پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۴:۲۵
کد مطلب : 101873

فرار با انگشت اتهام

این روزها اقدامات علیه روسیه وارد فازهای جدیدی شده است چنانکه ترزا مي، نخست‌وزیر انگليس در اقدامي كم‌سابقه به طور مستقيم ولاديمير پوتين، رئیس‌جمهور روسيه را مخاطب قرار داد و مسكو را به مداخله سايبري در كشورهاي غربي بخصوص در عرصه انتخابات متهم كرد. اين مسئله تازه‌ای نيست، به گونه‌ای كه پس از پيروزي دونالد ترامپ در انتخابات رياست جمهوري آمريكا، هيلاري كلينتون به عنوان رقيب وي ادعا كرد كه روسيه با دخالت‌های سايبري باعث شكستش شده است. در همین حال مقامات آلمانی نیز در آستانه انتخابات پارلمانی ادعای حمله سایبری روسیه را مطرح و تلاش کردند تا مسکو را عامل تهدید انتخابات و دموکراسی معرفی کنند. البته فرانسه نیز در انتخابات ریاست جمهوری سال اخیر خود ادعاهایی را مطرح و مدعی شد که اجازه دخالت مسکو در انتخابات را نمی‌دهد. اسپانیا نیز ادعا کرده است که روسیه در امور این کشور دخالت می‌کند. ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز پوتین را مغایر با ارزش‌های غربی عنوان کرده است.
به طور كل چند مسئله باعث شده است تا ترزا می‌و همچنين ديگر رقباي كرملين به اين سمت گرايش پيدا كنند. ابتدا مي‌توان از حضور ادوراد اسنودن، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی اشاره كرد كه تبحر بالايي در عرصه سايبري دارد و به دليل افشا كردن جاسوسي‌های سايبري آمريكا از اين كشور گريخته است. زمزمه‌های تمايل جولین آسانژ به عنوان ناشر، روزنامه‌نگار، برنامه‌نویس، کنشگر اینترنت و مهمتر از همه یکی از بنیانگذاران وبگاه ویکی‌لیکس و سردبیر آن كه به طور دوره‌ای به برخي از افشاگري‌های سياسي – تاريخي می‌پردازد نيز اين مسئله را تشديد كرده است.
غرب كاملا نگران اين است كه روسيه به همراه متحدان و كشورهاي ائتلافي كه طي چند سال اخير شكل گرفته، توازن قوا را در جهان تغيير دهد و بر همين مبنا، نظم كنوني نظام بین‌الملل به هم ريخته شود. مقامات انگليس بر اين اعتقاد هستند كه روسيه براي سرعت گرفتن اين تغيير نظم از طريق نفوذهاي سايبري و همچنين انتشار اخباري كه زمينه‌های شكاف را در بين كشورهاي غربي ايجاد می‌كند،‌ كاملا به سمت تهديد اروپا و آمريكا پيش می‌رود. انگليس نگران است كه در فضايي كه بحث برگزيت در جريان است، روسيه بتواند ميزان،‌ سطح و عمق اختلافات لندن را با اتحاديه اروپا افزايش دهد و حتي اين دو را به سمت دشمني پيش ببرد.
يكي ديگر از نگراني‌های ترزامي اين است كه مبادا روسيه بتواند از اين طريق شكاف عميقی را بين اروپا و آمريكا ايجاد كند. نکته مهم آنکه ترزامی ‌با بحران مشروعیت حتی در حزب محافظه‌کار مواجه است و بسیاری خواستار برکناری او از قدرت شده‌اند. این سناریو مطرح است که وی با روس‌هراسی و نمایش اقتداری ظاهری به دنبال تغییر موضع هم حزبی‌ها و البته انحراف افکار عمومی از ناتوانی‌ها و ناکامی‌هایش در حل بحران‌های سیاسی و اقتصادی و البته شکستش در تحمیل خواسته‌های انگلیس به اروپا در قالب برگزیت است. بر این اساس اقدامات ادعایی اروپا و آمریکا علیه روسیه برگرفته از ادامه تنش‌ها میان طرفین است که هر کدام به دنبال خارج‌سازی رقیب از میدان است.

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdchqznzx23nv6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی