چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۲
کد مطلب : 91099
قصه پولي شدن مدارس مشارکتی از زبان وزير آموزش و پرورش

بخشي از خدمات در اختیار موسسات مجری قرار مي‌گيرد

بخشي از خدمات در اختیار موسسات مجری قرار مي‌گيرد

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی بر این‌که آیا سال آینده مدارس مشارکتی، پولی می‌شوند؟ گفت: یک‌شنبه همین هفته میزبان اعضای کمیسیون آموزش مجلس بودیم. موضوع جلسه همین بود. جمع‌بندی نهایی این شد که مبنای کار برای سال ۹۴ آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون مدیریت و خدمات کشوری باشد.
علي اصغرفاني در نشست خبري روز گذشته خود در پاسخ به اين سوال همچنين گفت : در این آیین‌نامه آمده مشارکت در ارائه خدمات دستگاه، تمام یا بخشی از امکانات مورد نیاز برای ارائه خدمات را در اختیار موسسات مجری قرار دهد تا خدمات مورد نیاز را خریداری کند. مبنا برای سال آینده هم همین آیین‌نامه است و مدارس پولی نمی‌شوند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به انتشار خبری در رسانه‌ها مبنی بر وجود ۹ میلیون بیسواد در کشور گفت: این باعث شد پس از سالها شورای عالی سوادآموزی تشکیل شود. موضوع در دولت مطرح و رییس جمهور دستور داد سوادآموزی جدی تر دنبال شود. در همین راستا طرح "راهکارهای کاهش بیسوادی در کشور" را در کمیسیون اجتماعیمجلس مصوب و به احتمال زیاد امروز در دولت مطرح می‌شود.
وی در ادامه با بیان این‌که طرح راهکارهای کاهش بیسوادی در کشور در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شده و به احتمال زیاد امروز در هیأت دولت مطرح می‌شود گفت: در رسانه‌ها اعلام شده بود ۹ میلیون بیسواد در کشور داریم و باعث شد شورای عالی سوادآموزی پس از سال‌ها تشکیل جلسه دهد. رئیس جمهور دستور داد امر سوادآموزی جدی‌تر پیگیری شود. مشکل این بود که گفته می‌شد بیسوادها اجباری برای آموزش ندارند. در این طرح، روش‌های تشویقی پیشنهاد کردیم تا امر سوادآموزی تسهیل شود. در یک طرح ابتکاری ۴۰۰ هزار نفر از اولیای دانش‌آموزان را امسال در کلاس‌های درس نشاندیم.
وی با بیان این‌که تا پایان سال ۹۳،‌ ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای شیر مدارس در نظر گرفته شد، گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان را پیش بینی کرده بودیم و ۳۰۰ میلیارد تومان هم از محل هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه به اعلام جزئیات پذیرش دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان و بر طرح از بوم برای بوم پرداخت و گفت: امسال پذیرش دانشجو فرهنگیان بر مبنای این طرح انجام می‌شود و پذیرش دانشجویان از بهمن امسال اینگونه خواهد بود. از چالش‌های جدی ما این بود که نیروی انسانی پس از اعزام به یک منطقه دوردست پس از یک تا دو سال خدمت تمایل داشته به زادگاه خود بازگردد و این مسأله مشکلاتی را ایجاد کرده بود. امسال برای اولین بار کشور را به بوم‌هایی تقسیم کردیم و از هر بودم برای همان بوم دانشجو جذب خواهیم کرد. در آینده به گونه‌ای عمل می‌کنیم که از هر منطقه برای همان منطقه دانشجو تربیت کنیم تا ماندگاری نیروی انسانی در مناطق محروم افزایش یابد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به پیشنهاداتی مبنی بر لغو قانون متعهدین به خدمت دبیری، گفت: نامه‌ای که معاونت اول ریاست جمهوری کأن لم یکن تلقی شد و قانون متعهدین به خدمت همچنان به قوت خود باقی‌ است و دانشجویان از مواهب این قانون بهره‌مند خواهند شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که امسال موفق شدیم بازنشستگی پیش از موعد درصدی از فرهنگیان را که مشکلات حاد داشتند را فراهم کنیم،‌ گفت: اطلاعات مربوطه از شهرستان‌ها در حال جمع‌آوری است تا تعداد محدودی از همکاران فرهنگی بدون سنوات ارفاغی پیش از موعد بازنشسته شوند.
وی افزود: امسال ۲۵ هزار همکار فرهنگی به سن بازنشستگی می‌رسند در این میان تعدادی مایل به ادامه خدمت بودند و ما هم به وجودشان نیاز داشتیم. با سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه تفاهم کردیم تا فرهنگیانی که درخواست بازنشستگی پیش از موعد داشتند جایگزین این افراد شوند. اکنون حدودا ۴ تا ۵ هزار متقاضی بازنشستگی پیش از موعد داریم.
وزیر آموزش و پرورش ضمن اعلام این خبر که تسهیلاتی برای فرهنگیان مبتلا به بیماری‌ها صعب‌العلاج در نظر گرفته شده است گفت: به دنبال آن هستیم در ۱۰ نقطه کشور مراکزی را راه‌اندازی کنیم که به تدریج برای ارائه خدمت آماده می‌شوند. در این ۱۰ مرکز امکانات اسکان فرهنگیان هم فراهم شده است. اولین مرکز در مشهد است که در دهه فجر راه‌اندازی خواهد شد.
فانی همچنین به تفاهم نامه‌ای که با بانک ملی امضا شده اشاره و اظهار کرد: امکانی فراهم شد تا به ۲۴۰ هزار فرهنگی وام کم بهره با سقف ۵ میلیون تومان اعطا شود. بخشنامه مربوط ابلاغ و اسامی در حال جمع‌آوری است.
وزیر آموزش و پرورش درباره پرداخت مطالبات فرهنگیان، گفت: ديروز نامه‌ای گرفتیم تا پرداخت مطالبات فرهنگیان را انجام دهیم. به دنبال آن هستیم تا هرچه سریع‌تر مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان را برای پرداخت مطالبات از خزانه دریافت کنیم. امیدواریم در احکام و تبصره‌های بودجه ۹۴ بودجه نسبتاً خوبی علاوه بر بودجه مصوب در اختیار ما قرار بگیرد و بتوانیم بخشی از مشکلات را حل کنیم.
وی افزود: بودجه دولت محدود است اما این‌که گفته می‌شود آموزش و پرورش قدرت چانه‌زنی ندارد باید پاسخ داد که از چند ماه قبل با کمیسیون‌های مختلف مجلس مذاکراتی داشتیم و شاید حمایت از بودجه آموزش و پرورش در کمیسیون تلفیق حاصل همین تعاملات باشد. همیشه در آموزش و پرورش مشکل کسری داشتیم و بخشی از مطالبات به سال آینده موکول می‌شد، اما با توجه به آن‌که بودجه‌ هزینه‌ای دولت ۱۱.۵ درصد رشد داشته و این رشد برای آموزش و پرورش ۲۱ درصد است، نشان می‌دهد دولت در تخصیص اعتبارات، این وزارتخانه را در اولویت قرار داده است.
فانی در پاسخ به پرسشی درباره عدم ارائه امکانات مناسب در درمانگاه‌های آموزش و پرورش برای دارندگان بیمه طلایی، گفت: ماهانه ۲۳ تا ۲۴ میلیارد تومان به بیمه آتیه‌سازان حافظ پرداخت می‌کنیم. همین مبلغ را هم همکاران فرهنگی می‌پردازند. تاکنون تلاش کردیم این پرداخت‌ها عقب نیفتد اخیرا نیز مشکل اعتباری داشتیم که حل شده است و نباید مشکل خاص دیگری وجود داشته باشد.
فانی در پایان در پاسخ به پرسش دیگری درباره تنبیه بدنی در مدارس،‌ گفت: اگر گزارشی از تنبیه در مدارس داشته باشیم هیأت رسیدگی به تخلفات اداری به آن رسیدگی می‌کند. قصد داریم در کنار توسعه اقدامات فرهنگی به سمت حذف تنبیه بدنی در مدارس برویم، البته میزان تنبیه بدنی در مدارس نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

https://siasatrooz.ir/vdchwvnw.23nzwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی