?>?> برادران دینی! | سیاست روز
يکشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۸
کد مطلب : 100793

برادران دینی!

نشانه‌هایی از دربار عربستان که اکنون بن‌سلمان ولیعهد این رژیم همه کاره آن است دیده می‌شود که سران این حکومت درپی...

نشانه‌هایی از دربار عربستان که اکنون بن‌سلمان ولیعهد این رژیم همه کاره آن است دیده می‌شود که سران این حکومت درپی عادی‌سازی روابط خود با ایران هستند.
عربستان سعودی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون زیان‌های زیادی را به ایران وارد کرده و حتی، خسارات جبران ناپذیری را بر پیکر جهان اسلام تحمیل کرده است.
حمایت عربستان سعودی از صدام در جنگ علیه ایران و کشتار حجاج ایرانی در مراسم حج سال ۱۳۶۶ تا کشتار حجاج کشورمان در مراسم حج سال ۹۴ گرفته تا بی‌حرمتی به دو نوجوان ایرانی و سیاست‌های ضد ایرانی این رژیم در منطقه، همه اعمال و رفتاری است که دشمنی آل‌سعود را با جمهوری اسلامی ایران ثابت می‌کند.
رفتارهای سعودی‌ها با ایران همانند رفتاری است که سران رژیم صهیونیستی علیه ایران دارند. گرایش رژیم سعودی به سوی رژیم جعلی اسرائیل برای ایجاد ائتلافی علیه جمهوری اسلامی ایران را در کنار تغییر رفتاری این رژیم برای آشتی، در تضاد کامل قرار دارد.
عملکرد سعودی‌ها در منطقه از سوریه و عراق گرفته تا یمن و بحرین و ادامه کشتار مسلمانان در یمن و قتل عام مردم مظلوم این کشور و دخالت در بحرین و مشارکت در سرکوب مسلمانان این جزیره کوچک، نشانه‌ای از پایان دادن به سیاست‌های غلط آل ‌سعود ندارد.
پرسش اساسی در چرخش سیاست‌های آل‌سعود نسبت به ایران این است که چرا در شرایط کنونی که سیاست‌های سعودی در منطقه با شکست‌های سنگین روبرو شده است، در اندیشه آشتی با ایران برآمده و سعی دارد تا بار دیگر روابط خود را با جمهوری اسلامی از سرگیرد؟!
تصور کنید که اگر عکس این اتفاق افتاده بود و عربستان که از حمایت‌های گسترده آمریکا و رژیم اسرائیل برخوردار است، در سوریه، عراق، یمن و بحرین به پیروزی دست یافته بود، چه رفتاری با جمهوری اسلامی ایران در پیش می‌گرفت؟!
آیا باز هم در صدد آشتی با ایران گام برمی‌داشت یا به دشمنی‌های خود ادامه می‌داد؟
هر چند اکنون هم نمی‌توان به سیاست آشتی عربستان با ایران اطمینان کرد، اما جمهوری اسلامی ایران هم طی سال‌های انقلاب سیاست دشمنی و خصومت با عربستان را دنبال نکرده بلکه همواره سعی کرده است تا منطقه راهبردی و مهم غرب آسیا از گزند فتنه‌ها و توطئه‌هایی که بر سر آن آوار گشته در امان باشد و امنیت و صلح پایدار ایجاد کند.
نکته در اینجاست که اگر عربستان سعودی پی به اشتباهات خود در سیاست‌های منطقه‌ای برده است و به همین خاطر سعی دارد تا با ایران آشتی کند، پس چرا همچنان شاهد اقدامات خصمانه سران این رژیم در غرب آسیا هستیم!
عربستان سعودی چرا به حملات نظامی خود به مردم مظلوم یمن پایان نمی‌دهد؟
چرا همچنان اصرار بر حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق دارد و پافشاری می‌کند که اسد باید برود؟
مردم بحرین خواهان حقوق قانونی و شرعی خود هستند، آنها می‌خواهند که خود برای کشورشان تصمیم بگیرند، اما ارتش سعودی در کنار مأمورین آل‌خلیفه مشغول سرکوب آنها هستند، چرا دست از سر مردم بحرین برنمی‌دارد؟!
عربستان سعودی در سوریه به اهداف خود نرسید، گروه‌های تروریستی به ویژه داعش روزهای پایانی حیات خود را در این کشور سپری می‌کنند، در عراق نیز همه مناطق اشغالی از چنگ داعش درآمد، بیش از ۲ سال است که حملات نظامی آل‌سعود به یمن ادامه دارد اما آنچه مطلوب عربستان بود به دست نیامد، یمن اکنون به ویرانه‌ای تبدیل شده است که برای بازسازی آن و التیام زخم‌های عمیق مردم مظلوم این کشور هزینه‌های زیادی باید صرف شود. آیا عربستان سعودی هزینه‌های ویرانی سوریه، عراق، یمن و بحرین را پرداخت خواهد کرد؟
به رویکرد تغییر سیاست عربستان نسبت به ایران باید با دقت بیشتری توجه کرد. نباید فریب این سخن امیر مکه را خورد که گفته است؛ «حجاج ایرانی برادران دینی ما هستند که در این سرزمین مقدس از آنها استقبال کردیم.» 

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdchwvnzx23nvqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی