?>?> جلیلی سفت گرفت پس ظریف شل گرفت | سیاست روز
سه شنبه ۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۵
کد مطلب : 116570
نقدی بر مصاحبه رئیس سازمان انرژی هسته‌ای درباره برجام

جلیلی سفت گرفت پس ظریف شل گرفت

پراکنده گویی و تناقض گویی، واقعیت برجام است
جلیلی سفت گرفت پس ظریف شل گرفت

کارشناس مسائل سیاست خارجی پیرو مصاحبه رییس سازمان انرژی اتمی با یکی از رسانه‌های داخلی گفت؛ همه حامیان برجام مانند آقای صالحی نگرش مغشوش و پراکنده به برنامه جامع اقدام مشترک دارند.
به تازگی مصاحبه علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی با یک رسانه داخلی منتشر شده که بخشهایی از آن به شرح ذیل است؛ در خصوص برخی اظهارات درباره اخراج بازرسان آژانس؛ با اين روشها که نميشود کشورداری کرد. نميشود که خود را معزول از دنيا کنيم. از همکاریهای فنی آژانس ما کلی داريم استفاده میکنيم، اگر برجام به هم بخورد ما قطعا با اجماع جهاني روبرو ميشويم. اروپا يا حتی هند با اين همه بزرگیاش از احکام ثانويه آمريکا با شرمساری صحبت میکنند، البته برای ما نان و آب نمی‌شود. قبل از برجام، کشورها نه تنها در مقابل ايران شرمسار نبودند بلکه طلبکار هم میشدند. نام کشورهايی را میتوانم ببرم که از دوستی نزديکتر از آنها نداشتيم، اما میگفتند نميتوانيم با شما همکاری کنيم.
هنر دکتر روحانی در مذاکرات سال ۸۲ این بود که مانع اجماع جهانی علیه ایران شد؛آقای جلیلی، یک مقدار که چه عرض کنم؛ انعطافش کم بود؛ علت این که مذاکرات گامی به جلو نرفت این بود که آقای جلیلی سفت گرفته بود. اظهارات قابل تامل آقای صالحی در مصاحبه اخیرش درحالی اگر برنامه جامع اقدام مشترک اجرا نمی شد هیچ اتافی نمی افتاد؛ ضمن آنکه این سوال مطرح میشود؛عملگرایی آقای ظریف موجب توافقی شد که به تعبیر رهبر انقلاب خسارت محض بود؛ بهتر است؟ یا آرمانگرایی آقای جلیلی که پس از توافق هستهای باراک اوباما رییس جمهور وقت آمریکا گفت؛ اگر توافق نمی شد دیوار تحریم‌ها فرو می ریخت!
ضمن آن که آقای صالحی گفته آقای جلیلی مذاکرات را سفت گرفته بود و آرمانگرا بود، پس میتوان از سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی این برداشت را کرد که آقای ظریف و تیم مذاکره کننده همراه او نیز شل گرفتند!
مگر ما برای مشکلات اخلاقی پای مذاکره نشستیم؟
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت وگو با سیاست روز درباره اظهارات اخیر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: آقای صالحی گفته است «برجام برای ما آب و نان نداشت؛ اروپا يا حتی هند با اين همه بزرگیاش از احکام ثانويه آمريکا با شرمساری صحبت میکنند»؛ اگر قرار است با وجود برجام ذیل شدیدترین تحریم ها قرار بگیریم و تنها اروپاییها به همین دلیل از ملت ایران شرمسار باشند؛ این نتیجه عملگرایی آقای ظریف وزیرخارجه کشورمان چه فایدهای دارد؟ خود آقای صالحی گفته این شرمساری آنها برای ملت ایران آب و نان نمیشود. وی با طرح این سوال که آیا مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم با شرمساری اروپایی ها بر طرف می شود؟ بیان داشت: آقای صالحی در این مصاحبه به بهترین شکل پاسخ خودش را داده و گفته است برجام فقط فایده اخلاقی داشت؛ مگر ما برای مشکلات اخلاقی پای مذاکره نشستیم؟
این استاد دانشگاه تصریح کرد: آقای صالحی و دوستانشان برای حل مشکلات اقتصادی توافق هستهای را امضا کردند اما حالا موضوعات اخلاقی را مطرح می کنند فکر میکنم مصاحبه آقای صالحی با سایت انتخاب کوبنده ترین پاسخ ها و نقدها به برجام است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه یک زمانی گفتند برجام مشکلات اقتصادی را حل می کند، بعد گفتند سایه جنگ را از سر ملت ایران بر می دارد و الان آقای صالحی بحث فواید اخلاقی را مطرح می کند که خود قابل تأمل است، اظهار داشت: پراکنده گویی و تناقض گویی، واقعیت برجام است، آقای صالحی قسم جلاله یاد کردند که تمام توانمندیهای هستهای که درآن موقع تخریب شد؛ همه آنها قابل بازگشت است، هم اکنون او می گوید باید برای بازگشت به قبل سرمایه زیادی هزینه شود و حتی برخی اقدامات بازگشت پذیر نیست.
کوشکی در ادامه گفت: ماهیت برجام دروغ بود؛ این دروغ ها یکی یکی واقعیت خود را آشکار میسازند؛ واقعیت برجام این است که این توافق برای ما آب و نان نشد؛ مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را حل نکرد و فقط سرمایه های ملت ایران را هدر داد.
وی خاطرنشان کرد: همه حامیان برجام مانند آقای صالحی نگرش مغشوش و پراکنده به برنامه جامع اقدام مشترک دارند. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdchq-nzv23nzmd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی