دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۳
کد مطلب : 105301
به بن‌بست رسیدن دل بستن قاره سبز به روابط با آمریکا

اروپا تنها می‌ماند

اروپا تنها می‌ماند

اروپایی که زمانی دلبسته همراهی با آمریکا بود این روزها نتیجه این دلبستگی را صرفا خسارت و نابودی خود می‌داند چنانکه بسیاری از مقامات آمریکا بر تنها ماندن اروپا و لزوم مقابله با واشنگتن تاکید می‌کنند.
سفیر سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ آلمان در آمریکا با انتقاد از مواضع «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه ناتو، اظهارات حمایتی او در قبال همتای روس خود و همچنین حملات لفظی وی به رهبران اروپایی تصریح کرد: «شاید عصر هژمونی ‌بی‌ضرر آمریکا به سر آمده است.»
«ولفگانگ ایشینگر» در این یادداشت که با عنوان «اروپا در مواجهه با ترامپ، به یک طرح جایگزین نیاز دارد» در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شده، نوشته است: دو هفته اخیر برای آتلانتیک‌گراهای اروپا که هنوز هم فکر می‌کنند ما نباید دست از آمریکا بکشیم، دو هفته بسیار سختی بود. رئیس‌جمهور ترامپ تقریبا نشست ناتو را نابود کرد، به میزبانان خود در بریتانیا توهین کرد و اتحادیه اروپا را "دشمن" آمریکا خواند و همه این کارها را در حالی انجام داد که برای "رقیب خوب"ش، ولادیمیر پوتین، دلبری می‌کرد.
وی در ادامه می‌نویسد: دوستان آمریکایی برای ماه‌ها به اروپایی‌های نگران درباره اظهارات و بیانیه‌های رئیس‌جمهور اینطور ابراز اطمینان می‌کردند: به توئیت‌ها توجه نکنید، به آنچه دولت انجام می‌دهد تمرکز کنید و به نظام ارزیابی و توازن ما اعتماد کنید. این حرف‌ها تا حدی منطقی به نظر می‌رسید. اعضای ارشد کابینه از قبیل وزیر دفاع به نظم لیبرال بین‌المللی و ائتلاف‌ها و مشارکت‌های آمریکا متعهد بوده‌اند. کنگره آمریکا قویا از ناتو حمایت کرده است و نظامیان آمریکایی هنوز ضامن امنیت اروپا هستند. اما در روابط بین‌الملل فقط اقدامات عملی نیست که اهمیت دارد، بلکه الفاظ و گفتار هم مهم هستند، به ویژه گفته‌های رئیس‌جمهور آمریکا.
این دیپلمات سرشناس آلمانی در ادامه نوشته است: بیایید با واقعیت مواجه شویم: اعتقادات کلیدی و محوری آقای ترامپ با پایه‌های استراتژی کلان غربی از اواسط دهه ۱۹۴۰ تاکنون در تضاد است. او معتقد است که متحدان اروپایی آمریکا دارند توافق بدی با این کشور می‌کنند. او حاکمان خودکامه‌ای از قبیل "کیم جونگ اون" [رهبر کره شمالی] و آقای پوتین را تحسین می‌کند و در همین بین، تندترین اظهاراتش را نثار شرکای دموکراتیک آمریکا از قبیل "آنگلا مرکل" [صدراعظم] آلمان و "جاستین ترودو" [نخست‌وزیر] کانادا می‌کند. او نماینده نقطه مقابل بین‌الملل‌گرایی لیبرال است. وی می‌افزاید: اینها حاوی این پیام تأسف‌برانگیز برای اروپا است: شاید عصر هژمونی بی‌ضرر آمریکا به سر آمده است و اروپا هم به طرز ناگواری برای آن ناآماده است.
او با اشاره به نتیجه نظرسنجی اخیر شبکه «زد.‌دی.‌اف» که در آن تنها ۹ درصد آلمانی‌ها، دولت ترامپ را «قابل اعتماد» توصیف کرده‌اند، نوشته است: خوب چرا اروپایی‌ها باید این دولت را یک شریک قابل اعتماد بدانند؟ ایشینگر به نبود یک «طرح جایگزین واقع‌بینانه» برای اروپا اشاره کرده و نوشته: اروپایی‌ها نمی‌توانند تنها پیش روند، اما باید خود را برای تنها ماندن آماده کنیم. بنابراین، باید یک طرح جایگزین آماده کنیم. مخفی شدن و پناه گرفتن، دیگر کافی نیست.
در این میان نخست‌وزیر بلژیک در مصاحبه‌ای تاکید کرد تلاش‌های رئیس‌جمهور آمریکا برای از هم گسستن اتحاد کشور‌های اروپایی شکست خورده است. از سوی دیگر «برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه در حاشیه نشست اعضای «جی ۲۰» به خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا با آمریکا تا زمانی که تعرفه گمرکی فلزات را لغو نکند، درخصوص توافق تجارت آزاد مذاکره نخواهد کرد.
جنگ تجاری اشتغال را نابود کرده و اقتصاد جهانی را تحت فشار قرار می‌دهد. لومر تعرفه‌های تجاری دولت آمریکا را پیروی از «قانون جنگل» خواند و گفت: از این کشور می‌خواهیم که وضعیت را عاقلانه ببیند، به جهانی‌سازی و همچنین هم‌پیمانان خود احترام بگذارد. خبر دیگر آنکه راهپیمایی اعتراض‌آمیز بومیان و رنگین‌پوستان آمریکایی علیه سیاست‌های محیط زیست ترامپ برگزار شد. هزاران آمریکایی با برپایی تظاهرات در لس‌آنجلس سیاست‌های مهاجرتی سختگیرانه دونالد ترامپ را محکوم کردند. تظاهرکنندگان پلاکاردی در دست داشتند که روی برخی از آنها نوشته شده بود: خانواده‌ها به یکدیگر تعلق دارند. گفتنی است دولت ترامپ در چارچوب سیاست "تحمل صفر" در برابر مهاجرانی که به طور غیرقانونی وارد آمریکا می‌شوند، کودکان را از پدر و مادرشان جدا و به مراکزی برای نگهداری منتقل کرده بود. اما وی ۳۰ خرداد پس از افزایش اعتراضات و واکنش‌های خشمگینانه افکار عمومی فرمان توقف جداسازی کودکان از خانواده‌ها را امضا کرد.

https://siasatrooz.ir/vdchvmnzz23nvxd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی