?>?> برچیدن دانش هسته‌ای ایران | سیاست روز
دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۹
کد مطلب : 118433
وزیر خارجه بایدن دلیل بازگشت آمریکا به برجام را اعلام کرد

برچیدن دانش هسته‌ای ایران

برچیدن دانش هسته‌ای ایران

مذاکرات برجامی با ادعای لغو تحریم‌ها در وین در حالی در جریان است که هدف آمریکا نه لغو تحریم‌ها بلکه مقابله با دستاوردهای هسته‌ای ایران است چنانکه وزیر خارجه آمریکا با ابراز نگرانی از دستیابی ایران به دانشی غیرقابل برگشت در صنعت هسته‌ای، بر «فوریت» احیای برجام تاکید کرد.
آمریکا مانند سه کشور اروپایی همواره بر اصل انحصار هسته‌ای تاکید داشته و بر این اساس از دست یابی سایر کشورها به دانش هسته ای بومی جلوگیری می‌کنند. با توجه به اینکه رویکرد ایران به دست یابی به دانش بومی هسته‌ای الگوی منفی در منطقه برای منافع غرب خواهد بود آنها سالهاست که به دنبال برچیدن تاسیسات هسته ای ایران هستند چنانکه در قبال لیبی در سال ۲۰۰۳ صورت دادند. آنها در ابتدا از توقف فعالیت ها می گویند در حالی که در گام بعدی با سیاست تحریم برچیدن تاسیسات را دنبال می کنند چنانکه اوباما گفته بود اگر می توانستم تمام پیچ و مهره تاسیسات هسته ای ایران را باز می کردم. اکنون دولت بایدن در حالی ادعای مذاکره برای بازگشت به برجام را سر می دهد و مذاکرات وین را ترتیب داده است که در عمل همان سیاست را دنبال می‌کند که البته با بهره گیری از سیاست تحریم در مرحله بعدی نابودی توان موشکی و موقعیت منطقه‌ای ایران را دنبال می‌کند. این مسئله را در مواضع سران این کشور می توان مشاهده کرد چنانکه آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در نشست گروه هفت به بروکسل سفر کرده است به شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اس» گفت از زمان خروج آمریکا از برجام، تهران محدودیت‌های اعمال شده در برجام را نادیده گرفته و از آنها فراتر رفته است. وی تصریح کرد، تهران موفق شده در این مدت به پیشرفتی قابل توجه و سریع در زمینه غنی‌سازی و افزایش غلظت اورانیوم در سطوح بالا برسد.وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: در صورت تداوم این روند، ایران به دانشی در زمینه غنی‌سازی دست می‌یابد که بازگشت از آن بسیار دشوار خواهد بود و به همین دلیل، احیای برجام فوریت دارد. شاید بتوان بر اساس این ادعاها دریافت که چرا در وین توافقات با چالش مواجه و آمریکا عملا از تعهد پذیری شانه خالی می‌کند.
در این میان نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی از نشست ۱+۴ و آمریکا در وین برای بررسی پیشرفت حاصل شده در گفت‌وگوهای احیای برجام و همچنین تبادل نظر درباره گام‌های بعدی خبر داد.«میخائیل اولیانوف» در گفت‌وگوهای برجامی وین در توییتی در این خصوص اعلام کرد: نشست روسای هیأت‌ها در گفت‌وگوهای وین (بدون حضور ایران و بدون حضور کارشناسان) برای ارزیابی کلی پیشرفت حاصل شده و تبادل نظر درباره گام‌های بعدی برگزار شد.
نکته آنکه مسئول هیات مذاکره کننده ایران در نشست وین گفت: ما باید یک «توافقنامه خوب» داشته باشیم، «توافقنامه خوب» زمانی بدست می‌آید که نگرانی‌های مهم ما رفع شوند و اهداف کلیدی ما بدست آیند. بدون تحقق این موارد، ما هیچ توافقی نخواهیم کرد. سید عباس عراقچی مسئول هیات مذاکره کننده ایران پس از نشست کمیسیون مشترک برجام در گفتگو با خبرنگار پرس تی وی در وین اتریش به پرسش‌های این شبکه درباره دور ششم مذاکرات هسته‌ای ایران پاسخ داد.
ما باید یک «توافقنامه خوب» داشته باشیم، «توافقنامه خوب» زمانی بدست می‌آید که نگرانی‌های مهم ما رفع شوند و اهداف کلیدی ما بدست آیند. بدون تحقق این موارد، ما هیچ توافقی نخواهیم کرد.وی افزود: ما همچنان و تا جایی که لازم باشد مذاکره می‌کنیم بدون آنکه وقت خود را هدر دهیم یا بدون آنکه به دیگران اجازه دهیم وقت ما را هدر دهند. ما همچنان به مذاکرات ادامه می‌دهیم. ما عجله نداریم. ما برای خودمان هیچ ضرب الاجلی تعیین نکردیم. چیزی که اهمیت دارد، توافقنامه‌ای خوب است که الزامات کلیدی و مهم ما در آن وجود داشته باشد و در برگیرنده مواضعی باشد که ما تاکنون آن‌ها را اعلام کردیم.معاون وزیر امور خارجه ادامه داد: موضوعات فنی بسیار زیادی وجود دارند که باید حل شوند. ما امروز تصمیم گرفتیم - هم در سطح سیاسی و هم در سطح کارشناسی - به بحث‌ها و گفتگوهای فشرده ادامه دهیم. به نظر من همه موضوعات، قابل حل شدن هستند منوط به اینکه طرف مقابل بتواند تصمیم خود را به خصوص درباره مسائل دشوار و سخت بگیرد.مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران تا این لحظه تصمیمات دشوار خود را اتخاذ کرده است، (یعنی) پس از خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، زمانی که ایران تصمیم گرفت در توافقنامه (برجام) باقی بماند (تصمیم دشوار خود را اتخاذ کرد). ما همان زمان تصمیم دشوار خود را گرفتیم، اما اکنون نوبت طرف مقابل است. اگر آن‌ها می‌خواهند به برجام بازگردند و اگر می‌خواهند که جمهوری اسلامی ایران به اجرای کامل تعهدات برجامی اش بازگردد، آن‌ها هم باید تصمیمات دشوار خود را بگیرند. آن‌ها باید به جمهوری اسلامی ایران اطمینان بدهند که آنچه در گذشته اتفاق افتاد در آینده تکرار نخواهد شد، این نکته خیلی اهمیت دارد. چنین چیزی مستلزم بحث‌های بسیار زیاد سیاسی، حقوقی و فنی است. ما همچنان به این بحث و گفتگوها - تا زمانی که ضرورت داشته باشد - ادامه می‌دهیم. فکر نمی‌کنم بتوانیم در این دور به نتیجه نهایی دست یابیم، حتی نمی‌توان پیش بینی کرد که دور بعدی دور نهایی خواهد بود. ما تعداد دورهای مذاکرات را نمی‌شماریم بلکه منافع خود را می‌شماریم.
از سوی دیگر سران اجلاس جی-۷ پس از نشست سه روزه در انگلیس از تداوم مذاکرات وین در راستای احیای برجام وین حمایت کردند.سران هفت کشور صنعتی جهان (آمریکا، آلمان، انگلیس، ژاپن، فرانسه، ایتالیا و کانادا) حاضر در سواحل «کورنوال» در انگلیس در حالی با صدور این بیانیه به نشست خود خاتمه دادند و بار دیگر متعهد شدند از به اصطلاح ساخت سلاح هسته‌ای توسط جمهوری اسلامی جلوگیری خواهند کرد.همچنین در بخش دیگری از این بیانیه با ادعای کاهش شفاف‌سازی در برنامه هسته‌ای ایران آمده است :«یک توافق هسته‌ای ترمیم شده و به طور کامل اجرا شده می‌تواند راهگشای رفع نگرانی‌های منطقه‌ای و امنیتی نیز باشد.» نکته آنکه این گروه در مواضع خود اشاره‌ای به لغو تحریم‌ها نکرده و صرفا ادعای حمایت از برجام را سردادند که تکرار همان مواضع غیر اصلی اروپا و آمریکا در قبال تعهدات برجامی است.

https://siasatrooz.ir/vdchx6nzx23nzkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی