دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۱۴
کد مطلب : 93079
دانشجويان پزشكي كه حرمت لباس خود را نگه نمي‌دارند

درحاشيه كجا و سلفي واقعي پزشكان آينده با مردگان كجا!

درحاشيه كجا و سلفي واقعي پزشكان آينده با مردگان كجا!

هنوز چند ماهي از اعتراضات گسترده پزشكان براي ساخت سريال طنزي در‌خصوص اين قشر نمي‌گذرد كه پزشكان آينده فاجعه‌اي به بار مي‌آورند!! حال بايد پرسيد سريال در حاشيه گاهي با اتفاقاتي كه در واقعيت جامعه پزشكان رخ مي‌دهد خيلي فاصله دارد... در حاشيه‌اي كه البته با پزشكان قلابي شوخي مي‌كرد نه واقعي.
كافي است گشتي در فضاي مجازي بزنيد تا متوجه شويد روزانه چند نفر قرباني گرفتن عكس سلفي از اماكن خطرناك مي‌شوند، دختري كه از پل سقوط مي‌كند. كوهنوردي كه از قله مي‌افتد و‌... اما حالا در ايران سلفي جديد باب شده و دانشجويان پزشكي با مردگان سلفي مي‌گيرند. در دنيا به خاطر سلفي مي‌ميرند و در ايران با مرده سلفي مي‌گيرند!!!
هر دو كار ناشي از بي‌فكري است اما قطعا اگر قرار باشد روزي از لحاظ اخلاقي بين اين دونفر داوري بشود او كه حق‌الناس به گردنش است و بي‌رضايت خانواده متوفي و بدون احترام به فرد جان باخته با چهره‌اي گشاده دوربين را در مي‌آورد و سلفي خود را كنار اجساد شرحه شرحه نمايش مي‌دهد، بيشتر محكوم است و از لحاظ اخلاقي موجب انزجار بيشتري مي‌شود.
سلفي اين اتفاق پدیده‌اي است که در حال انتشار است و گاهي آسيب‌هاي اجتماعي را به همراه مي‌آورد. پدیده‌اي که به راحتی نمي‌توان از کنارش گذشت. کافی است که یک لحظه خودمان را جای خانواده‌ها قرار دهیم و چهره خودمان را وقتی که سلفی‌ها با تن بی‌جان مردگان‌مان به دستمان مي‌رسد، تجسم کنیم. بازی، بازی عجیبی است. سلفی در ایران با عنوان «خودم» روی موجی سوار شد تا به «همین الان یهویی» رسید. همین الان‌هايي که از آن ماندگارها مي‌شود اما با چاشنی تلخ. یک گسترش ناگهانی. همین است که به فکر فیلتر کردن شبکه‌هاي اجتماعی مي‌افتند. طبق آمار منتشر شده، در سال ۹۲ حدود دو میلیون نفر از شهروندان ایرانی، در شبکه‌هاي مختلف اجتماعی عضو بودند. رفته رفته این رقم در سال‌جاری به ۴۰ میلیون نفر افزایش یافت که رقمی باورنکردنی بود. گروه پشت گروه ساخته شد. حتی پای فالگیرها و رمال‌ها و... نیز به این گروه‌ها باز شد و حالا... اتفاقي ناگوار باب شده سلفي دانشجويان پزشكي با اجساد!!
دانشجوياني كه چندي بعد از فارغ‌التحصيلي بايد سوگند بخورند كه حافظ جان و اسرار بيماران و مراجعه‌كنندگانشان باشند چطور امروز با جسد مرده‌ها سلفي مي‌گيرند و در شبكه‌هاي اجتماعي نمايش مي‌دهند؟!
متاسفانه بايد گفت ولع ديده شدن و كار جديد انجام دادن به هر قيمتي باعث شده تا برخي پا را فراتر از اخلاق برده و كارهايي انجام دهند كه نبايد!! اما از دانشجويان پزشكي اين كار شايد بعيد بود و براي همين جامعه در موجي از دلخوري از جامعه پزشكان و دانشجويان فرو رفت.

ابتکار عملی به وسعت جسد
این بار، دانشجویان پزشکی، دانشگاه‌هاي مختلف، از خود ابتکار عمل به خرج دادند و عکس‌هاي سلفی از خود در سالن تشریح ثبت کردند. آن هم نه با در و دیوار این سالن، بلکه با تن‌هاي از هم شکافته مردگان. با چشم‌هاي از حدقه درآمده یا با قلب متوفی که بازماندگانش، تن وی را برای تحقیق این دانشجویان در اختیار دانشگاه‌هاي علوم پزشکی قرار دادند. سوگندی که پزشکان در امانت داری مي‌خورند، در چه مقطع و چه زمانی باید خوانده و یاد شود؟
جالب است که در‌پی هر خبری، واکنش‌هاي مختلفی را هم شاهد هستیم. واکنش‌هايي که لایک‌هاي فراوانی هم مي‌خورد ولی چون همیشه و همه جا، قضاوت کار مشکلی است، باید ببینیم خودمان در شرایط مشابه آیا این کار را انجام مي‌دهیم یا خیر؟ نمي‌توان گفت حالا اين تصور بين اكثر جامعه ايجاد شده كه آيا ما اجسادي را كه براي تحقيق و خدمت به علم پزشكي به بيمارستان‌ها مي‌دهيم موجبات شوخي و خنده دانشجويان را فراهم مي‌كند؟! آيا مردم نباید جنازه‌هاي خود را برای تحقیق بدهند؟! با آنها بازی مي‌کنند و الکی‌الکی، تکه‌تکه‌شان مي‌کنند؟! واقعا يك فرد ۱۹-۱۸ ساله با عزیز یک خانواده چطور عکس مي‌گیرد؟ آن هم به حالت تمسخر. آیا بعدا از این جماعت انتظار داریم به بیماران رحم کنند؟ 

اخلاقی با عنوان حرفه‌ای
اخلاق حرفه‌ای، مقوله‌اي است که در هر سطحی و با هر شغلی، در ابتدا باید به آن نه در ملاءعام بلکه با وجدان خودمان به آن سوگند یاد شود. سوگندی که ماندگارترین مبحث کاری و زندگی هر فرد خواهد بود. رضا مي‌گوید: باید در کنار معارف اسلامی و‌... «اخلاق حرفه‌ای» جزو سرفصل دروس دانشگاه‌ها قرار بگیرد. سقوط آزاد اخلاق در این راستا مشهود است و دیگر هیچ. محدثه مي‌افزاید: من اگر زمانی بیمار شوم و خدای ناکرده کارم به جراحی بکشد، مي‌ترسم دکترها از من عکس بگیرند و در اینترنت بگذارند. حالا دیدید موارد مطرح شده در سریال «در حاشیه» چقدر راست بود؟
لازم به ذکر است، چندی پیش سازمان نظام پزشکی که پیش‌ قراول مقابله با تولید سریال مهران مدیری بود و پیش و حین تولید سریال درحاشیه با انتشار یک نامه رسماً به مقابله با ساخت چنین اثری پرداخت و این کمدی را اثری در راستای سلب اعتماد عمومی به پزشکان خواند و پس از این نیز قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت از پرده بیرون آمد و در آخرین کوشش، نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس سازمان صداوسیما در مخالفت با این سریال منتشر کرد که سلسله تلاش‌ها برای توقف ساخت این سریال را نشان می‌داد.

برخورد شدید با گرفتن عکس سلفی با اجساد
بعد از اين جريانات اما خبري شده كه از برخورد وزارت بهداشت با اين دانشجويان مي‌دهد.
درپی انتشار عکس‌های سلفی در اتاق تشریح با اجساد، رئیس سازمان پزشکی قانونی از برخورد شدید انضباطی با این دانشجویان خبر داد. احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی از برخورد انضباطی با جوانانی که با اجساد سلفی گرفته‌اند خبر داد.
وی گفت: اگر این اتفاق در سالن‌های تشریح پزشکی قانونی رخ داده باشد قطعا با این افراد برخورد می‌شود.
رئیس سازمان پزشکی قانونی تأکید کرد: این افراد قطعا به کمیته انضباطی معرفی می‌شوند و با آنها برخورد خواهد شد.
اما سوال اصلي باز هم باقي مي‌ماند!! آيا يك دانشجو بايد تا اين حد تحت كنترل قرار بگيرد؟ بايد تلفن‌هاي همراهشان را تحويل بگيرند و يا شبكه‌هاي اجتماعي را فيلتر كنند تا اين فجايع به بار نيايد؟ چرا اندكي تامل در پس اين اتفاقات صورت نمي‌گيرد؟! وقتي اين گونه اتفاقات را مي‌شنويم بايد به مسئولين براي فيلترينگ حق بدهيم!

https://siasatrooz.ir/vdchwvnw.23nxqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

خوب دیگه حساب پزشکان خیلی وقت از بقیه مردم جدا است با این قدرتی که دارند هرکاری که دلشان می خواهد می توانند بکنند وقتی که ویزیت یک پزشک با حقوق یک روز کارمند برابر است پس معلوم چقدر قدرت دارند .
وقتي با دانشجويان پولي وبين الملل پزشكي اين مملكت رو به گند ميكشيديد بايد به عواقبش هم فكر ميكرديد.هر وزيري مياد سليقه اي عمل ميكنه