شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۱
کد مطلب : 100252
کورکر می گوید باید تلاش کرد ایران برهم زننده برجام باشد

ایران مجبور به لغو برجام می‌شود؟

ایران مجبور به لغو برجام می‌شود؟

به تازگی رئیس کمیته روابط خارجی سنا گفته باید تلاش کرد تا ایران طرف برهم‌زننده توافق هسته‌ای باشد؛ آمریکا در عین اینکه به دنبال برهم زدن توافق هسته‌ای است اما نمی خواهد آمریکا از این توافق را ملغی کند از این رو با سیاست‌های تحریمی و فشار بیشتر علیه جمهوری اسلامی تلاش دارد ایران خود مجبور به لغو یکطرفه برجام شود و به تبع تبعات آن نیز گریبان گیر ملت خواهد شد. باید به جهانیان بفهمانیم که آمریکا به دنبال این است همچنان کدخدا مابانه برجهان رفتار کند واین درصورتی است که این سیاست استعمارگری محض است و استقلال کشورها را از بین می برد.
هر روز چهره واقعی آمریکا علیه ملت ایران رونمایی می شود چند روز پیش بود مجلس نمایندگان آمریکا نسخه جدید طرح جامع تحریم‌های ایران را با ۴۱۹ رای موافق در برابر فقط ۳ رای مخالف به تصویب رساند.
این طرح در حالی تصویب شد که نسخه قبلی آن با عنوان «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران» ماه گذشته با ۹۸ رای موافق در برابر فقط ۲ رای مخالف در مجلس سنا تصویب شده بود؛ اما از آنجا که طبق قانون اساسی آمریکا، مبداء مصوباتی مانند لوایح تحریمی که می‌توانند منشا درآمدی برای دولت باشند باید مجلس نمایندگان باشد نه مجلس سنا، نسخه جدیدی از آن از سوی این مجلس مطرح شد؛ با این تفاوت که این بار علاوه بر تحریم‌های روسیه، تحریم‌های مربوط به کره‌شمالی نیز به عنوان متمم به آن اضافه شده است.
بر اساس طرح تحریمی جدید، رئیس جمهور آمریکا مکلف است هر فرد و یا شرکتی که با برنامه موشکی دولت ایران در ارتباط باشد را مورد تحریم اقتصادی و ممنوعیت سفر قرار دهد. این تحریم شامل همکاری با ساخت و توسعه هرگونه سلاح دیگری در ایران که از آن با عنوان سلاح کشتار جمعی یاد می‌شود نیز خواهد بود. هر شخص یا نهادی که به نوعی به برنامه موشکی بالستیک ایران یا به فروش و انتقال تجهیزات نظامی خاص به این کشور کمک می‌کند یا کمک فنی یا مالی در این زمینه ارائه می‌دهد، مورد تحریم‌های توقیف اموال و محرومیت از تجارت با آمریکا قرار می‌گیرد.
شاید برخی به از روی ناآگاهی و شاید هم وهم مطلق فکر می کردند اگر با آمریکا بر سر میز مذاکره بنشینند و با‌ آنها لبخند بزنند بطورحتم همه مشکلات حل می شود و مدام شعار ما با دنیا سرسازگاری داریم را سر می دادند و فکر می کردند با دشمن هم می شود سازگار شد، این تحریم های ضد ایرانی نشا داد که به دشمنان قسم خورده ملت نمی توان اعتماد کرد؛ امیدواریم اینبار باورشان شود!
بدور از هرگونه اغراق باید بگوییم برجام دستاوردی تقریبا هیچ برای ملت به همراه داشت، نه مسیر اقتصادی کشور را با دنیا هموار کرد و نه توانست چالش‌های سیاسی با برخی کشورهای جهان از جمله آمریکا را مرتفع کند؛ البته اینها همه نتیجه اعتمادهای نابه جا به آمریکا است. بهتر است حالا که کنگره برای تحت فشار قرار دادن ملت ایران هرآنچه در توان داشته انجام داده، تصمیم گیران و مسئولان ارشد نظام برای مقابله‌ای جدی با این سناریوی ضد ایرانی فکر چاره‌ای اساسی کنند و به این سیاست‌های خبیثانه واشنگتن پاسخی انقلابی دهند.
«باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا گفت طرح تحریم ایران و روسیه که در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده، به سرعت روند قانونی را طی کرده و نهایی می‌شود.
کورکر که در نشستی به میزبانی روزنامه «واشنگتن پست» در مورد احتمال خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، گفت اکنون زمان مناسبی برای این کار نیست و باید تلاش کرد تا ایران خود وادار به خروج از برجام شود.
کورکر گفت: «چیزی که من به رئیس‌جمهور می‌گویم... این است که شما فقط یک بار می‌توانید توافق را پاره کنید. وقتی شما این کار را اکنون انجام دهید که هنوز اتفاق بدی نیفتاده است [همه علیه شما خواهند بود]... خوب صبر کنید تا زمانی که همه متحدانتان با شما همسو شده باشند.»
وی افزود: «آن را (برجام) سفت و سخت اجرا کنید. وقتی سختگیری کردید، مثلا فرض کنید که به آن‌ها گفتید که باید از فلان تأسیسات بازرسی شود و اگر آن‌ها اجازه ندادند، آن وقت [وقتش است].»
این سناتور آمریکایی ادامه داد: «هدف این است که برهم زدن توافق، کار ایران باشد، نه ایالات متحده، چون ما می‌خواهیم متحدانمان با ما باشند.»
کورکر با بیان اینکه نظر وزرای دفاع و خارجه و همچنین مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا هم همین است، گفت «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا به دنبال توافقی است که در آن ایران هیچ‌گاه حق غنی‌سازی نداشته باشد.
وی گفت اینکه ایران حق غنی‌سازی داشته باشد، موجب می‌شود تا متحدان آمریکا در خاورمیانه هم این حق را طلب کنند و واشنگتن هم نتواند از این مسئله جلوگیری کند.
او با تکرار اینکه باید به توافقی رسید که حق غنی‌سازی را از ایران بگیرد، گفت: «کاری که باید انجام دهیم، این است که متحدانمان را با خود همراه کنیم. باید توافق را سفت و سخت اجرا کنیم. زمانی که یک سیاست مشخص تدوین کردیم، یک طرح مشخص تدوین کردیم، آن وقت زمانش است.»
کورکر افزود: «اما اگر امروز این کار را انجام دهید، خودتان برای خودتان بحران درست کرده‌اید. شما از توافق خارج شده و تحریم‌هایی اعمال می‌کنید. آن وقت متحدان اروپایی خود را از دست داده‌اید. شما در سوریه بحران دارید، در مورد کره شمالی بحران دارید، با روسیه مشکلاتی دارید. حرف من این است که اگر نتایج راهبردی را مد نظر داشته باشید، شاید فکر کنید که بهتر است این کار وقت دیگری صورت گیرد.»
نکته حائزاهمیت و مورد توجه گزارش ما دقیقا اظهارات این سناتور آمریکایی در همین پاراگراف آخر است؛ اگر از دستاورد نداشتن برجام و اعتماد نابه جای تیم مذاکره کننده به آمریکا که زیاد هم در این مورد نوشتیم را کنار بگذاریم، باید بگوییم از الان به بعد باید افکار عمومی جهان را نسسبت به سیاست‌های غلط آمریکا هم در قبال ایران و هم در قبال جامعه جهانی هوشیار کنیم، باید به جهانیان بفهمانیم که آمریکا به دنبال این است همچنان کدخدا مابانه برجهان رفتار کند واین درصورتی است که این سیاست استعمارگری محض است و استقلال کشورها را از بین می برد.
از این رو هیچ کشوری نباید زیر بار ظلم و زورگویی آمریکا برود؛ در قبال توافق هسته‌ای نیز همینطور باید جهان بفهمد که این‌امریکاست که بر هم زننده یک توافق بین المللی است و حتی در قبال همه تعهدات جمهوری اسلامی باز هم بی تعهدی می کند!

تحریم‌های اخیر آمریکا بهترین دلیل بر دشمنی واشنگتن
وزیر امور خارجه اسبق ایران در مصاحبه‌ای با یکی از نشریه‌های فرانسوی گفت که تحریم‌های اخیر آمریکا بهترین دلیل بر دشمنی آمریکا با ایران است.
کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: «در خصوص بحران سوریه، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه واقع گراتر است.»
وی ضمن استقبال از تغییر مواضع فرانسه در خصوص بشار اسد گفت:« رئیس جمهور جدید فرانسه در قبال بحران سوریه دارای مواضع واقع گرایانه تری است.»
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران درخصوص دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز افزود:« ترامپ تنها سیاست هایی را دنبال می کند که آمریکا از زمان پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ در قبال جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده است.»
وزیر اسبق امور خارجه ایران که در فاصله سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۵ وزیر امور خارجه ایران بوده است، می افزاید:« در هیچ مقطع از زمان، آمریکایی ها مایل نبوده اند، رابطه ای بر پایه احترام متقابل با ایران داشته باشند. اعمال تحریم های اخیر بهترین دلیل دشمنی آمریکا با ایران است.» کمال خرازی که در حال حاضر ریاست شورای استراتژیک روابط خارجی ایران را بر عهده دارد، تصریح کرد: «محترم نشمردن حقوق و قوانین بین المللی و توافقات گذشته در موضوع پرونده هسته ای ایران، نمونه دیگری از این دشمنی است.»
به نقل از خبرگزاری صداوسیما، وی گفت:«‌ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، دارای شخصیت غیرقابل پیش بینی است. البته این موضوع تنها برای ایران نیست.»‌

تحریم‌های جدید آمریکا یک سیاه‌چاله تحریمی است
به اعتقاد کارشناس روابط بین‌الملل، تحریم جدید آمریکا سه محور اصلی دارد؛ یک محور تحریم موشک‌های بالستیک است، محور دوم تحریم تسلیحات متعارف و سومین محور تحریم‌های مربوط به تروریسم و حقوق بشری است.
«سیامک باقری»، در گفت‌و‌گو با تسنیم، در خصوص ویژگی‌های تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و راهکارهای مقابله با آن، با اشاره به اینکه تحریم­‌های جدید آمریکا یک سیاه‌چاله تحریمی است، بیان داشت: تحریمی که اخیراً در چارچوب قانون مقابله تحریمی با دشمنان آمریکا در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا مصوب شد، در واقع یک پروسه‌ای را تا امروز طی کرد که تحریم‌هایی را علیه ایران، روسیه و کره شمالی اعمال می­‌کند. تحریم‌های تصویب‌ شده اولیه فقط شامل ایران می‌شد؛ اما بعداً اصلاحاتی در آن انجام گرفت.
وی با اشاره به تصویب قانون تحریمی در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا گفت: این تحریم‌ها تقریباً مراحل اصلی قانونی شدن را طی کرده­‌اند که با امضای رئیس‌جمهور آمریکا به یک قانون تبدیل خواهد شد. حتی اگر رئیس‌جمهور آمریکا نیز آن را امضا نکند، میزان آرایی که در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا کسب کرده، بسیار بالا است و دوسوم رأی وتو فراهم خواهد بود؛ لذا این قانون در صورت استنکاف کاخ سفید نیز رأی خواهد آورد. بر این اساس با یک قانون تحریمی روبه­ رو هستیم.
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه امام صادق (ع) با تأکید بر گستره تحریم­‌های جدید آمریکا اشاره داشت: این تحریم­‌ها علیه ایران یک قانون جامع تحریم‌ها است. یکی از ویژگی­‌های آن عبارت است از اینکه خود آمریکایی‌ها می‌گویند این تحریم­‌ها، یک تحریم بی‌سابقه در تاریخ آمریکا است.
وی با توجه به ویژه بودن قانون تحریمی جدید آمریکا تأکید کرد: تحریمی که علیه ایران اعمال می­‌شود، یک سیاه‌چاله تحریم است، یعنی حوزه­‌های مختلف مناسبات اقتصادی ایران با جهان بیرون را می‌تواند به داخل یک سیاه‌چاله بکشاند. از این حیث یک تحریم ویژه و گسترده است. این تحریم­‌ها بسته‌ جامع است که برای برخی از کارشناسان اقتصادی و سیاسی غیر قابل‌ انتظار بوده است.
باقری با اشاره به اینکه این تحریم سه محور اصلی دارد، افزود: یک محور تحریم موشک‌های بالستیک است، محور دوم تحریم تسلیحات متعارف و سومین محور تحریم‌های مربوط به تروریسم و حقوق بشری است. نکته قابل‌ توجه در این بندهای تحریمی، تحریمی است که علیه نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال شده است. نوع و بندهای تحریمی که علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال شده است، بسیاری از تحریم‌های دیگر را خود به‌ خود ایجاد خواهد کرد. مثلاً اگر قرار باشد بانک‌های داخلی و بیرونی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تعاملات بانکی داشته باشند، خود به‌ خود آن‌ها نیز مورد تحریم واقع می‌شوند. به همین جهت گفته‌اند این تحریم از نوع سیاه‌چاله تحریمی است.
وی با تأکید بر ویژگی‌های این قانون گفت: این تحریم­‌ها از یک‌طرف اختیارات بسیار زیادی به کاخ سفید برای اعمال تحریم علیه کشورهایی که دشمن آمریکا تلقی می­‌شوند، می‌دهد و از سوی دیگر دست دولت آمریکا را برای تعلیق برخی از تحریم‌ها بسته نگه می‌دارد. مثلاً یکی از بندها در چارچوب برجام عبارت است از اینکه رئیس‌جمهور آمریکا می­‌تواند از اختیارات خود استفاده کند و مانع از اعمال تحریم‌هایی علیه ایران شود؛ اما تحریم‌های جدید چنین اختیارات رئیس‌جمهور را محدود می­‌کند.
کارشناس روابط بین‌الملل با توجه به نقض برجام اشاره کرد: در حالی‌ که قرار بود تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران برداشته شود؛ اما رئیس‌جمهور آمریکا با این تحریم جدید ملزم می‌شود که اگر افراد و نهادهای مرتبط با تأمین و فروش تسلیحات با ایران در ارتباط هستند، آن‌ها را توبیخ کند. وی با اشاره به راهکارهای مقابله با تحریم‌های جدید آمریکا تأکید کرد: فرمان ۹ ماده‌ای مقام معظم رهبری مشخص کرده­‌ که اگر آمریکایی‌ها نقض عهد کردند، جمهوری اسلامی ایران باید به تناسب آن نقض عهد، پایبندی خود را کاهش دهد و اقدام مقابله به مثل کند.

https://siasatrooz.ir/vdchmvnzi23nvid.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی