شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۵
کد مطلب : 99587

مطالبه‌گری در گفتمان انقلاب

انقلاب اسلامی دارای واژگانی است که در طول زمان تغییر نمی‌کند و همواره از اصول و ریشه‌ای حرکت‌های انقلابی را تشکیل می‌دهد. یکی از مولفه‌های بزرگ انقلاب اسلامی ملت ایران آن بود که واژه مطالبه‌گری را وارد ادبیات سیاسی کشور و جهان ساخت. این مطالبه گری صرفا در عرصه داخلی نبوده و مسئولان نبوده بلکه در صحنه جهانی نیز رسید که مطالبه‌گر بودن از قدرت‌های بزرگ همچون آمریکا و نیز سازمان ملل در قبال رفتارهایشان در برابر ایران و جهانیان نمودی از آن است. بر اساس فرهنگ انقلابی مطالبه‌گری در چارچوب قانون و ساختارهای اصولی نه تنها تضعیف کننده نظام نبوده بلکه مولفه ای موهم در تقویت و پیشرفت اهداف ملی است چرا که تا زمانی که مطالبه‌گری نباشد حرکتی نیز به سوی حل مشکلات و کاستی‌ها برداشته نمی‌شود. یکی از اقشاری که معمار کبیر انقلاب(ره) و نیز رهبر معظم انقلاب در باب مطالبه گر بودن آنان تاکید دارند قشر دانشجو است. نکته مهم آن است که در این گفتار مطالبه‌گری در قالب پرسش گری است و برخلاف آنچه که جریان‌های سیاسی سعی دارند تا چنان وانمود سازند که مطالبه‌گری قشر دانشجو یعنی داشتن جهت گیری سیاسی و حزب و حزب‌بازی ، این واژه، رویکردی مستقل به دور از هر جناح‌بازی و سیاسی کاری است.
نکته مهم در رفتار دشمن آن است که همواره تلاش دارد تا دانشجو را از عرصه مطالبه گری و پرسش گری به حاشیه‌های سیاسی و اجتماعی سوق دهد تا در نهایت دانشگاهی تهی از بصیرت و آگاهی‌ایجاد و حتی از آن به عنوان مولفه بحران سازی در کشور بهره گیرد.حوادثی مانند کوی دانشگاه را می‌‌توان از آن جمله دانست. در همین زمینه رهبر انقلاب می‌‌فرمایند:« یکی از آفات حرکت دانشجویی‌این است که عناصر و مجموعه‌های ناباب به آن طمع بورزند و بخواهند از آن سوء استفاده کنند.‌این‌ها وقتی ببینند که میدانی هست و بالاخره دانشجو و نسل جوان در کشور حرف می‌‌زند و تعیین کننده است،‌این‌ها هم بنا می‌‌کنند اول سینه خیز، بعد یواش یواش نیم خیز، بعد هم یواش یواش با گردن افراشته می‌‌آیند که بله، ما هم هستیم! اگر مجموعه‌های سیاسی قدرت طلب بدنیت بددل بد سابقه ، طرف حرکت دانشجویی آمدند و خودشان را به آن چسباندند و بر آن دست گذاشتند،‌این می‌‌شود »‌ایشان در زمینه بر عمیق بودن دانشجو و پرهیز از هرگونه سطحی‌نگری تاکید می‌‌کنند.
نکته مهم در عرصه حرکت صحیح در مسیر تعقل و مقابله با ورود به حاشیه‌ها را در عدم تمایلات سیاسی جناحی دانشجویان تشکیل می‌‌دهد. در باب‌این مهم رهبر معظم انقلاب بارها هشدار داده و می‌‌فرمایند:«یکی دیگر از آفات، به دام احزاب و گروه‌ها افتادن است. مواظب باشید؛ اختاپوس خطرناک احزاب وگروه‌های مختلف به سراغتان نیاید و شما را به دام نیندازد. از آن مجموعه آزاداندیش، اغلب خصوصیات مثبت را خواهند گرفت؛ که اگر‌این شد، آن وقت انسان در خدمت دشمنان انقلاب قرار می‌‌گیرد و چیز خطرناکی می‌‌شود و زندگی و سرمایه و ‌آینده‌ی انسان حقیقتا به باد می‌‌رود و انسان دچار حسرت می‌‌شود»
البته باید به‌ این امر توجه داشت که عدم ورود به عرصه سیاسی کاری به منزله سکون و بی تقاوتی نمی‌‌باشد بلکه دانشجو به جای گرفتار شدن در تقابل‌ها و مطالبات جریان‌های سیاسی باید بدون تعصب سیاسی خاص از تمام جریان‌های سیاسی و اجتماعی مطالبات مردمی‌‌ را آن هم به صورت مسالمت آمیز و پرسش گری مطالبه نماید تا ضمن حرکت جامعه در مسیر تعالی از سوء استفاده دشمن جلوگیری شود. 

مهدیس پارسا

https://siasatrooz.ir/vdchqmnw.23nw6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی