يکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۹
کد مطلب : 112772
دستمالچیان:

میانجیگری ایران، ترکیه را از باتلاق سوریه خارج می‌کند

سفیر پیشین ایران در لبنان و اردن تاکید کرد: میانجی‌گری ایران فرصت خوبی برای ترکیه فراهم می‌کند که از باتلاق خودساخته در سوریه خارج شود.
احمد دستمالچیان درباره تهدید و واکنش ترکیه به عملیات ارتش سوریه در منطقه ادلب علیه تروریست‌ها گفت: وضعیت میدانی در سوریه به این شکل است که ارتش سوریه در منطقه ادلب که تروریست‌ها در آنجا قرار دارند، عملیات‌هایی را برای پاکسازی منطقه از تروریست‌های تکفیری انجام داده و پیشروی‌هایی داشته است.
وی با بیان اینکه عملیات‌های نظامی ارتش سوریه با حمایت ایران و روسیه انجام شده است، اظهار داشت: این عملیات‌ها موفقیت‌آمیز بوده و موجب شده تا ارتش سوریه شهر راهبردی سراقب و بسیاری از مناطق استان ادلب را از تروریست‌ها بازپس بگیرند اما با این وجود، ارتش ترکیه نسبت به عملیات نظامی سوریه معترض است.
این کارشناس مسائل سوریه ادامه داد: ترک‌ها براساس توافقاتی که در آستانه شده بود، تعهداتی در این منطقه داشتند که بر این اساس قرار بود هم بر آتش‌بس در منطقه نظارت کنند و هم مانع از قدرت‌گیری مجدد تروریست‌ها شوند اما نظارت‌ها به خوبی انجام نشده و برخی خبرها حاکی از کمک‌های لجستیکی ترک‌ها به تروریست‌ها است. این مساله سبب احساس خطر سوری‌ها شده و موجب شد آنها برای تامین امنیت خود دست به عملیات نظامی بزنند. دستمالچیان در پاسخ به این سوال که آیا ترکیه رویکرد خود نسبت به سوریه را تغییر داده است؟ تصریح کرد: ترکیه از قدیم‌الایام درباره ادلب ادعاهای ارضی داشت و سعی می‌کرد آن را در اختیار خود داشته باشد یا حداقل تحت نفوذ خود درآورد. آنها فکر می‌کردند در شرایط اخیر و با همکاری‌ای که با روسیه آغاز کرده‌اند، این مساله حل شود ولی اکنون احساس می‌کنند رودست خورده‌اند و اقدام ارتش سوریه برایشان خوشایند نیست.
وی با بیان اینکه هدف آنکارا از تشدید تنش‌ها با دمشق این است بتوانند مذاکره‌ای جدید و جدی با مسکو انجام دهند، خاطرنشان کرد: دمشق نسبت به قدرت‌گیری مجدد تروریست‌ها حساس است و به همین خاطر، تصمیم گرفته منطقه را از لوث تروریست‌ها پاکسازی کند و پیشروی‌هایی داشته باشد. ایران هم حامی این اقدام دولت سوریه است و روس‌ها هم با ترک‌ها همراهی نکردند.
این دیپلمات پیشین با بیان اینکه اردوغان هرگاه احساس کند می‌تواند از موضوعی نهایت بهره‌برداری را بکند، آن را به فرصتی برای رسیدن به اهداف خود تبدیل می‌کند، ابراز داشت: همین مساله موجب شده تا ترک‌ها مواضع ثابت و اصولی نسبت به سوریه نداشته باشند. در ابتدای بحران سوریه، ترکیه فکر می‌کرد می‌تواند دو هفته‌ای سوریه را بگیرد و خود را با قطر و عربستان سعودی هماهنگ کرد و مسیر اصلی ورود تروریست‌ها و لجستیک به سوریه شد.
دستمالچیان ادامه داد: ترک‌ها در آن زمان، علیه ایران به خاطر حمایت‌هایش از دولت قانونی سوریه موضع‌گیری می‌کردند و مناسبات دو کشور تحت الشعاع این مساله قرار گرفت. با تضعیف تروریست‌ها و موفقیت مقاومت، ترکیه به ایران و روسیه پیوست تا شکست‌شان را جبران کنند و مذاکرات آستانه از این رهگذر شکل گرفت. 

https://siasatrooz.ir/vdchqinzi23nzqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی