?>?> رویاهای بر باد رفته | سیاست روز
پنجشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۵
کد مطلب : 112259

رویاهای بر باد رفته

آمریکا و انگلیس در سال ۲۰۰۳ به صورت یک جانبه بدون مجوز سازمان ملل به بهانه مقابله با سلاح‌های شیمیایی ادعایی اشغال عراق را رقم زدند. آنها بر این ادعا بودند که می توانند از عراق به عنوان سکوی پرتاب طرح‌هایشان با محوریت خاورمیانه بزرگ بهره گیرند. اما این رویا چندان دوامی نیاورد و پیش از هر چیزی واهی بودن ادعای سلاح های شیمیایی عراق برملا و اهداف پنهانی آمریکا بر ملا شد.
نکته قابل توجه آنکه از همان ابتدا روند تحولات عراق مغایر با سیاست‌های آمریکا پیش رفت چنانکه در اولین انتخابات عراق مردم رای به جریان‌های ضد آمریکایی رای دادند و دولتی تشکیل شد که با هیچ کدام از سیاست های آمریکا همخوانی نداشت. مرحله بعدی ناکامی آمریکا در عراق در سال ۲۰۱۱ رقم خورد آنجا که واشنگتن به دنبال تحمیل توافقنامه امنیتی به بغداد بود که حضور آمریکا برای بلند مدت در این کشور را رقم می زد اما مقاومت عراقی‌ها عملا این طرح را ناکام ساخت و آمریکا مجوبر به خروج نیروهایش شد.
در سال ۲۰۱۴ در حالی آمریکا به دنبال بهره گیری از داعش برای ایجاد فضای آشوب و بازگرداندن نیورهایش بود که ایجاد نیروهای بسیج مردمی تحت فتوای علمای دینی عملا مانع از تحقق این طرح شد که حلقه تکمیلی آن را نیز شکست داعش در سال ۲۰۱۷ تشکیل می داد. سال ۲۰۱۹ در آمریکا سیاست جنگ نرم را در پیش گرفت که همانا موج سواری بر مطالبات مردمی سعی در سرنوگون سازی ساختار حاکم بر کشورداشتند که حلقه تکمیلی آن را حمله نظامی به پایگاه حشد الشعبی تشکیل می داد. اما مردم عراق در واکنش به این اقدام آمریکا با تحصن و برپایی تظاهرات ضد آمریکایی و آتش زدن پرچم آمریکا انزجارشان را به سیاست‌های سلطه گرایانه این کشور نشان دادند. مردم نشان دادند که در کنار نیروهای مقاومت قرار دارند و حاضر به ترک میدان مقاومت نیستند. بر این اساس می‌توان گفت که عراق امروز دیگر آن عراق ضعیف مانند سال ۲۰۰۳ که هدف تجاوز واشغالگری آمریکا قرار گرفته نیست بلکه عراق امروز از لحاظ تسلیحاتی بسیار قدرتمند و عضو محور مقاومتی شده است که در منطقه دست برتر را دارد و بیش از نیم میلیون موشک در حجم و اندازه‌های مختلف وکلاهک‌های انفجاری در اختیار دارد.
عطوان نوشت: همانطور که سال ۲۰۱۱ با شکست آمریکا و ناگزیر شدن این کشور به خروج نیروهایش از عراق، در ذهن‌ها ماندگار و تاریخی شد بعید نیست که سال ۲۰۲۰ نیز سال شکست دیروز آمریکا و فرار شش هزار سرباز آمریکایی از عراق و سوریه باشد بویژه اینکه ماهیت واقعی آمریکا برای مرد عراق برملا شده و دیگر حاضر به پذیرش ادامه دخالت‌های این کشور نیستند. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdchminzw23nzid.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی