سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۰
کد مطلب : 103006
وقتی وعده‌های برجامی محقق نشد

فراموشی خودخواسته اهداف مذاکره

فراموشی خودخواسته اهداف مذاکره

ناظران سیاسی بر این باورند هرگونه ایجاد انحراف و شبهه در اهداف مذاکرات هسته‌ای از جانب هیچ‌کس پذیرفته نیست و نباید وعده‌های داده شده به مردم برای رفع همه تحریم‌ها و برطرف شدن مشکلات اقتصادی همزمان با اجرای توافق هسته‌ای را با ادبیات‌ منحرف کننده نادیده گرفت و به آن بی‌توجه بود.
برخی‌ها معتقدند ما وارد مذاکره شدیم تا حق مسلم ما «انرژی هسته‌ای» تثبیت شود نه رفع تحریم‌ها، نکته قابل تامل اینکه به تازگی مطرح شده، اگر می‌خواستیم برای تحریم‌ها وارد مذاکره شویم، اصلا چرا کاری کردیم که تحریم‌ شویم؟ ما دنبال تثبیت حق مسلم خودمان بودیم. ما وارد مذاکره شدیم تا حق مسلم ما "انرژی هسته‌ای" تثبیت شود و جامعه بین‌الملل و ۱+۵ و شورای امنیت به برنامه غنی‌سازی ما احترام بگذارند و این یک دستاورد بزرگ است.
برجام برای ملت ایران نه آب شد و نه نان، وعده‌های داده شده تاکنون بیشترشان محقق نشده است؛ شاهد هستیم بعد از اجرای برجام با وجود انجام تعهدات زودتر از موعد جمهوری اسلامی اما طرف غربی زیر باراجرای تعهدات خود نرفت و همچنان نیز برای اجرا سنگ‌اندازی می‌کند.
این بی‌تعهدی را بیشتر از سوی آمریکا شاهد هستیم چه آن وقت که اوباما رییس جمهور بود و چه اکنون که دونالد ترامپ بر منصب قدرت نشسته است و هربار شاهد تهدید و تحریم جدید از سوی وی هستیم.
وعده‌های آقای روحانی حل مشکلات اقتصادی و تلاش برای رفع همه تحریم‌ها بود؛ اصلا به بهانه این دولت یازدهم تیم مذاکره جدید را برای گفت‌و‌گو با ۱+۵ تشکیل داد و اجازه مذاکره را از رهبر انقلاب گرفت. ضمن آنکه موافقت مقام معظم رهبری نیز برای مذاکره برای لغو تحریم‌ها بود که در سخنان ایشان به کرات وجود دارد.
حالا به نظر می‌رسد برخی حرف‌ها در قالب اینکه ما وارد مذاکره شدیم تا حق مسلم ما "انرژی هسته‌ای" تثبیت شود نه رفع تحریم‌ها از سوی برخی‌ها که مسئولیتی هم در این نظام دارند کمی انحراف و شبهه در اهداف مذاکره و توافق هسته‌ای ایجاد می‌کند.

انحراف در اهداف گفت‌و‌گوهای هسته‌ای از جانب هیچ‌کس پذیرفته نیست
دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌و‌گو با سیاست روز در پاسخ به این سوال که هدف اصلی از مذاکرات هسته‌ای چه بوده و آیا ممکن است پس از گذشت دو سال ‌و نیم از این مذاکرات انحرافی در بیان اهداف بوجود آید؟ گفت: با نگاهی به پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی در مدت سه سال گذشته به موضوعی بسیار مهم برخورد می‌نماییم که آن هدف و اهداف از گفت‌وگوهای هسته‌ای می‌باشد.
وی افزود: یعنی در حقیقت علت اصلی گفت‌وگوهای هسته‌ای چه بوده است و آیا توافقات به عمل آمده به نام برجام توانسته این اهداف را محقق سازد یا خیر!
وی در پاسخ به این سوال بیان داشت: پس از گذشت دو سال‌ونیم از توافق برجام می‌توانیم کالبدشکافی دقیقی از چرایی گفت‌وگوها داشته باشیم و در حقیقت به اهداف آنها پی ببریم.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه از سال ۱۳۸۰شمسی تاکنون موضوع پرونده هسته‌ای ایران در دستور آژانس بین‌المللی، نهادهای حقوقی و دولت‌های مختلف در ایران بوده است، در این ایام بالاخص در نیمه دوم دهه ۸۰ پدیده شومی به نام تحریم، تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های فلج‌کننده به ادبیات سیاسی جهان افزوده شد که همه این پدیده‌های شوم در غالب مقابله با انقلاب اسلامی اما، با بهانه هسته‌ای برای ایران بوجود آمد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار داشت: در فراز و فرودهای این موضوع دولت یازدهم با توجه به شرایط بین‌المللی مدعی شد این دولت می‌تواند با گفت‌‌‌ گو پیرامون مسائل هسته‌ای تحریم‌ها را از بین ببرد.
به باور صدرالحسینی، تقریباً بیش از نیمی از عمر این دولت برای مجاب کردن افکار عمومی صرف شد تا بالاخره رهبر معظم انقلاب در قالب ِِِِِِِِِِِِِِِِاستراتژی نرمش قهرمانانهِِِِِِ مجوز گفت‌و‌گوها با محور هسته‌ای را به این دولت داده و خود ایشان نیز از این گفت‌و‌گوها منظور لغو تحریم‌ها و باز شدن فضای اقتصادی مناسب حمایت نمودند.
وی تصریح کرد: بنابراین با تورق روزنامه‌ها و صفحات مجازی سایت‌های خبری می‌توان اذعان نمود افکار عمومی و مجوز رهبر معظم انقلاب اسلامی چگونه مجاب شدند که این گفت‌وگوها صورت بگیرد؛ در حقیقت پاسخ به این سوال شما نیازمند تحقیقاتی وسیع و گسترده به همراه مراجعه به منابع نایاب بدست نمی‌آید.
این استاد دانشگاه گفت: حتی می‌توان با پرسش از مردم کوچه و خیابان، حافظه نزدیک آنان را برای پاسخگویی این سوال به کار انداخت تا همه آنان به موضوع حذف تحریم‌ها در قبال تداوم مذاکرات هسته‌ای و پذیرش شروط مندرج در برجام به کار انداخت تا جواب دقیق دریافت شود.
وی با اشاره به اینکه انحراف در اهداف گفت‌وگوهای هسته‌ای و بی‌تفاوتی نسبت به افکار عمومی و بی‌احترامی به حافظه نزدیک ملت ایران از جانب هیچ‌کس پذیرفته نیست و ملت آگاه و صبور ایران را نباید بدین شکل به بازی گرفت، خاطرنشان کرد: در حقیقت گفت‌وگوهای برجامی در زندگی فعلی مردم و اقتصاد پر چالش کشور هنوز نتوانسته است موثر واقع شود و نباید گفت خواسته‌های این ملت را که طی ده سال به طور مداوم شعار برخاست از شعور خویش را که همانا انرژی هسته‌ای حق مسلم ما بوده را به جای ادعاهای گفته شده جایگزین نمود.

https://siasatrooz.ir/vdchvxnz-23nvvd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی