يکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۶
کد مطلب : 106850

آیا ایران پولشویی می‌کند؟

پس از سخنان محمد جواد ظریف وزیر خارجه درباره پولشویی در ایران، این موضوع سر زبان‌ها افتاد و نقل محافل رسانه‌ای و...

پس از سخنان محمد جواد ظریف وزیر خارجه درباره پولشویی در ایران، این موضوع سر زبان‌ها افتاد و نقل محافل رسانه‌ای و افکار عمومی شد.
پولشویی چیست و آیا کشوری وجود دارد که از این تخلف مبرا باشد؟
همه کشورهای دنیا درگیر این معضل هستند، نمی‌توان کشوری را یافت که در ان پولشویی وجود نداشته باشد، حتی کشورهایی که ادعا می‌کند با پولشویی مبارزه کرده و آن را از صحنه اقتصادی کشور خود محو کرده‌اند دروغ می‌گویند،‌ اتفاقاً چنین کشورهایی بیشترین تخلف پولشویی را دارند.
پولشویی به این معنا است که به چرخه‌ای اطلاق می‌شود که در آن پول‌هایی که عمدتاً از راه‌های نامشروع و غیر قانونی به‌ دست می‌آید وارد چرخه رسمی اقتصاد کنند و به این ترتیب ماهیت رسمی به این پول‌ها می‌دهند.
نمونه این فعالیت‌ها مانند درآمدهای حاصل از فروش مواد مخدر، انواع قاچاق و مشاغل زیرزمینی است، حال اگر این درآمدها وارد فعالیت‌های اقتصادی کشور شود به ‌طوری‌ که رد و منشأ آنها قابل پیگیری نباشد مفهوم پولشویی پیدا می‌کند، به بیان ساده‌تر به فرآیند گم کردن منشأ پول‌های ناسالم، پولشویی گفته می‌شود.
این تعریف روشن از پولشویی به راحتی انگشت اتهام، بلکه مجرم بودن را به سوی کشورهایی نشانه می‌رود که سرمایه داری در آنها باعث شده تا سلطه خود را بر دیگر کشورهای دنیا حاکم کنند.
آمریکا، کشورهای اروپایی قدرتمند در زمینه مالی و اقتصادی و سیاسی در زمره کشورها و رژیم‌هایی هستند که می‌توانند در زمینه پولشویی فعال ما یشاء باشند،‌به این مفهوم که هر کاری بخواهند انجام می‌دهند و پولشویی در این کشورها با شدت وجود دارد.
اما کشورهای پیشرو در زمینه پولشویی برای این که خود را از اتهام این اقدام نامشروع و غیر قانونی مبرا کنند، دیگران را با شیوه‌ها و روش‌های گوناگون متهم به پولشویی می‌کنند، این سیاست برای آن است تا بتوانند بر منابع مالی، اقتصادی و اطلاعات پولی و مالی آن کشورها را به دست آورند، برای آن که به این اطلاعات برسند سازمان‌های گوناگونی را تشکیل می‌دهند و کشورها را مجبور به پیوستن به آنها می‌کنند.
گروه اقدام مالی که یک نهاد بین المللی مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریزم است، همان سازمانی است که با محوریت کشورهای قدرتمند در عرصه پولی، مالی و اقتصادی دنیا حضور دارند و سعی می‌کنند تا برنامه‌های اقتصادی همه کشورهای دنیا را با خود هماهنگ کنند.
اکثر کشورهایی که مدعی مبارزه با پولشویی در دنیا هستند، خود بزرگترین کشورهای پولشو در دنیا محسوب می‌شوند.
پشت پرده قاچاق مواد مخدر در دنیا کشورهای سرمایه داری هستند که از این اقدام سود هنگفتی را برای خود جمع آوری می‌کنند.
قاچاق سلاح در دنیا در دست کشورهای برگ تولید کننده سلاح در جهان است،‌آمریکا، کشورهای اروپایی، چین و روسیه مجموعه کشورهایی هستند که در زمینه قاچاق سلاح می‌توانند فعال باشند و هستند.
سلاح‌های آمریکایی و اروپایی چگونه در دست گروه‌های تروریستی علیه برخی کشورهای دنیا همچون سوریه،‌عراق و ... به کار گرفته می‌شود.
حتی کشورهای غربی و آمریکا در زمینه قاچاق زنان برای روسپیگیری فعال هستند و در این زمینه رتبه اول را به خود اختصاص داده‌اند. تجارت سکس برای غرب بسیار سود آور است.
جمهوری اسلامی ایران با بودن چنین کشورهایی که خود در رتبه نخست پولشویی هستند آیا اگر هم بخواهد می‌تواند پولشویی کند؟
هر چند همه آن مواردی که کشورهای غربی،‌آمریکا و حتی رژیم اسرائیل انجام می‌دهند از نظر مسائل شرعی،‌اخلاقی و اسلامی حرام است.
آیا موضوع هسته‌ای ایران بر اساس یک ادعای دروغ که برخی در داخل آن را مطرح کردند، علیه ایران به کار گرفته نشد؟ که هنوز هم با وجود امضای یک پیمان و قرارداد بین‌المللی این موضوع ابزاری برای فشار به جمهوری اسلامی ایران به کار می‌رود.
اما این که خودمان،‌ خودمان را محکوم کنیم و به ناروا به دشمنان گزک بدهیم، مقوله‌ای است که با وجود همه دشمنی‌هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد باید دقت بیشتری از سوی مسئولین دراین زمینه صورت گیرد.
پولشویی که از سوی آمریکا و گروه اقدام مالی علیه ایران مطرح می‌شود، در زمینه‌های به غیر آن چیزی است که آنها مرتکب می‌شوند.
اگر کمک به مردم مظلوم یمن، یا حمایت از حزب الله لبنان و مبارزه با گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق که شامل داعش و دیگر گروه‌های تروریستی می‌شود، پولشویی است پس باید آن را افتخاری برای جمهوری اسلامی دانست چرا که آنها در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران و در دفاع از آن عمل می‌کنند.
برا ی همین است که آمریکا و اروپا اصرار دارند که ایران باید به سازمان اف.‌ای.تی.اف و بپیوندد و کنوانسیون‌های زیر مجموعه این سازمان را اجرا کند.
آیا ایران در قاچاق مواد مخدر دست دارد؟ یا این که در راه مبارزه با آن تاکنون صدها شهید و مجروح داشته است؟ اگر ایران در این راه اندکی تعلل کند و اجازه دهد که مواد مخدر از شرق آسیا به سوی اروپا ترانزیت شود، چه بلایی بر سر کشورهای اروپایی خواهد آمد؟
ادعا نمی‌کنیم که در ایران پولشویی وجود ندارد، اما شدت آن و اتهاماتی که علیه ایران مطرح می‌شود، با واقعیت‌های موجود فاصله بسیار دارد.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdchm-nzv23nv6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی