چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۰
کد مطلب : 96599
سازمانی سینمایی، جایی که می‌خواهند دهان غیر «ذخیره»ها بسته ‌شود

زهر‌چشم ایوبی از منتقدان با چماق فیش‌های حقوقی‌ دروغین

انتشار فیش حقوقی برخی از مدیران دولت یازدهم، رسانه‌های همسو با دولت و حتی برخی از مسئولان دولتی را به حوزه فرهنگ و سینما نیز کشاند تا در یک سناریوی تازه، علاوه بر تغییر جهت در ماجرا، زهرچشمی هم از منتقدان خود بگیرند.

یک میلیارد و صد میلیون تومان بیش از واقعیت!
اولین جرقه‌ها چند هفته قبل از سوی حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی زده شد. او پس از کنایه‌های تلگرامی خود، از دریافتی چند میلیاردی برخی از مدیران سینمایی دولت قبل گفت. اما واکنش جواد شمقدری سریع بود. او فیش‌های حقوقی‌اش را مبنی بر دریافت ماهیانه سه، چهار میلیون تومانی منتشر کرد. اما پس از آن نام دیگری به میان آمد و حواس همه معطوف به محمدرضا عباسیان شد آن هم با انتشار گزارشی که از دریافتی‌های عجیب رئیس اسبق موسسه رسانه‌های تصویری سخن می‌گفت. اما عباسیان مدیر اسبق رسانه‌های تصویری در جوابیه‌ای با کذب خواندن این موضوع و شفاف‌سازی درخصوص حواشی به وجود آمده اقدام ایوبی را برای منحرف کردن اذهان از عملکرد بد سازمان سینمایی خواند و اعلام کرد که از عوامل این قضایا شکایت خواهد کرد.
وی خطاب به ایوبی گفت: آقای ایوبی تمام گزارش منتشر شده یک میلیارد و صد میلیون تومان بیشتر از واقعیت است!؟ این همه دروغ زاییده چیست؟! حداقل یکبار گزارش سراسر کذب را ورق می‌زدید که اینچنین آبرویتان نرود.

ادامه سناریو این‌بار با افخمی
اما این تکذیبیه مفصل پایان ماجرا نبود. هفته پیش یکی از کانال‌های تلگرامی اصلاح‌طلب اقدام به انتشار اسنادی کرد که مدعی بود مبالغ دریافتی مجریان برنامه هفت درآن درج شده است. در این ادعا مطرح شد که افخمی از ابتدای سال تاکنون برای هر برنامه پانزده میلیون دریافتی داشته که سر جمع هشتصد و هشتاد و سه میلیون می‌شود. در حالیکه تعداد یازده برنامه‌ای که افخمی به روی آنتن برده را ضرب در پانزده کنیم مبلغ ۱۶۵ میلیون به دست خواهد آمد.

نه ۸۸۳ میلیون تومان!
این موضوع اینقدر درگیر حواشی و حدس و گمان افراد و رسانه‌های مختلف قرار گرفت که ادعای اولیه این سایت اصلاح‌طلب به کلی زیر سوال رفت. ادعاهایی مبنی بر اینکه برنامه هفت سه برابر بیشتر از «نود»ی که هفده سال سابقه پخش دارد دستمزد می‌گیرد، یا دریافتی هفت برای هر برنامه چیزی حدود پنجاه یا شصت میلیون تومان می‌شود. 

۲۲ میلیون تومان برای تولید هر برنامه
اما با واکنش روابط عمومی و تولیدکنندگان برنامه هفت این دروغ بزرگ چند ساعت بیشتر طول نکشید. آنها میزان واقعی دریافتی بهروز افخمی برای هر برنامه به ازای کار کارگردانی، اجرا، سردبیری، نویسندگی و گفت‌و‌گو و پلی‌بک‌ها مبلغ چهار میلیون تومان اعلام کردند و گفتند در مجموع پخش هر برنامه هفت با اجرای آقای افخمی، فراستی و صدرعاملی در طول سال به ۲۲ میلیون تومان رسیده است.

اعدادی که با هم جور در نمی‌آید
سعید پروینی مجری طرح این برنامه در مصاحبه با خبرگزاری صبا درخصوص حاشیه‌های به وجود آمده گفت: «این شیطنت‌ها مدت هاست که از سوی افراد خاصی نسبت به برنامه هفت مطرح می‌شود. مثلاً از یک طرف اسناد منتشر می‌کنند که دریافتی کل برنامه هفت که شامل مجری، دکور تصویربردار و... است برای یک سال ۸۸۲ میلیون بوده و از طرفی تیتر می‌زنند که دستمزد آقای افخمی این مقدار است. این افراد همان‌هایی هستند که چند هفته پیش هم اخبار متعدد از تعطیلی برنامه هفت بعد از ماه رمضان پخش کرده بودند اما دیدید که تا چه میزان اخبار آنها موثق بود!»
وی در مورد مقایسه مبالغ دریافتی برنامه هفت با برنامه نود افزود: برآورد هزینه‌های تولید هر برنامه هفت با اجرای سه مجری یعنی آقایان افخمی، فراستی و صدرعاملی، در سال نود و پنج، ۲۲ میلیون بوده است. اما برآوردی که دوستان از برنامه نود در سال ۹۴ منتشر کرده‌اند، ۲۵ میلیون تومان است که این هم نشان می‌دهد قیاس انجام شده توسط آنها واقعی نیست. نود هم ویژگی‌های خاص خودش را دارد و هزینه‌های مرتبط با آن هم خاص است. هفت هم همینطور. نیت این است که بگوییم برآورد برنامه هفت کاملا منطبق بر عرف برنامه‌های ترکیبی زنده تلویزیون است.

ما ذخیره نیستیم، در صحنه‌ایم!
بهروز افخمی هم در برنامه هفت درخصوص انتشار اتهامات و حواشی به وجود آمده و بایکوت برنامه هفت توسط برخی رسانه‌های زرد متمایل به قهوه‌ای واکنش نشان داد. او گفت: «همان سایت‌ها چند روز پیش تصمیم گرفتند در قالب فیش، ‌گیت ما را هم دخیل در فیش‌های نجومی برخی افراد کنند که به تعبیر معاون رئیس‌جمهور «جزء ذخایر انقلاب‌اند» و در این اسناد به دروغ ارقامی را به عنوان رقم دریافتی برنامه هفت و حقوق من در این برنامه نسبت دادند که یک بیستم این ارقام را ما دریافت می‌کنیم. اما ما ذخیره نیستیم و در صحنه هستیم.»
وی افزود: «وقتی توضیح و تکذیبیه ما درخصوص این دروغ منتشر شد، این رسانه‌های مدعی آزادی‌بیان و به اصطلاح اصلاح‌طلب، لیبرال یا هرچه، قرار گذاشته‌اند توضیح و تکذیب ما را منتشر نکنند. کار این جماعت با دروغ پیش می‌رود و به این فکر نمی‌کنند بعد از مدتی مخاطبان عاقل خود را از دست می‌دهند و به مرور تعداد کسانی که به این سایت‌ها مراجعه می‌کنند کم و کمتر می‌شود. به هرحال همچنان این شایعات درباره من، احسان علیخانی یا عادل فردوسی‌پور و... ادامه دارد.»

عباسیان، افخمی و...؟
یک روز پس از اظهارات افخمی در برنامه هفت. محمدرضا عباسیان در همین خصوص نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی رئیس‌جهور منتشر و در آن به تهمت‌هایی اشاره کرد که با بهره‌گیری از فضای رسانه‌ای در اختیار رئیس سازمان سینمایی، حیثیت و آبروی شخصی، خانوادگی و حرفه‌ای وی را نشانه گرفته‌اند. او از روحانی خواست تا مطابق گفته خودش، شروع‌کننده برخورد با هتاکان و تهمت‌زنندگان باشد. او در پایان نوشته بود که به تدبیر روحانی در این خصوص امید دارد.
وجه مشترک عباسیان و افخمی، دو چهره سینمایی که اتهام دروغ و سندسازی فیش‌های حقوقی میلیونی به سمت آنها نشانه رفته در یک چیز است. آن هم عدم تعلق به جریان مدیریتی فعلی سینما و انتقاد آنها از سیاست‌های جاری آن. باید دید آیا حجت‌الله ایوبی و دیگرانی که این سناریو به آنها نسبت داده می‌شود بازی جدید رسانه‌ای دیگری را آغاز خواهند کرد تا آب همچنان گل‌آلود بماند یا در سال آخر دولت به جمع‌بندی عملکرد خود خواهند پرداخت؟ (فردا)

https://siasatrooz.ir/vdchwmnw.23n-wdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

هدایت الله حبیبی
سلام برمدیرمسئول وعوامل روزنامه سیاسیت روز/ راستی چرا صاحبان فیشهای نجومی وغارتگران جیب ملت را ذخیره نظام خواندند؟ راستی ذخیره نظام مگه غارتگرمیشه؟