سه شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۲
کد مطلب : 108100
روحانی در جمع مدیران وزارت کار:

شرکت‌های «شستا» باید واگذار شود

شرکت‌های «شستا» باید واگذار شود

رئیس‌جمهور با بیان اینکه تأکید صد درصدی من و مقام معظم رهبری بر واگذاری شستا است، گفت: سال آینده سال واگذاری بزرگ شرکت‌های شستا است.
حجت‌الاسلام حسن روحانی پس از رونمایی از سامانه‌های مربوط به شفافیت و مبارزه با فساد در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع مدیران این وزارتخانه اظهار داشت: شما با بیشترین حجم مخاطب از مردم در ارتباط هستید. از زحمات شما و وزیر قبلی آقای ربیعی تشکر می‌کنم. وی یاد مرحوم نوربخش و تاج‌الدینی در سازمان تأمین اجتماعی را گرامی داشت و افزود: این دو از مدیران خوب دولت بودند که از دست ما رفتند.
رئیس‌جمهور همچنین بیان کرد: نشاط کار خوب است؛ هرچه کار شایسته تر باشد نشاط بیشتری برای انسان به ارمغان می‌آورد و جامعه از این نشاط بهره مند می‌شود. این طور نیست که کارگری که کار می‌کند از کار خود نشاط داشته باشد بلکه مردم که محصول تولیدی دست آن کارگر را دریافت کرده‌اند نشاط پیدا می‌کنند و برای اجداد او دعا می‌کنند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر تقویت محصول ایرانی گفت: بسیار ارزشمند است که مردم به محصولات و تولیدات ایران اعتماد کنند و این چقدر ارزشمند است که محصولات ساخت ایران با محصولات تولید دیگر کشورها رقابت کند.
وی ادامه داد: باید کاری کنیم مردم جنس ایرانی را به خرید جنس خارجی ترجیح دهند و یا لااقل این دو را مساوی بدانند. البته باید قیمت محصول با کیفیت متناسب باشد.
روحانی اظهار داشت: یک قدم مبارزه با تحریم این است که ما کالای با کیفیت تولید کنیم و محصولی که خارج از کشور تولید می‌شود را در داخل کشور تولید و نیاز مردم را رفع کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه کارگر واژه‌ای با مفهوم وسیع است و شامل تمام شاغلان و ارائه دهندگان خدمت می‌شود، ادامه داد: کار مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم روابط کارگر و کارفرما است و در زمینه کارآفرینی و کارگر وظیفه سنگینی بر عهده این وزارتخانه است.
روحانی ایجاد اشتغال را از مهمترین وظایف بزرگ دولت دانست و تصریح کرد: امروز یکی از وظایف بسیار بزرگ همه ما ایجاد اشتغال در جامعه است. بیکاری، مادر همه گرفتاری‌ها و مفاسد است. یکی از افتخارات دولت در حدود ۵ سال و نیم فعالیت، ایجاد اشتغال بوده درحالی که موضوع اشتغال را بسیاری از مردم باور نمی‌کنند چراکه می‌بینند بیکاری کم نمی‌شود و خرمن بیکاری همچنان هست و می‌گویند اینها چطور می‌گویند که بیکاری از بین رفته است؟ راست می‌گویند.
روحانی ادامه داد: پیش از دولت یازدهم اشتغال خالص چقدر بوده و بهترین آماری که می‌توان به آن استناد کرد آمار شاغلین کشور است که پیش از دولت یازدهم ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر شاغل داشتیم، امروز براساس آمار پاییز می‌توان گفت که ۲۴ میلیون شاغل در کشور وجود دارد که رقم دقیق آن ۲۳ میلیون و ۹۳۷ هزار نفر است. لازم است سالانه یک میلیون اشتغال ایجاد شود تا بیکاری ریشه کن گردد.
روحانی افزود: مردم در زندگی روزمره خود سختی دارند و ما باید این مشکلات را حل کنیم، شرایط امروز ما شرایط تحریم است، شرایط عادی نیست و اگر کسی بگوید مردم در زندگی خود مشکلی ندارند این حرف ناصحیحی است مخصوصا آنها که حقوق ثابتی هم دارند و از همین جا از همه عزیزانی که اینجا هستند می‌خواهم که نسبت به کسانی که حقوق ثابت دارند تدبیر و تلاش بیشتری داشته باشند چراکه کار برای آنها سخت‌تر خواهد بود. میزان درآمد مستمری‌بگیران نسبت به سال ۹۲ در خانواده یک نفره بیش از ۳ برابر، در خانواده‌ای دونفره بیش از ۴ برابر، در خانواده چهار نفره بیش از ۵ برابر و در خانواده ۵ نفره بیش از ۵ برابر شده است.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: این رقم که به عنوان مستمری می‌گوییم بسیار کم است و ما باید بتوانیم بیش از این به خانواده‌ها پرداخت کنیم، اما اینکه توانستیم پرداختی افراد مستمری بگیر را بیش از چهار برابر کنیم، کار بزرگی است. این آمار وارقام باید به مردم گفته شود و بدانند که دولت در حد توانی که دارد به عنوان خادم مردم تلاش می‌کند معضلات زندگی مردم را کم کند.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: آقای فتاح رئیس کمیته امداد سال گذشته گزارش امیدوارکننده‌ای ارائه داد و شاهد بودیم که کارهای ارزشمندی در آنجا صورت گرفته است. اینکه ۹۰۰ هزار نفر عضو جدید جهت تأمین نیازمندی‌های خود در بهزیستی و کمیته امداد زیر پوشش قرار گرفتند کار بزرگی است.
وی با بیان اینکه بهتر است بخشی از کارهای خود را به سمن ها، انجمن‌های غیردولتی و به طور کل به مردم واگذار کنید، افزود: آنچه را که مردم انجام می‌دهند بهتر از آن چیزی است که ما انجام می‌دهیم. آن عشق، علاقه و احساس وظیفه‌ای که مردم دارند خیلی ارزشمند است.
روحانی افزود: امروز فقر مطلق نباید در کشور وجود داشته باشد و این یکی از اهداف بزرگ ماست که باید به ثمر برسد البته کمیته امداد در گزارشی اعلام کرده است که فقر مطلق، دیگر در کشور وجود ندارد. فقر و نیازمندی همچنان وجود خواهد داشت اما باید کاری کنیم که حداقل زندگی برای مردم وجود داشته باشد که این بار سنگین بر دوش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
رئیس‌جمهور گفت: ما در بخش نیروهای مسلح، تمام حقوق را پرداخت می‌کنیم و حتی در دو جا حقوق پرداخت می‌کنیم که یکی شامل شاغلین و دیگری شامل بازنشستگان می‌شود. وضعیت نیروهای مسلح در حوزه حقوق و دستمزد، اوضاع بسیار نابسامانی دارد البته در حوزه بازنشستگان نیز اوضاع به همین روال است. حال باید پرسید که چرا این‌گونه است و برای حل این بحران چه کاری باید انجام داد؟
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: باید شرکت‌های زیرمجموعه آزاد شوند و مدیریت در دست دولت نباشد؛ من به مجلس و مردم قول داده‌ام. می‌دانم که در واگذاری‌های شستا، برخی کارشکنی می‌کنند با این وجود تأکید صد درصدی من و مقام معظم رهبری بر واگذاری شستا است.
روحانی یادآور شد: در آغاز دولت دوازدهم که به خدمت مقام معظم رهبری رسیدم، ایشان به من گفت دولت دست از اقتصاد بردارد. باید توجه کنیم که یک دولت داریم و یک منهای دولت و این متفاوت از بخش خصوصی و تعاونی است.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: منهای دولت، خصولتی است که این بدترین اقتصاد در کشور است چراکه نه خصوصی است که دلش بسوزد و نه تعاونی که عده‌ای سهیم باشند. خصولتی بدتر از دولتی است، هرچند که دولتی به واسطه دولت که منتخب مردم است، مورد نظارت ۱۴ دستگاه است.
وی خاطرنشان کرد: کسی جرئت نمی‌کند به خصولتی‌ها نظارت کند. دولت از کار آنها بی‌اطلاع است. مردم هم اطلاعی ندارند فقط خالق جهان به امور آنها نظارت می‌کند که آن هم کمتر در این دنیا به حساب‌ها می‌رسد و حساب‌ها را برای آخرت می‌گذارد. خصولتی بدترین اقتصاد است. خودش هم ضابط قوه قضاییه است و خودش دستگاه‌های دیگر را برعهده دارد. ما باید اقتصاد را اصلاح کنیم. رهبری نسبت به نیروهای مسلح هم همین نظر را دارند که دست از اقتصاد بردارند چراکه انقدر کار و مسئولیت برعهده آنها هست که به اقتصاد نمی‌رسند. باید اقتصاد را به مردم واگذار کرد.
رئیس‌جمهور شفافیت را موضوع مهمی در مبارزه با فساد دانست و خاطرنشان کرد: از این طریق مردم می‌توانند نظارت خود را اعمال کنند و امر به معروف و نهی از منکر کنند و بستر این موضوع از طریق سامانه‌های شفافیت تأمین می‌شود.
روحانی استفاده از اقلیت‌ها در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را اقدام شایسته شریعتمداری دانست و تصریح کرد: اگر قرار است که مسیحیان و سنی‌ها به کار گرفته نشوند پس نباید مالیات هم بدهند و یا در صف‌های رأی آمده و در انتخابات مشارکت کنند. اگر بناست همه اقلیت‌ها در جنگ شرکت کنند و شهید بدهند باید در امور دیگر هم مشارکت داده شوند.
رئیس‌جمهور موضوع جوان‌گرایی را از دیگر مسائل مهم در دولت مطرح کرد و گفت: جوانان انرژی بسیار خوبی دارند. من دیگر جوان نیستم البته جوان دیروز محسوب می‌شوم. ابتدای انقلاب ۳۰ ساله بودم و در زمان جنگ می‌توانستم ۷۲ ساعت نخوابم. وی افزود: جوانان با انرژی و انگیزه پیش می‌روند و افراد مسن در ذهن خود مرتب دستگاه‌های نظارتی را مرور می‌کنند وبه دادگاه فکر می‌کنند. ما الان وزیر جوانی داریم که حتی وقتی قوه قضاییه می‌گوید از او شکایت می‌کند او نمی‌ترسد و کار خودش را انجام می‌دهد و به نفع مردم اقدام می‌کند.
روحانی اظهار داشت: وزیر ارتباطات به دستورهای بی‌ربط عمل نمی‌کند و به این فکر نمی‌کند سه سال دیگر که دولت تمام شد، من را کجا می‌برند و برای من چه اتفاقی می‌افتد. در واقع اصلاً جایی ندارند که ببرند. مهر

https://siasatrooz.ir/vdchv6nzv23nvzd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی