?>?> پاسخگویی کلید گمشده محیط‌زیست | سیاست روز
جمعه ۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۴
کد مطلب : 98623
نمایشگاهی با تکیه بر باید و می‌شود و خواهد شد بدون حتی یک مورد شده است؛

پاسخگویی کلید گمشده محیط‌زیست

پاسخگویی کلید گمشده محیط‌زیست

دو هفته بعد از بحران‌های اهواز، چند روز بعد از بیانات رهبری و تذکر به مسئولان درباره پاسخگو بودن به مشکلات مردم خوزستان؛ نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست با حضور وزیر خارجه، معاون حقوقی و معاون محیط‌زیست در تهران افتتاح می‌شود و تنها نکته‌ای که در صحبت‌های مسئولان مشاهده نمی‌شود پاسخگویی درباره عملکرد و اقدامات عملی انجام شده در این حوزه است. حرف‌هایی در این محفل زده می‌شود که هیچ کدامشان نمی‌تواند نفس مردمی را که در خوزستان و سیستان و کرمانشاه و ۱۲ شهری که میزبان ریزگردها در مقاطع مختلف سال هستند به جریان اندازد، چیزهایی عنوان می‌شود که نه تنها مرهمی بر دل مردم آسیب‌‌دیده از قصور مسئولان نیست بلکه تنشان را می‌خراشد و زخمی بر دلشان می‌گذارد. شاهد این مثال جملات و سخنانی است که در ذیل می‌آید:

ظریف و دعوت از همسایگان برای حل مشکلات محیط‌زیستی!
محمدجواد ظریف در افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست ضمن تشکر از معصومه ابتکار برای برگزاری این نمایشگاه! گفت: ما در شرایط ویژه بین‌المللی هستیم که بیش از هر چیز نیاز به ادراک مشترک در زمینه چالش‌ها، منافع، خطرات و آینده بشریت دارد. هیچ موضوعی به اندازه محیط‌زیست در این ادراک مشترک نقش نداشته و در هیچ موضوعی به اندازه محیط‌زیست شامل همکاری، همفکری، تبادل نظر و تشریک مساعی بین‌المللی نیست.
وزیر امور خارجه کشورمان، ضمن دعوت از همه همسایگان ایران برای همکاری محیط‌زیستی، گفت: این اقدام نه فقط یک ضرورت محیط‌زیستی که ضرورت امنیتی است.
وزیر امور خارجه به این موضوع اشاره نکردند که در سه سال و نیم گذشته و با شرکت در محافل محیط‌زیستی بین‌المللی چه میزان کار برای بهبود اوضاع کشور صورت گرفته و چرا در چند ماهه پایان دولت تصمیم به دعوت از کشورها گرفتند و دقیقا کشورهای همسایه باید چه اقداماتی برای بهتر شدن حال هوای ایران انجام دهند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: این نمایشگاه امروز بیش از هر چیز نشانگر همکاری همه بخش‌های ذی‌ربط و ذی‌نفع برای رسیدن به محیط‌زیست سالم‌تر است. بخش خصوصی و به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران و جهان در این نمایشگاه حضور دارند نشانگر ضرورت حضور این بخش به عنوان پیشگام رسیدن به محیط‌زیست سالم است. امروز نیازمند آنیم که بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان فراسوی مرزها بر همکاری مشترک انسانی برای ساختن آینده فرزندانمان که وارثان محیط‌زیست هستند، تلاشی مشترک داشته باشند.
ظریف به این موضوع اشاره نکرد که چرا در موارد عملی از بخش خصوصی برای حل معضلات محیط‌زیستی استفاده نمی‌شود و به روش‌های منسوخ گذشته چون مالچ‌پاشی ادامه می‌دهیم.
ظریف با اشاره به ضرورت همکاری بین‌المللی که در کنوانسیون‌های متعددی ذکر شده، تاکید کرد: همه کشورها باید بستر لازم را برای اقتصاد سبز و توسعه پایدار فراهم کنند. اقتصاد سبز نه مانع توسعه بلکه تضمین کننده توسعه پایدار است.
وزیر امور خارجه نگفت که در همین زمینه در سه سال و نیم گذشته چه کارهایی انجام شده و باز هم از بایدها و انجام شودها سخن گفتند به جای پاسخگویی درباره اقدامات عملی صورت گرفته.

ابتکار کمک گرفتن از مردم
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، گفت: حضور بخش خصوصی و مردم و فعالان عرصه محیط‌زیست، کلید موفقیت در حوزه حفاظت از محیط‌زیست است.
متاسفیم که باز کلید را یافته‌اند اما حاضر به استفاده از آن نیستند، اگر کلیددار مردم هستند چرا اجازه نمی‌دهید کار کنند، چرا ایده‌های نو مانند ریگ‌پاشی برای از بین بردن ریزگردها را در حد آزمایش هم انجام نمی‌دهید؟!
معصومه ابتکار گفت: عنوان اقتصاد سبز و اقتصاد مقاومتی را سه سال است که برای نمایشگاه محیط‌زیست حفظ کرده‌ایم. اقتصاد سبز جزء برنامه‌های رئیس‌جمهور بوده و سعی کرده‌ایم فعالیت‌های اقتصادی را در جهت بهبود شرایط محیط‌زیست توسعه دهیم و نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست فرصتی است تا صنایع و فناوری‌هایی که در حوزه محیط‌زیست فعالیت می‌کنند آثار خود را عرضه کنند و با هم تبادل تجربه داشته باشند. ۲۰ کشور خارجی در نمایشگاه محیط‌زیست حضور دارند، حضور قوی بین‌المللی باعث ایجاد رقابت در حوزه فناوری‌های سبز به ویژه در زمینه‌های مدیریت پسماند، مدیریت انرژی، بهینه‌سازی انرژی و انرژی‌های نو خواهد شد.
خانم ابتکار عزیز باز از خواهد شده‌ها گفتید، اگر سه سال است این اهداف را پیش بردید بهتر است از شده‌ها بگویید آنجایی که انجام شده و مردم لمس کرده‌اند.
ابتکار با تشکر ویژه از حضور وزیر امور خارجه در مراسم دیروز، افزود: از دکتر ظریف و همکاران‌شان که زمینه‌ همکاری‌های بیشتر بین‌المللی در حوزه محیط‌زیست را با توافق برجام فراهم کردند، تشکر می‌کنم. در نتیجه این ارتباطات بین‌المللی، سرمایه‌گذاری، انتقال فناوری و تبادلات بین‌المللی برای ایران فراهم شده است.
خوشحال می‌شویم از امکانات فراهم شده و به نتیجه رسیده بشنویم به جای تکرار همیشه فرصت‌ها و دیدن چیزی غیر از نتیجه دادن این امکانات، لطفا واضح و روشن از انجام گرفته‌ها بگویید تا ما اگر نتوانستیم ببینیم برای تهیه عینک اقدام کنیم.
وی با تاکید بر اینکه محیط‌زیست مساله‌ای نیست که در سطح محلی و منطقه‌ای باقی بماند، گفت: محیط‌زیست مساله‌ای است که نیاز به همکاری جهانی ندارد. امیدواریم سازمان ملل نیز برای کمک به ما گام‌های جدی بردارد تا نسبت به حل معضلاتی مثل پدیده گرد وغبار که ناشی از تغییر اقلیم و ناامنی‌های منطقه است، اقداماتی صورت گیرد.
یک سوال جدی، تا سال آینده که اجلاس تشکیل دهید مردم چه کنند؟ به نفسشان بگویند فعلا بیرون نیاید؟!
ابتکار با اشاره به اینکه در زمینه‌ مدیریت پسماند نیز نیاز به فناوری‌های نوین، سرمایه‌گذاری و تبادلات بین‌المللی داریم، اظهار کرد: حفاظت از دریاها، حفاظت از عرصه‌های تنوع‌ زیستی ایران از جمله مواردی است که نیاز داریم مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد در این مسائل ورود کنند.
ابتکار در ادامه با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی محیط‌زیست توسط مقام معظم رهبری، افزود: این سیاست‌ها نوعی همگرایی در حوزه محیط‌زیست در سطح کشور ایجاد کرده است. علاوه بر این ما دولتی داریم که با وجود بحران‌های اقتصادی و اجتماعی محیط‌زیست را در اولویت قرار داده‌ایم. در این فضا با کمک مردم تلاش می‌کنیم در زمینه‌ بهبود کیفیت محیط‌زیست حرکت کنیم.
کاش به این جمله مقام معظم رهبری درباره گلایه‌مند بودن مردم و درخواست پاسخگویی مردم از مسئولان هم اشاره کرده و چند کلمه‌ای در این‌باره سخن می‌گفتید.

کمیت یا کیفیت؟! آقای انصاری کدام مهمتر است؟!
اما در ادامه این مراسم افتتاحیه معاون حقوقی رئیس‌جمهوری، از۹ لایحه در حوزه مسائل محیط‌زیست توسط دولت یازدهم به مجلس خبر داد.
حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری برای ما مسلمانان به ویژه ایرانیان محیط‌زیست از اهمیت دوچندانی برخوردار است،گفت: به لحاظ حقوقی و دینی محیط‌زیست در کشور ما حائز اهمیت است. اساساً در دورانی که محیط‌زیست به عنوان دغدغه جهانی مطرح نبوده و پیش‌بینی بحران برای محیط‌زیست صورت نگرفته بود؛ یعنی در ۱۴۰۰ سال پیش قرآن کریم، کتاب آسمانی مسلمانان آیات متعددی در حوزه محیط‌زیست و تعامل انسان با طبیعت آورده است. خداوند متعال در قرآن به جان این اشیا و مواهب طبیعی سوگند خورده است و حتی در هنگامه جرم‌انگاری برای برهم‌زنندگان تعادل در محیط‌زیست بحث فساد فی‌الأرض را مطرح کرده است و مجازات سنگینی را برای آنها پیش‌بینی کرده است.
کاش از پرونده‌های زمین‌خواری، برداشت‌های بی‌رویه نفت و آب که توسط دولت پیگیری شده تا به محیط‌زیست آسیب نزند می‌گفتید، کاش بیان می‌کردید که شما برای عمل به سخنان شرع و قانون چه کردید؟!
معاون حقوقی رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه کارنامه دولت یازدهم در حوزه محیط‌زیست قابل توجه است، افزود: رئیس‌جمهوری حقوقدان شما اولین مصوبه که در اولین جلسه دولت یازدهم به تصویب رساند مربوط به احیای دریاچه ارومیه بود که خوشبختانه امروز این دریاچه احیا شده و مسیر پایداری آن را با همکاری محیط‌زیست پیگیری می‌کنیم.حفاظت از خاک، حفاظت از منابع طبیعی، احیای تالاب‌های کشور، حمایت از محیط بانان، ارزیابی زیست محیطی و حقوق حیوانات لوایحی هستند که به مجلس تقدیم کرده‌ایم.
کاش درباره موفق بودن یا نبودن کارنامه محیط‌زیستی مصداقی و مستدل سخن می‌گفتید و موفق بودن یا نبودن دولت را به نظرات مردم موکول می‌کردید. درباره موفقیت در دریاچه ارومیه و حفاظت از تالاب و محیط‌بان کافیست یکبار به موارد یاد شده رجوع کنید و پای درد دل بیکارشدگان از خشکی تالاب هامون، احیای دریاچه با فاضلاب و... بنشینید. از دولت حقوقدان غیرمستند سخن گفتن بعید بوده و پذیرفتنی نیست.
معاون حقوقی رئیس‌جمهوری ادامه داد: امیدواریم مجلس بررسی ۹ لایحه را در اولویت قرار دهند و این لوایح را در ماه‌های آینده تصویب کنند.
کاش از انجام شده‌ها می‌گفتید از آنهایی که مردم حس کرده‌‌اند که با لایحه دولت صورت گرفته، دولت اگر هزار لایحه بدهد ولی مردم حس نکنند چه فایده‌ای دارد؟!

https://siasatrooz.ir/vdchx-nw.23n6idftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

علیرضامحمدصالح
افرین به مجید انصاری بجز حضرت ایت اله جوادی املی دامت برکاته واقای دکتر روحانی ئیس جمهور محترم در فضای مجازی ومنابر سومین نفر هستند که از قران در مورد محیط زیست حرف زدند بخدا قسم اگر قران با تفسیر المیزان در مورد محیط زیست عمل کنند در دنیا حلال زیست محیطی خواهیم بود چون اسلام دین جهانی است.کمی فکر کنید؟