?>?> هاموند و رویاهایش | سیاست روز
يکشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۴
کد مطلب : 95914

هاموند و رویاهایش

فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس دیروز وارد عربستان شد و پس از آن به کشورهای کویت، بحرین، امارات و عمان می‌رود.این سفر در حالی صورت می‌گیرد که در باب اهداف آن ادعای اقدام برای بررسی تحولات سوریه و یمن مطرح شده است. این ادعا در شرایطی مطرح می‌شود که چند نکته قابل توجه است. نخست آنکه سوریه این روزها دورانی حساس را سپری می‌کند که مسائل مربوط به خان طومان و رقه و تحرکات آمریکا از محورهای اصلی آن است. ناکامی دشمنان سوریه در رسیدن به اهدافشان و نیز طراحی آنان برای گسترده کردن دامنه بحران در این کشور از اهداف سفر هاموند به منطقه است. رفتارهای غربی- عربی در قبال سوریه جز تشدید بحران نتیجه‌ای نداشته چرا که آنان به دنبال حل بحران نیستند و همچنان طرح‌های غیر منطقی همچون تجزیه سوریه و تشکیل دولت دست نشانده خود را مطرح می‌کنند.
دوم آنکه در باب یمن سفر هاموند را می‌توان رایزنی برای فرار ائتلاف آمریکایی- سعودی از باتلاق یمن دانست چنانکه اخیرا آمریکا از روی ناچاری اقدام به اعزام نیروی نظامی به این کشور در لوای نام مبارزه با القاعده کرده تا شاید بتواند از شکست‌های سعودی بکاهد. در باب یمن گزارش‌های منفی نهادهای حقوق بشر علیه انگلیس با محوریت اعتراض به فروش سلاح‌های کشتار جمعی به سعودی نشانگر واهی بودن ادعاهای بشر دوستی لندن است .نشریه آبزرور در گزارشی نوشت، انگلیس به کشورهای سرکوب‌گر و ظالمی که درلیست ناقضان حقوق بشر وزارت‌خارجه خودش نام برده شده‌اند، تعداد بالایی تسلیحات و تجهیزات نظامی فروخته است.
نکته مهم دیگر در سفر هاموند ادامه رقابت میان کشورهای غربی برای توسعه بیشتر خود در منطقه است که تحرکات فرانسه و انگلیس برای به اصطلاح روند صلح خاورمیانه نمودی از آن است که بخشی از سفر هاموند نیز معطوف به این مسئله است. چنانکه وزارت خارجه آمریکا با فروش موشک‌های هدایت شونده، جنگنده‌های اف -۱۸ و کمک‌های لجستیکی به اعراب حاشیه خلیج فارس موافقت کرده است. نکته بسیار مهم در باب سفر هاموند که احتمالا رسانه‌ای نشود طراحی غرب برای اجرای عملیات در لیبی است. تجربه نشان داده غرب برای کاهش هزینه‌های خود به اصطلاح ائتلاف جهانی به راه می‌اندازد چنانکه در جنگ گذشته لیبی نیز هزینه جنگ را کشورهای عربی دادند. تقارن سفر هاموند به منطقه با طرح انگلیس برای عملیات نظامی در لیبی این سناریو را تقویت می‌سازد که وی به دنبال سوق دادن این کشورها به مشارکت در جنگ لیبی برای تامین هزینه‌های جنگ است. رقابتی سخت میان سعودی، قطر و امارات برای نفوذ و توسعه جایگاه خود در لیبی در این سالها روی داده است و غرب به دنبال استفاده از این رقابت برای منافع خود است. به هر تقدیر سفر هاموند به منطقه نمی‌تواند نوید بخش ثبات و امنیت باشد چنانکه تجربه نشان داده سفر مقامات غربی به منطقه زمینه ساز ابعاد جدیدی از بحران است.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdchkwnw.23nmzdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی