?>?> صدایی از رم | سیاست روز
دوشنبه ۷ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۶
کد مطلب : 118631

صدایی از رم

آمریکا در حالی با ادعای مبارزه با تروریسم به نظامی گری در خاورمیانه ادامه می‌دهد که در اقدامی ناگهانی...

آمریکا در حالی با ادعای مبارزه با تروریسم به نظامی گری در خاورمیانه ادامه می‌دهد که در اقدامی ناگهانی اجلاس به اصطلاح ائتلاف ضد داعش در رم به ریاست بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا دیروز برگزار شد. حال این سوال مطرح است که چرا این اجلاس برگزار شده و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
نخست آنکه آمریکا بر آن است تا با ادعای اجماع جهانی برای ماندن نیروهایش در منطقه، ضمن دور زدن مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج از این کشور، از نشست رم برای فشار بر عراق برای ماندن در این کشور بهره گیرد. بر این اساس می‌توان گفت که بمباران بوکمال در مرز سوریه و عراق در روز برگزاری اجلاس اقدامی در این جهت بوده تا آمریکا را کانون مبارزه با تروریسم معرفی نماید. دوم آنکه در هفته‌های اخیر کشورهای عربی بسیاری حتی عربستان رویکرد تعاملی با سوریه را در پیش گرفته‌اند و حتی احتمال بازگشت دمشق به اتحادیه عرب وجود دارد. این مهم به منزله شکست آمریکا در اعمال تحریم های اقتصادی سزار، ادعای منزوی ساختن سوریه و اعتراف به برتری منطقه‌ای جبهه مقاومت خواهد بود که حیثیت آمریکا را تحت الشعاع قرار می‌دهد. واشنگتن با دعوت از کشورهای عربی در نشست رم، به دنبال فشار بر این کشورها برای عدم عادی سازی روابطشان با سوریه است تا همچنان کشورهای مذکور در اشتباه محاسباتی همکاری با آمریکا علیه امنیت منطقه قرار داشته باشند. اعلام خروج پاتریوت‌های آمریکایی از عربستان می‌توان حلقه تکمیلی این فرایند باشد.
سوم آنکه آمریکا به دنبال افزایش حمایت‌های آشکار از گروه‌های تروریستی از جمله کلاه سفیدها در لوای کمک‌های بشر دوستانه است. این طراحی در حالی صورت می‌گیرد که با وجود دولتی با مشروعیت مردمی و مقتدر در دمشق به ریاست بشار اسد ، کمک‌های بشر دوستانه می‌تواند از طریق دولت مرکزی سوریه صورت گیرد و نیازی به اقدام یک جانبه آمریکا یا کشورهای دیگر نمی‌باشد. این مسئله طرح حمایتی آمریکا از تروریست‌ها را با چالش مواجه ساخته و بسیاری از کشورها مخالف طرح آمریکا شده‌اند لذا واشنگتن با برگزاری اجلاس رم به دنبال مشروعیت سازی برای دخالت در امور سوریه و حمایت از تروریست‌ها در لوای نام کمک‌های انسان دوستانه است که دعوت از ایرلند و نروژ به عنوان کشورهایی که مسؤول پرونده مسایل انسانی در نیویورک هستند در این چارجوب صورت می‌گیرد.
بهانه بودن ادعای کمک‌های بشر دوستانه زمانی آشکارتر می‌شود که آمریکا سالهاست که اجازه امداد رسانی به آوارگان سوری در اردوگاه الرکبان را که به گفته نهادهای بین‌المللی به یک فاجعه انسانی مبدل شده نمی‌دهد و سعی دارد تا از آنها به عنوان ابزار باج‌گیری بهره برداری نماید. در همین حال بسیاری از مناطق حسکه سوریه به دلیل اقدامات ترکیه در قحطی آب به سر می‌برند ولی آمریکا اقدامی برای آنها صورت نداده است. با توجه به این مولفه‌ها می توان گفت که نشست رم نه برای کمک به سوریه بلکه برای سرکیسه کردن کشورهای عربی و نیز و بهانه تراشی جهت استمرار حملات نظامی آمریکا در منطقه است که جز تشدید و ماندگاری بحران نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdchx6nzz23nz-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی