دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۴
کد مطلب : 106436
شورای شهر و نگرانی برای برخی هزینه‌ها

شما که لالایی بلدی...

شورای شهر پنجم انگار هر خرجی را دوست ندارد، البته خرج داریم تا خرج‌ها، اگر هزینه برای خودشان باشد که اصلا...

شورای شهر پنجم انگار هر خرجی را دوست ندارد، البته خرج داریم تا خرج‌ها، اگر هزینه برای خودشان باشد که اصلا عیبی ندارد ولی اگر این خرج برای رفاه شهروندان باشد پر از ایراد است و می‌گویند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. البته این حضرات باید مسجد و خانه را برای ما مشخص کنند.
اعضای شورا در روزهای ابتدایی برای خودشان بریز و بپاش‌هایی داشتند که هنوز «شفاف» نشده است. از تبلت‌های مید.این.امریکا بگیرید تا خودروهای صفر و باکلاس‌تر برای تردد در شهر و انجام ماموریت! که اتفاقا برخی اوقات برای بهتر انجام شدن ماموریت عیبی ندارد خودرو بیت‌المال را در اختیار برادر گذاشت! البته برادر داریم تا برادرها!!!
حتی این خصلت لاکچری تا سال نو هم همراه این عزیران دلسوز بیت‌المال بود و آنها برای آیین سفره هفت‌سین مقدار کمی از خزانه شهر برداشتند و یک سفره ۱۴ میلیونی انداختند که آدم لذت ببرد از این همه دلسوزی و دوراندیشی.
انگار نه انگار که در همین شهر افرادی هستند که در نان شب خود مانده‌اند و افرادی در خیابان و گور می‌خوابند. انگار نه انگار که همین شهر پر است از کودکان کار و از پیرمرد و پیرزن‌هایی که برای امرار معاش خود؛ لیف حمام، مسواک و... می‌فروشند تا آبروی خود را نفروشند.
حالا همه اینها را گفتیم تا برسیم به بحث کمک هزینه شهرداری تهران برای زائران اربعین حسینی. انگار این هم یکی از شیرین‌کاری‌های اعضای شوراست که هر سال در مورد این موضوع چند جلسه بگذارند و وقت خود را بگذرانند و گهگاهی هم به زائران اربعین و این مراسم معنوی توهین کنند هم به شعور ما.
قضیه از این قرار است که در جلسه روز گذشته اعضای شورای شهر تهران شهربانو امانی رئیس کمیته ایمنی حمل‌ونقل شورا درباره هزینه‌کرد شهرداری در مراسم اربعین گفت: بحث سال گذشته ما درباره شفافیت و صرفه‌جویی در هزینه دقیقا این جمله بود که چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.
وی گفت: یکی از بحث‌ها این است که مگر سیره حسین(ع) درباره نهادینه کردن فرهنگ و نشر فرهنگ عاشورا کار مردم نبود؟ چرا این را دولتی می‌کنید؟ امانی یادآور شد: ما وظیفه داریم بوجه‌ای را که از محل عوارض دریافت می‌کنیم، در همان شهر هزینه کنیم.
امانی افزود: سه کمیسیون تخصصی این مسئله را رد کرده‌اند. وی پیشنهاد داد: اگر ضرورت بسیاری دارد که حتما مبلغی را برای مراسم اربعین در نظر بگیریم از بودجه سال ۹۸ ردیف بودجه‌ای تعیین و عنوان آن مشخص شود.
همچنین خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با کمک شهرداری به مراسم اربعین حسینی گفت: هزینه نکردن دراین‌باره به نفع ما است، ما وکیل مردم هستیم و باید منافع شهروندان را انتخاب کنیم.
سیدحسن رسولی در بررسی «لایحه مجوز انجام هزینه به شهرداری برای مشارکت در اربعین حسینی» اظهار کرد: این لایحه در ۴ شهریور ۹۷ تقدیم شورا شده است و در قالب این لایحه ۱۰ میلیارد تومان به‌منظور تأمین خدمات مطلوب و مناسب و فراهم کردن امکانات و تجهیزات ضروری، رفاهی و بهداشتی و کمک به ایجاد پایگاه‌های مورد نیاز برای زائرین ایرانی عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی(ع) تقاضا شده است.
وی با بیان اینکه چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است، گفت: امروز عده کثیری از طلبکاران از شهرداری بلاتکلیف هستند، خانواده‌ای که سال‌ها قبل ملک خود را برای اجرای پروژه‌های عمرانی شهری به قیمت کارشناسی قبل از گران شدن دلار در اختیار شهرداری گذاشته‌اند و هنوز پولشان را دریافت نکرده‌اند و امروز خانه‌به‌دوش هستند.
رسولی تصریح کرد: ما نمایندگان مردم هستیم و باید انتخاب کنیم. هزینه نکردن در این‌باره به نفع ما است، ما وکیل مردم هستیم و باید منافع شهروندان را انتخاب کنیم، گرد گویی مناسب جایگاه وکلای مردم نیست، قطعاً براساس تشخیص و وظیفه دینی و اخلاقی و سوگندی که برای مردم یادکردیم که مدافع حقوق آن‌ها باشیم و از بیت‌المال صیانت کنیم، مخالف این لایحه هستیم.
خزانه‌دار شورای شهر تهران با اشاره به اینکه هزینه ماهانه هر عضو شورای شهر ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است، گفت: به نمایندگی از شورا آمادگی دارم در صورت توافق هرچند ماه که اعضا می‌خواهند از این هزینه‌ها برای کمک به برگزاری مراسم اربعین تخصیص دهم.
از سوی دیگر نایب رئیس شورای اسلامی شهر گفت: همانگونه که دولتی کردن مراسم اربعین صحیح نیست، بی‌تفاوتی مدیریت شهری که بیش از یک میلیون نفر از شهروندان تهرانی در آن شرکت می‌کنند نیز پذیرفتنی نیست.
سیدابراهیم امینی گفت: نقش مدیریت شهری در برگزاری این مراسم بزرگ معنوی، عبادی، سیاسی و اجتماعی در رسانه‌ها مورد کند و کاو عزیزان و شهروندان است.
وی ادامه داد: دیدگاه‌های مختلفی در این خصوص ارائه شده و بعضی با نگرش افراطی مدعی دخالت حداکثری مدیریت شهری در مراسم اربعین هستند و برخی با نگرش تفریطی معتقدند مدیریت شهری هیچ نقشی نباید در این مراسم داشته باشد و هزینه‌ای در این خصوص از سوی مدیریت شهری انجام نشود.
امینی خاطرنشان ساخت: در نگاه اعتدالی همانگونه که دولتی کردن مراسمی چون اربعین صحیح نیست، ولی بی‌تفاوتی مدیریت شهری که بیش از یک میلیون نفر از شهروندان تهرانی در آن شرکت می‌کنند نیز پذیرفتنی نیست و به خصوص اینکه نیازهایی در طول سفر برای شهروندان تهرانی و دیگر هموطنان به وجود می‌آید که در این راستا ستاد اربعین در وزارت کشور تشکیل شد و برخی وظایف به شهرداری کلانشهرها از جمله تهران واگذار شده است. طبیعی است این انتظار وجود داشته باشد، حداقل مشکلات در دوران حضور کربلا و نجف برآورده شود. وی افزود: البته بخش قابل توجهی از فعالیت‌های شهرداری در داخل کشور و پایانه‌های مرزی است که به زائرین ایرانی خدمت‌رسانی می‌شود.
اما بالاخره و در پایان جلسه کلیات لایحه تخصیص اعتبارات ۱۰ میلیارد تومانی برای برگزاری مراسم اربعین تصویب شد. در انتها این سوال پیش می‌آید که آیا اعضای شورای شهر روی همه هزینه‌های اضافی اینقدر حساسیت دارند؟! که اگر چنین است چرا اتفاقاتی مانند خرید تبلت امریکایی و خودروی نونوار آن هم دست برادر عضو شورا حساسیت بر نمی‌انگیزد؟! چرا سفره هفت‌سین جلسات مکرر و محکوم کردن نمی‌خواهد؟! اعضای شورا که به این خوبی لالایی می‌خوانند چرا خوابشان نمی‌برد؟ 

نویسنده: محسن رجبی

https://siasatrooz.ir/vdchx-nz-23nvkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی