دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۹
کد مطلب : 88435

فروش تخت سلامتي به پاي ارزاني "پالم"

فروش تخت سلامتي به پاي ارزاني "پالم"

روغن پالم (روغن نخل) روغنی است که به دلیل مقاوم بودن در برابر حرارت برای تولید روغن‌های جامد خوراکی استفاده می‌شود. روغن پالم وارداتی حاوی اسید چرب و ترانس است و در سال‌های اخیر واردات روغن پالم (روغن نخل) به دلیل ارزان بودن افزایش یافته است و این روغن با افزایش کلسترول بد خون در نهایت در بروز سکته‌های قلبی تأثیرگذار است.
در حاليكه اين روزها افزايش سكته‌هاي قلبي و عروقي يكي از شايع‌ترين بيماري‌ها در ايران است كارشناسان بهداشتي معتقدند با تغيير سبك غذايي مي‌توان با آن مبارزه كرد.
مبارزه‌اي كه بايد عزم جذمي‌ پشت آن وجود داشته باشد تا بتوانيم براي نجات جان ايراني‌ها با مافياهاي اقتصادي كه پشت جريان‌هاي غذايي و دارويي كشور وجود دارد مبارزه كنيم.
مافياهاي اقتصادي كه تاكنون به نفع جيب خود صدمات جبران‌ناپذيري را به جامعه ايراني وارد آورده‌اند.

اسامی شرکت‌های استفاده‌کننده از روغن پالم اعلام می‌شود...
روغن پالم يكي از همان عوامل خطرساز براي سلامت انسان‌ها است كه طي سال‌هاي اخير مصرف آن در كشور افزايش يافته است.
موضوعي كه سبب شد تا وزير حال حاضر بهداشت نسبت به آن انتقاد كرده و بگويد: پالم روغنی است که از مالزی وارد می‌شود و قیمت ارزانی دارد اما برای سلامت مردم مضر است، باید توجه داشت که واردات این روغن در طی چند سال گذشته افزایش یافته که مربوط به دوران‌های قبل بوده و تنها مربوط به دوره وزارت ما محسوب نمی‌شود، طبق گزارشاتی که ارائه شده تخلفاتی در لبنیات‌های موجود در بازار مبنی بر وجود این چربی در لبنیات گزارش شده است که در قبال این گزارش تصمیم گرفته شده که نظارت‌ها افزایش پیدا کند و شرکت‌های متخلف از طریق رسانه‌ها به مردم اعلام شود تا این اتهام از گردن شرکت‌های لبنیاتی که از این روغن استفاده نمی‌کنند، برداشته شود، همچنین در حال حاضر که میزان واردات روغن پالم ۵۰ درصد است، قرار شده که این میزان در ابتدا به ۳۰ درصد و بعد به ۱۵ درصد کاهش یابد.
وزیر بهداشت درباره مشکل روغن پالم در شیر نیز گفت: متاسفانه بسیاری از شیرهای پرچرب مربوط به روغن است نه شیر آن و مردم باید بدانند برای چه محصولی هزینه می‌کنند. زیرا عمده عوارض آن باعث آسیب‌های جسمی می‌شود.
وی تصریح کرد: البته جمع کردن چربی پالم به این آسانی نیست و یک‌شبه ایجاد نشده است بلکه سال‌های سال است که وجود داشته و کم‌توجهی صورت پذیرفته و بعضی‌ها که می‌خواستند وضع‌شان بهتر شود از این امر سودجویی کردند بنابراین شیرهایی که با روغن پالم تولید می‌شوند اصلا خوب نیست.
وي توضيح داد: برنامه‌هایی برای اصلاح آن توسط سازمان غذا و دارو در حال اجرا است ولی آنقدر در وزارت بهداشت کار وجود دارد که باید یکی یکی آنها را انجام داد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف‌کنندگان روغن پالم در شیر و ماست از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کرده‌اند به همین دلیل بزودی اسامی آنها اعلام می‌شود.

گزارشی مبنی بر وجود روغن گیاهی در شیر یا ماست نداشته‌ایم!
اما در حالي در حال نگارش اين گزارش گونه هستيم كه هنوز ساعتي از اظهار نظر وزير بهداشت در‌خصوص برنامه‌هاي اين وزارتخانه براي كاهش سرانه مصرفي روغن پالم نگذشته است و مدیر کل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت مي‌گويد: تاکنون گزارشی از وجود روغن پالم در شیر و ماست در کشور نداشته‌ایم اما وزارت بهداشت مجوز استفاده از این روغن را در برخی محصولات لبنی مانند بستنی، پنیر پیتزا، کره و خامه قنادی صادر کرده است.
هدایت حسینی در گفت‌وگو با فارس افزود: روغن پالم یا روغن نخل یکی از انواع روغن گیاهی خوراکی است که بیشتر از کشورهای آسیای جنوب شرقی به ایران وارد می‌شود، این روغن مانند سایر روغن‌های گیاهی کلسترول ندارد و اسید چرب ترانس نیز ندارد اما میزان اسید چرب اشباع آن از سایر روغن‌های گیاهی مانند آفتابگردان، سویا و کلزا بیشتر است.
وی گفت: وزارت بهداشت با توجه به مزایای چربی‌های گیاهی نسبت به چربی‌های حیوانی برای برخی محصولات لبنی اجازه استفاده از روغن‌های گیاهی را به عنوان جایگزین روغن حیوانی صادر کرده است از جمله این محصولات پنیر پروسس، پنیر پیتزا و پنیر خامه است، همچنین مجوز استفاده از این روغن در بستنی، خامه قنادی و کره‌های مالشی نیز از سوی وزارت بهداشت به تولید‌کنندگان محصولات لبنی صادر شده است.
مدیر کل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت افزود: البته شرط استفاده از این روغن در این محصولات این است که حتماً بر روی بسته‌بندی این محصولات قید شود که مثلاً ۱۰ درصد روغن حیوانی این محصول با روغن پالم یا هر روغن گیاهی دیگر جایگزین شده تا مصرف‌کننده مطلع باشد.
حسینی ادامه داد: غیر این محصولات چهارگانه ذکر شده وزارت بهداشت مجوز استفاده از روغن گیاهی را در هیچ محصول لبنی دیگری صادر نکرده البته سازمان استاندارد اجازه استفاده از این روغن را در شیرخشک‌های صنعتی داده است که البته وزارت بهداشت با آن مخالف است و چنین مجوزی را وزارت بهداشت صادر نکرده است. وی گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر وجود روغن گیاهی در شیر یا ماست در کشور نداشته‌ایم اما با توجه به هشدار وزیر بهداشت نظارت‌ها در این مورد نیز دقیق‌تر می‌شود. البته نظارت وزارت بهداشت و نمونه‌گیری از محصولات غذایی در بازار یک فرآیند دائمی است.
مدیر کل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت اضافه کرد: مصرف لبنیات پر چرب با توجه به شیوع بالای چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور به مردم توصیه نمی‌شود.
اين در حالي است كه وزير بهداشت، ‌هاشمی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر تکذیب صنایع لبنی در استفاده از روغن پالم، گفته است: گزارش‌های ما موجود است اگر لزوم داشته باشد آن را رسانه‌ای می‌کنیم، ما مجوز ورود این محصولات را نمی‌دهیم بلکه وزارت صنعت و جهاد کشاورزی متولی واردات آن هستند.

غیر‌ممکن است!
از سوي ديگر دامداران هم این موضوع را رد کرده و استفاده از روغن پالم که نوعی روغن نباتی خوراکی است را در دامداری‌ها غیر‌ممکن عنوان می‌کنند.
سید‌احمد مقدسی رئیس انجمن گاوداران استان تهران در این زمینه به ایسنا گفت: به هیچ عنوان برای دامداران این امکان که بخواهند در شیر تحویلی به کارخانه‌ها افزودنی مانند روغن پالم اضافه کنند وجود ندارد و این مسئله صحت ندارد.
وی با بیان این‌که باید دلیل اصلی این موضوع شناسایی شود و در این رابطه کالبدشکافی صورت گیرد، اظهار کرد: این‌که کارخانه‌های لبنی مسئولیت کار خود را به گردن دامداران بیندازند به هیچ عنوان صحیح نیست و بنده رسما اعلام می‌کنم این مسئله هیچ ارتباطی به دامداران ندارد.
مقدسی افزود: شیر تحویلی به کارخانه‌ها از طرق مختلف و در فرآیند استاندارد بررسی شده و سلامت آن مورد تایید قرار می‌گیرد از این رو اضافه کردن روغن پالم که رنگ و بوی شیر را تغییر می‌دهد در این مرحله به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست.
رئیس انجمن صنفی گاوداران استان تهران دلیل اصلی روی آوردن برخی از کارخانه‌های لبنی به اضافه کردن روغن پالم به شیر را فشارهای اقتصادی سال‌های گذشته دانست و گفت: در طول سال‌های گذشته با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و بالا رفتن نرخ جهانی کره بسیاری از کارخانه‌ها مجبور شدند برای از بین نرفتن سرمایه خود به روش‌های دیگری روی بیاورند. وی ادامه داد: بعضی از کارخانه‌ها در این سال‌ها خامه شیر را گرفتند و از آن استفاده دیگری کردند؛ از این رو برای پر چرب شدن شیر مجبور به افزودن روغن پالم شدند.
مقدسی با اعلام این که شرایط فعلی افزایش قیمت لبنیات را اجتناب‌ناپذیر کرده است، اظهار کرد: مسئولان باید به جای اظهارنظر احساسی که افزایش قیمت نخواهیم داشت با نگاه دقیق و کارشناسی به بازار، وضعیت این صنعت را رصد کنند و برای جلوگیری از تکرار مجدد مسائل این چنینی قیمت‌ها را تا حد واقعی افزایش دهند.
رئیس انجمن صنفی گاوداران تهران خاطر نشان کرد: افزودن موادی مانند روغن پالم به هیچ عنوان برای سلامتی مردم مفید نیست و اگر مسئولان کنترل بازار، فکری به حال قیمت‌ها در این صنعت نکنند مشخص نیست سرنوشت این افزودنی‌ها به کجا ختم خواهد شد.

حرف آخر
حرف آخر اين گزارش‌گونه حرف سلامتي جامعه ايراني است. حرف مبارزه با سياست‌هاي متناقض است. حرف بريدن دستان مافياهاي اقتصادي است تا جان و سلامت انسانها به بهانه‌اي اندك فروخته نشود.
حرف تلاش براي پركردن چاله‌هاي موجود در بدنه درماني كشور است؛ حرف يكدل شدن است و تلاش براي كاهش آمار سكته و سرطان در كشور.

https://siasatrooz.ir/vdchmkn6.23n6xdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

علي
اندازه گاو نميفهمي.ديگه چقدر محصولات لبني گران بشه مگه نشده.بعدشم مثل اين هست كه بگند به دزد پول مفت بديد تا ديگه دزدي نكنه.مردم چه گناهي كردند كه كارخانه‌ها قانع نيستند.با اين كار اشتباه اضافه كردن پالم رو حق كارخانه جلوه ميديد.واقعا كه.