دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۱
کد مطلب : 116552

دم خروس ۲۰۳۰ از بودجه ۱۴۰۰ بیرون زد

دم خروس ۲۰۳۰ از بودجه ۱۴۰۰ بیرون زد

اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ بود که آقای روحانی رئیس جمهور از پایندی دولت به اجرای سند ۲۰۳۰ یونسکو خبر داد.
سند ۲۰۳۰ که از سوی نهاد زیر مجموعه سازمان ملل «یونسکو» تهیه شده چند وجه دارد که یک وجه آن در باره موزش و پرورش است و در این سند سعی شده است فرهنگ، سنن و تاریخ و تمدن کشورهای کنار گذاشته شده و آنچه که در ۲۰۳۰ قید شده است در روش‌های آموزشی از مهد کودک، پیش دبستان و تا دانشگاه اجرا شود. دولت تدبیر و امید بدون آن که سند ۲۰۳۰ را برای بررسی و تصویب به مجلس بدهد، آن را امضا کرده و اجرای آن را هم از سال گذشته آغاز کرد.
همزمان با آغاز اجرای سند ۲۰۳۰ در ایران که در سکوت بود، گزارش‌هایی از واکنش‌های والدین دانش آموزان و حتی آموزگاران به اجرای این سند دیده شد.
مخالفت‌های خانواده‌ها با این تصمیم دولت کار را به رسانه‌ها کشاند و البته رهبر معظم انقلاب در زمانی که در جریان اجرای این سند در نظام آموزشی کشور قرار گرفتند به انتقاد کردند و دستور توقف اجرای سند ۲۰۳۰ را صادر کردند.
تذکرات و هشدارهای رهبری در چند سال گذشته نسبت به این سند که یک سند وادادگی فرهنگی در میان کودکان و نوجوانان و جوانان کشور است، با حمایت افکار عمومی همراه بود اما دولت به خاطر امضای آن و تعهدی که داده است خود را ملزم به اجرای این سند می‌داند.
تصمیم دولت در حالی است که در نظام جمهوری اسلامی ایران سند تحول بنيادين آموزش و پرورش تهیه شده و سال‌ها است که از تهیه و تصویب و تأیید آن می‌گذرد اما هنوز اجرایی نشده است. دولتمردان پس از مواضع رهبری، مردم و کارشناسان که نسبت به عواقب اجرای سند ۲۰۳۰ هشدار داده بودند، بارها اعلام کردند که اجرای آن متوقف خواهد شد. اما با این وجود همواره گزارش‌هایی منتشر می‌شود که نشان از ادامه اجرای سند ۲۰۳۰ در آموزش و پرورش دارد. سید محمد بطحایی وزیر پیشین آموزش و پرورش در نشست خبری خود به تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۹۸ که به مناسبت هفته گرامیداشت روز معلم برگزار شد در پاسخ به اینکه اجرای کدام بند ۱۷گانه سند ۲۰۳۰ جرم است؟ گفت: حساسیت روی سند فقط به‌خاطر محتوای آن نیست، بلکه هدف اصلی آن تغییر هویت ایرانی ـ اسلامی است و حساسیت ما از این منظر است. اجرای سند ۲۰۳۰ در آموزش و پرورش کاملا باید متوقف شود چه به نام سند باشد و چه بخواهد منویات آن را بدون نام بردن از سند اجرا کند.
اما با وجود مخالفت‌های وزاری آموزش و پرورش با اجرای سند ۲۰۳۰ اما باز هم شاهد اجرای آن در نظام آموزشی کشور بودیم. پس بطحایی، حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش شد و او نیز بر توقف اجرای سند ۲۰۳۰ تأکید کرد.
اما اکنون در بودجه سال ۱۴۰۰ ردیفی برای این سند گنجانده شده که نشان می‌دهد دولت قصد ندارد از اجرای این سند که با مخالفت مردم، رهبری و کارشناسان روبرو شده دست بردارد. در همین زمینه، عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ مجلس گفت: قطعا اعتبار اجرای ۲۰۳۰ را در کمیسیون تلفیق حذف می‌کنیم.
محمدمهدی با اشاره به اختصاص اعتبار به اجرای سند ۲۰۳۰ در لایحه بودجه سال آینده از سوی دولت،به تسنیم گفت: نمایندگان مجلس از این اقدام دولت به شدت متعجب شده‌اند. وی با بیان اینکه ۲۰۳۰ سندی بود که در مجلس دهم زیر سوال رفت، ادامه داد: درباره اجرایی نشدن این سند مقام معظم رهبری چندین بار تذکرات لازم را ارائه کرده‌اند. نماینده کرمان در مجلس تصریح کرد: حتی در آغاز سال تحصیلی که رهبر معظم انقلاب جلسه‌ای را به صورت مجازی با فرهنگیان داشتند اشاره فرمودند که به صورت نقطه ای در برخی از جاها این سند در حال اجرا شدن است و باز هم تذکرات لازم را ارائه کردند.
وی با تاکید بر اینکه علیرغم تذکرات مجلس و رهبر معظم انقلاب، بار دیگر دولت اعتباری را برای اجرایی این سند در لایحه بودجه ذکر کرده است، افزود:در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بندی ذکر شده مبنی بر اینکه اختصاص بودجه برای انجام تعهدات بین‌المللی سند ۲۰۳۰ که نمایندگان با دیدن این بند شگفت زده شده اند.
سخنکوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز گفت:قطعا مجلس و نمایندگان نخواهند گذاشت سند منحوس ۲۰۳۰ که رهبر انقلاب بارها درباره آن تذکر داده‌اند اجرایی شود. احمدحسین فلاحی با اشاره به اختصاص ردیف بودجه برای اجرای سند ۲۰۳۰ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: در جلسه کمیسیون درباره این موضوع بحث و بررسی شد و این بند از بودجه سال آینده حذف شد. وی با بیان اینکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بندهایی درباره «مشارکت فعال در اجرای برنامه‌ها و تعهدات جهانی به ویژه اهداف توسعه پایدار و آموزش ۲۰۳۰» و «مشارکت فعال با سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای» قید شده است،
با تاکید بر اینکه اقدام دولت برای قرار دادن ردیف بودجه برای اجرای ۲۰۳۰ خلاف منویات رهبر انقلاب است، عنوان کرد: ممکن است با توجه به اقداماتی که دولت انجام می‌دهد که خلاف رویه‌های معمول کشورداری است نمایندگان به کلیات بودجه رأی مخالف دهند.
پس از آشکار شدن این موضوع وزیر آموزش و پرورش واکنش نشان داد. محسن حاجی‌میرزایی گفت: به دلیل خطا در نوشتن بودجه، سند ۲۰۳۰ در آن وارد شده است و در نسخه کاغذی بودجه ایراد اصلاح شده و اثری از ۲۰۳۰ وجود ندارد. محسن حاجی میرزایی اظهار داشت: من امروز از این موضوع مطلع شدم و هیچ دخالتی در این متن نداشتم؛ آموزش و پرورش مکرر اعلام کرده که هیچ نسبتی با سند ۲۰۳۰ ندارد. وزیر آموزش و پرورش گفت: به دلیل خطا در نوشتن بودجه، سند ۲۰۳۰ در آن وارد شده است و در نسخه کاغذی بودجه ایراد اصلاح شده و اثری از ۲۰۳۰ وجود ندارد.

https://siasatrooz.ir/vdchm-nzi23nzmd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی