید و گروه تروریستی داعش نیز بازگردانده شود.
این نماینده پارلمان عراق خواستار انجام تلاشهای امنیتی و اطلاعاتی شد تا از رخ دادن چنین اتفاقی ممانعت شود. البلداوی بر این باور است، با توجه به اینکه آمریکا نتوانست دولت عراق را در ضمن محور خود قرار دهد و حضور نظامی خود را با قدرت به این کشور تحمیل کند، دست به چنین اقداماتی می‌زند. رئیس سازمان الحشدالشعبی عراق اعلام کرد، کشورش نمی‌پذیرد نقطه آغازی برای تجاوز به دیگران در منطقه شود. «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشدالشعبی و مشاور امنیت ملی عراق، بار دیگر اعلام کرد که کشورش به محلی برای آغاز تجاوز به دیگران در منطقه نخواهد شد. الفیاض که در «چهارمین کنفرانس مبارزه با رسانه‌های داعش و اندیشه آن» در بغداد سخنرانی کرد، حضور نیروهای خارجی از جمله ائتلاف آمریکا را در چارچوب توافق با دولت عراق دانست و گفت، «حضور ائتلاف بین‌المللی در عراق، طبق توافق با دولت عراق و از طریق مکانیزم مبارزه با تروریسم است».

https://siasatrooz.ir/vdchk6nzq23nvvd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی