سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۶
کد مطلب : 115454
رویکرد اروپا و آمریکا علیه ایران در صورت پیروزی نامزد جمهوری خواه

جشن آشتی کنان آمریکا و اروپا با پیروزی بایدن

جشن آشتی کنان آمریکا و اروپا با پیروزی بایدن

در حال حاضر تحلیلگران سیاسی بر این واقعیت نظر دارند که برای اروپا، ایران با وجود آمریکای ترامپ یا آمریکای بایدن هیچ تفاوتی نخواهد کرد؛ یعنی اگر امروز اروپا بر سر بعضی از موضوعات که به ایران مربوط است با آمریکای ترامپ مخالفت می‌کند به هیج عنوان دلسوز ملت ایران نبوده و فقط به دنبال منافع بیشتر خود می‌باشد که فکر می‌کند با رفتن ترامپ بیشتر تامین می‌شود.
واشنگتن بامداد یکشنبه مدعی شد که تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران که به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ و پس از امضای برجام علیه ایران لغو شده بود، بار دیگر علیه ایران اعمال می‌شود؛ در همین حال کشورهای چین، روسیه و سه کشور اروپایی عضو برجام اعلام کردند که آمریکا عضوی از برجام نبوده و قادر به بازگرداندن تحریم‌های لغو شده علیه ایران نیست.
به ظاهر میان ۳ کشور اروپایی وآمریکا اختلاف ایجاد شده و گویا دراعلام واشنگتن برای بازگرداندن تحریم‌های ضد ایرانی سازمان ملل قرار نیست آنها تبعیت کنند؛ چناچنه نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه‌ای گفت که واشگتن از کشورهای اروپایی درباره اعمال تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ناامید شده است. الیوت آبرامز که با شبکه خبری العربیه مصاحبه می‌کرد گفته؛ امیدواریم که اروپایی‌ها در اجرای تحریم‌ها علیه ایران با واشنگتن همکاری کنند. این مقام آمریکایی مدعی شد: اطمینان داریم که بازگشت اعمال تحریم‌ها اجرایی خواهد شد و درباره آن جدی هستیم. پیرو همین ادعای آبرامز؛ مقامات انگلیس اعلام کردند که این کشور قویا از توافق هسته‌ای با ایران حمایت خواهد کرد.
ندیم زهاوی معاون پارلمانی وزیر صنایع انگلیس در سخنانی که به صورت ویدئویی در کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کرد، گفت: انگلیس قویا از برجام حمایت می‌کند و با توجه به اهمیت آن در مسئله امنیت و عدم گسترش تسلیحات هسته‌ای برای حفظ آن سخت تلاش خواهد کرد.
نمایندگی لندن در سازمان‌های بین‌المللی در ادامه افزود: انگلیس از ایران می‌خواهد که به تعهدات خود ذیل برجام عمل کند و ما نیز از مدیرکل آژانس به خاطر تعهد وی در نظارت بر این توافقنامه سپاسگزاریم.
انگلیس، آلمان و فرانسه طی نامه‌ای مشترک به رئیس شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردند به ادامه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ پایبند هستند.
مقامات سه کشور اروپایی در نامه خود آورده‌اند که تلاش آمریکا برای احیای تحریم‌های شورای امنیت ایران فاقد اثر قانونی است.
این سه کشور که به تروئیکای اروپایی معروف شده‌اند در نامه خود تأکید کرده‌اند، تعلیق تحریم‌ها علیه ایران در چارچوب توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام، پس از تاریخ ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) ادامه خواهد یافت.
همچنین جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره ادعای آمریکا مبنی بر بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران در بیانیه‌ای گفت: این کشور نمی‌تواند کشور مشارکت‌کننده در برجام تلقی شود و روند بازگرداندن تحریم‌ها به‌موجب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را آغاز کند، در نتیجه، تعهدات مربوط به رفع تحریم‌ها طبق مفاد برجام کماکان اجرایی باقی می‌مانند.
از سوی دیگر به دلیل مشکلات داخلی آمریکا کمی رقابت دونالد ترامپ با جو بایدن سخت تر شده است و انگار ترامپ فهمیده است که روی کار آمدن بایدن نیز محتمل است، از این رو وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای گفته؛ امیدوار است تیم بایدن در صورت روی کار آمدن، تهدید را درک کند و با ادامه دادن سیاست دولت ترامپ در قبال تهران، از امنیت آمریکا و رژیم صهیونیستی اطمینان یابد.
مایک پامپئو مدعی شد: حمایت گسترده از سوی هر دو حزب از اقدامات ترامپ وجود دارد. در واقع، شاید حدوداً ۵ یا ۶ هفته از زمانی که من نامه‌ای از سوی صدها عضو کنگره از همه بخش‌های طیف سیاسی آمریکا دریافت کردم، می‌گذرد؛ همه آن‌ها خواستار این هستند که آمریکا به شکلی عمل کند که به ایران اجازه ندهد توانایی خرید و فروش سلاح داشته باشد. ما این کار را انجام داده‌ایم و بنابراین فکر می‌کنم حمایت گسترده از سوی هر دو حزب وجود دارد.
اما آنچه نباید فراموش کرد اینکه ۳ کشور اروپایی در ماه‌های اخیر نشان داده است که بعضی از موضوعات مرتبط با ایران را وجهه المصالحه با آمریکا قرار داده واگر بایدن در آمریکا رییس جمهور شود این ۳کشور با حیله‌های دموکرات‌ها همراه و همقدم خواهند شد تا بتوانند مشترکاً منافع کشورهای خود را بدون در نظر گرفتن حقوق حقه ملت ایران در بالاترین سطح استیفا نموده و یا به قول مثل ایرانی: "با پنبه سر ببرند".

بدعهدی اروپا ادامه دارد
دکتر سید رضا صدرالحسینی در گفت‌وگو با سیاست روز درباره رویکرد احتمالی اروپا در قبال ایران در صورت روی کار آمدن جو بایدن نامزد دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: با نگاهی به سوابق روابط سیاسی وتجاری اروپا به ویژه ۳کشور تروئیکا یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان با جمهوری اسلامی ایران گرانیگایی به نام بدعهدی در برهه‌هایی از این سه کشور کاملا مشهود است.
وی افزود: چون این مصاحبه در ایام هفته دفاع مقدس انجام می‌شود ضروری است که چند سطری از اقدامات خصمانه و غیر دیپلمالتیک ۳ کشور یاد شده در ایام ۸ ساله دفاع مقدس از پرونده قطور خیانت‌های آنان بازخوانی گردد؛ این ۳ کشور بزرگترین مدعیان حقوق بشر و مدافع حیات انسان‌ها می‌باشند که از سوی هر سه کشور، در طول ۸ سال جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق و صدام توسط آنان لگد مال شد و بی‌آبرویی کامل را نیز برای آنان در پرونده‌های سیاهشان به ثبت رساند.
صدرالحسینی تصریح کرد: خدمات ویژه مستشاری نظامی انگلیس که بنادر نظامی این کشور محل بارگیری توپ‌های اتریشی بود و نیز حمایت از جریان‌های تروریستی ضد ایران که در مواردی هنوز هم ادامه دارد در ۸ سال دفاع ملت ایران در مقابل جنگ تحمیلی از مواردی است که می‌توان به رویکرد خصمانه ۳کشور اروپایی در قبال ملت ایران اشاره کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه این سه کشور در طول ۳ دهه گذشته چه در حوزه بازسازی و سازندگی ایران چه در حوزه تکنولوژی بومی هسته‌ای ایران به جز کارشکنی به همراهی با براندازان نظام اسلامی فقط از خود چهره‌ای منافقانه و غیر واقعی نشان دادند، اظهارداشت: حال با این توصیفات آیا می‌توان باور کرد که این ۳ کشور که به دلیل اختلافات بین المللی و منطقه‌ای اروپا که بخشی از آنان به سازمان ناتو مرتبط است با ایران اسلامی همراهی و سر سازگاری داشته باشند؟
کارشناس مسائل بین الملل در ادامه گفت: پاسخ کاملاً روشن است همه تحلیلگران سیاسی مطمئن هستند تذکری که رهبر انقلاب بعد از خروج آمریکا از برجام به دستگاه دیپلماسی کشور داده است و محور آن،« اعتماد نکردن به اروپاییان بود» کاملا صحیح و منطبق با واقعیت‌های دیروز و امروز این ۳ کشور اروپایی است.
وی بیان کرد: در حال حاضر نیز غالب تحلیلگران سیاسی بر این واقعیت اصرار دارند که برای اروپا، ایران با وجود آمریکای ترامپ یا آمریکای بایدن هیچ تفاوتی نخواهد کرد؛ یعنی اگر امروز اروپا بر سر بعضی از موضوعات که به ایران مربوط است با آمریکای ترامپ مخالفت می‌کند به هیج عنوان دلسوز ملت ایران نبوده و فقط به دنبال منافع بیشتر خود می‌باشد که فکر می‌کند با رفتن ترامپ بیشتر تامین می‌شود.
صدرالحسینی معتقد است؛ همین ۳ کشور اروپایی در ماه‌های اخیر نشان داده‌اند که بعضی از موضوعات مرتبط با ایران را وجهه المصالحه با آمریکا قرار داده واگر بایدن در آمریکا رییس جمهور شود این ۳کشور با حیله‌های دموکرات‌ها همراه و همقدم خواهند شد تا بتوانند مشترکاً منافع کشورهای خود را بدون در نظر گرفتن حقوق حقه ملت ایران در بالاترین سطح استیفا نموده و یا به قول ضرب المثل ایرانی؛ «با پنبه سر ببرند.» وی خاطرنشان کرد: اختلافات موجود در بین ۳ کشور انگلیس، فرانسه و آلمان با آمریکا بر سر مسائل ایران راهبردی نیست و پس از حضور احتمالی بایدن در کاخ سفید جشن آشتی کنان علیه ملت ایران برگزار خواهد شد.

https://siasatrooz.ir/vdchmmnzk23nzkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی