?>?> حریری استعفای سعودی را پس‌گرفت | سیاست روز
پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۴:۱۷
کد مطلب : 101945
پذیرش خواست عون به جای تمکین به مطالبات ضد لبنانی بن‌سلمان

حریری استعفای سعودی را پس‌گرفت

حریری استعفای سعودی را پس‌گرفت

سعد حریری که به بیروت بازگشت دیروز در اقدامی که بسیاری آن را اقدامی آشکار علیه زیاده‌خواهی سعودی می‌دانند، اعلام کرد فعلا استعفایش از مقام نخست وزیری را بنا به درخواست میشل‌عون، رئیس جمهوری لبنان نگه داشته است.
سعودی تلاش داشت پس از شکست در برابر داعش به بحران سازی در لبنان بپردازد و طرح ربایش و وادار سازی او به استعفا را اجرا کرد اما این طرح با هماهنگی و اتحاد لبنانی‌ها به یک رسوایی برای سعودی مبدل و در نهایت آنها مجبور شدند وی را آزاد و راهی لبنان کنند. فاز بعدی این شکست اعلام نظر وی مبنی بر معلق‌سازی استعفایش بود. سعد حریری در سخنانی که بعد از دیدارش با میشل عون، رئیس‌جمهور و نبیه بری، رئیس پارلمان ایراد کرد، گفت: امیدوارم در مذاکراتی که با رئیس‌جمهور و دیگر رهبران سیاسی لبنان خواهیم داشت بتوانیم راهی برای برون رفت از این شرایط بیابیم. حریری ادامه داد: امروز رئیس‌جمهور از من خواست تا استعفای خود را به تاخیر بیندازم و من این درخواست را قبول کردم تا درباره انگیزه‌ها و دلایل آن گفت‌وگو کنیم. امیدوارم این مذاکرات به نتیجه برسد. او گفت: ما خواهان پایبندی همه گروه‌ها به توافق طائف هستیم و تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم تا کشور از بحران‌های منطقه‌ای دور بماند. لبنان باید سیاست بی‌طرفی خود را در این باره ادامه دهد چراکه این سیاست کشور را از جنگ و آشوبی که پیرامون‌مان را فرا گرفته و نیز تنش‌های داخلی حفظ می‌کند.
سعدی حریری در پایان آمادگی خود را برای مذاکره "جدی و واقعی" با همه جریان‌های سیاسی لبنان و براساس منافع ملی اعلام و تاکید کرد که در این مذاکرات باید منافع ملی بر منافع گروهی و خارجی اولویت داده شود.
سعد حریری که پس از سه هفته غیبت، برای شرکت در مراسم روز استقلال لبنان به کشورش بازگشت، پیشتر در جریان سفرش به عربستان از سمت خود استعفا کرده بود. این استعفای جنجالی که حرف و حدیث‌های بسیاری به دنبال داشت گفته می‌شد با فشار عربستان سعودی صورت گرفته و باعث شد طرف‌های خارجی نیز به میانجی‌گری برای حل بحران به این مساله ورود کنند. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر و صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت سه تن از مقامات عالی‌رتبه خارجی بودند که تلاش داشتند این بحران را با کمترین هزینه برای لبنان و منطقه حل و فصل کنند.
سعد حریری با پیروی از دیکته‌های عربستان، حزب‌الله لبنان و آنچه که "تبعیت این حزب از خواسته‌های ایران" خوانده بود را دلیل اصلی استعفای خود اعلام کرده بود. روزنامه لبنانی «الاخبار» هفته جاری از میانجیگری فرانسوی-مصری برای حفظ «سعد الحریری» در منصبش خبر داد و نوشت پاریس و قاهره تلاش دارند عربستان را قانع کنند که جایگزینی برای تسویه سیاسی فعلی لبنان وجود ندارد. در همین راستا گفت‌وگوهایی میان مقامات فرانسوی و مصری در قبرس انجام شد. «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان به همراه «سعد الحریری» نخست‌وزیر مستعفی این کشور و «نبیه بری» رئیس پارلمان جلسه سه‌جانبه‌ای در «بعبدا» کاخ ریاست‌جمهوری برگزار کردند.
رئیس جمهور لبنان و نخست وزیر مستعفی این کشور در مراسم روز استقلال لبنان در شهر بیروت حضور یافتند. وزیر کشور لبنان دست نگه داشتن سعد حریری از استعفایش را زمینه‌ساز انجام گفت وگو میان گروههای لبنانی دانست. وی افزود: سعد حریری نخست وزیر لبنان هنوز یک رهبر است. دست نگه داشتن از استعفا به مفهوم عدم استعفا نیست و این دست نگه داشتن زمینه را برای گفت وگو و اقدامات مقتضی فراهم می‌آورد. المنشوق بیان کرد: اولویت با گفت وگو است. نخست وزیر لبنان در اولین توییت پس از دست نگه داشتن از استعفا اعلام کرد: لبنان امانت گرانبهایی است که مردم آنرا نزد احزاب و رهبران نهاده‌اند. وی در صفحه توییتر خود نوشت: لبنان امانت ارزشمند و گرانبهایی است که ملت لبنان آن را در نزد تمامی احزاب، جریان‌ها و رهبران به ودیعه نهاده‌اند. پس جایز نیست درخصوص این امانت کوتاهی کرد. خداوند لبنان و مردم خوب آن را حفظ کند. لازم به ذکر است بسیاری از ناظران سیاسی تاکید دارند که آمدن حریری به لبنان یعنی شکست برنامه سعودی علیه لبنان که سعی داشت با این تحرکات لبنان را وارد فاز بحران سیاسی ساخته و شیرینی پیروزی بر تروریسم را به تلخ کامی برای این کشور مبدل سازد.

https://siasatrooz.ir/vdchkznzm23nvwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی