يکشنبه ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۷
کد مطلب : 118811
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در پاسخ به سیاست‌روز؛

افی‌ای‌تی‌اف تأثیری در مبادلات ارزی کشور ندارد

افی‌ای‌تی‌اف تأثیری در مبادلات ارزی کشور ندارد

سمیه ملکی رئیس بانک توسعه صادرات ضمن تاکید بر عملکرد این بانک بر اساس قوانین داخلی کشور، از بی‌اثر بودن اف ای تی اف بر عملکرد این بانک خبر داد.
یکی از مباحث مطرح در عرصه سیاسی و اقتصادی کشور طی سال‌های اخیر مسئله تاثیر اف ای تی اف بر اقتصاد کشور بویژه کارکرد بانک‌ها و مقابله با تحریم‌ است. برخی این مسئله را مطرح می‌سازند که در دنیای اقتصادی امروز و بویژه به دلیل نقش همه جانبه بانک‌ها در عرصه واردات و صادارت پیوستن به اف ای تی اف امری ضروری است. آنها حتی طرح پیوستن مشروط به اف ای تی اف را مطرح می‌سازند. در نقطه مقابل عده ای بر این عقیده‌اند که از یک سو تاثیر اف ای تی اف بر اقتصاد کشور چندان که ادعا می‌شود نیست و بیشتر کاستی‌ها به دلیل مشکلات مدیریتی و سیستم ناسالم بانکی که با برخی قوانین داخلی می‌توان را رفع کرد و از سوی دیگر با توجه به سلطه آمریکا بر نهادهای مالی جهانی از جمله اف ای تی اف، پیوستن به این ساختار جهانی گرفتار آمدن در قوانینی است که خود تحریمی را به ایران تحمیل می‌سازد. نکته قابل توجه آن است که در کنار کارشناسان اقتصادی بسیاری از مسئولان از جمله در حوزه بانکی بر بی اثر بودن اف ای تی اف بر اقتصاد از جمله مراودات بانکی کشور تاکید دارند. چنانکه دکترعلی صالح آبادی در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد گفت: در شرایطی که ما در حال حاضر قرار داریم‌ و شبکه کارگزاری که در حال فعالیت است، FATF اثر خاصی رو کار ما ندارد.
علی صالح‌آبادی در نشست خبری دیروز که به مناسبت سی‌امین سالگرد تأسیس بانک توسعه و صادرات برگزار شد، با اشاره به اقدامات این بانک در حوزه توسعه صادرات اظهار داشت: مجموع فعالیت‌های ارزی بانک صادرات در سال ۹۹ به دستور گذشته معادل ۲ میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلار بوده است.
وی در پاسخ به سؤال سیاست روز درباره تأثیر عضویت ایران در FATF بر عملکرد بانک‌ها از جمله بانک توسعه صادارت گفت: در شرایطی که ما در حال حاضر قرار داریم‌ و شبکه کارگزاری که در حال فعالیت است، اثر خاصی رو کار ما ندارد.

فعالیت به رغم محدودیت‌های خارجی
لازم به ذکر است وی در ادامه نشست خبری تاکید کرد: با وجود محدودیت‌های خارجی تلاش ما در سالهای اخیر از جمله سال ۹۹ این بوده است که صادرکنندگان بتوانند ارز خود را از هر نقطه به نقطه‌ای دیگر انتقال دهند و ما هم تحت هر شرایطی چه از طریق بانک و چه از طریق صرافی بانک این آمادگی را داریم که به صادرکنندگان در این زمینه خدمات بدهیم و می‌توانیم از هر نقطه به نقطه‌ای دیگر حواله و اسکناس منتقل کنیم. مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه بانک از اسکناس صادرکنندگان را هم برای رفع تعهد ارزی به نرخ روز خریداری می‌کند گفت: در بخش واردات هم برای نقل و انتقال ارز واردکننده همکاری لازم را انجام می‌دهیم.
صالح‌آ‌بادی تصریح کرد: در سال گذشته ۸۱۳ میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط توسط بانک توسعه صادرات پرداخته شد. توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این بنگاه‌ها نقش زیادی در ایجاد اشتغال و افزایش رشد اقتصادی کشور دارند.
وی همچنین از اعطای ۲۱۴ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به ماهیت دانش‌محور بودن این نوع بنگاه‌ها فرایند اعتبارسنجی و اعطای تسهیلات به این بنگاه‌ها متفاوت است و ما در چارچوب ضوابط بانک مرکزی شرایط اعطای تسهیلات به این بنگاه‌ها را تغییر داده‌ایم.
به گفته صالح‌آبادی میزان پرداخت ال‌سی‌ داخلی در سال گذشته ۱۳۱۱ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل آن ۸۵ درصد رشد داشته است. مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه به پروژه‌هایی که توسط این بانک تأمین مالی می‌شود اشاره کرد و گفت: فاز اول پتروشیمی بوشهر سال ۹۹ به تولید رسید که ۴۰۰ میلیون دلار به ظرفیت صادراتی کشور اضافه می‌کند و امیدواریم با بهره‌برداری از فاز دوم این پروژه به صادرات سالانه یک میلیارد دلار محصول پتروشیمی توسط این بنگاه برسیم.

روابط با همسایگان
صالح‌آبادی با بیان اینکه همکاری با کشورهای همسایه برنامه راهبردی بانک است، گفت: هدف ما توسعه صادرات به ویژه توسعه صادرات به کشورهای همسایه است. ان‌شاءالله روزی برسد که نیاز کشور به فروش نفت از بین برود و درآمد ارزی دولت صرفاً برای توسعه زیرساخت‌ها مصرف شود. وی به پروژه انتقال برق از ارمنستان به ایران اشاره کرد و گفت:‌ در برخی خبرها آمده بود که پروژه انتقال برق از ایران به ارمنستان در حال اجراست، در حالی که این اتفاق بالعکس است، به طوری که با بهره‌برداری از این پروژه ۷۰۰ مگاوات ظرفیت جدید برق به ایران اضافه خواهد شد. پروژه‌هایی که بانک صادرات دنبال می‌کند همه در جهت تعامل با کشورهای دیگر از جمله کشورهای همسایه است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در مورد ری‌فاینانس گفت: ری‌فاینانس برای واردات مواد اولیه در خطوط اعتباری کوتاه‌مدت است و در همین راستا ما از بانک تجارت پاریس ۲۵ میلیون یورو، بانک ایران و اروپا ۵۰ میلیون یورو، بانک پرشیا اینترنشنال لندن ۳۰ میلیون یورو و میربیزینس‌بانک ۱۰ میلیون یورو، ری‌فاینانس فعال داریم و برای واردات مواد اولیه تا حدود دو سال آینده امکان استفاده از این منابع وجود دارد. وی با بیان اینکه میزان تسهیلات اعطایی در سال ۹۹ توسط این بانک ۵۲ درصد رشد داشته است، در خصوص سرمایه بانک اظهار داشت: سال گذشته سرمایه بانک با ۲ هزار میلیارد تومان افزایش به ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید، اما این افزایش سرمایه نقدی نبود بلکه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها انجام شد، ولی کفایت سرمایه بانک را بهبود بخشید و هم‌اکنون نرخ کفایت سرمایه بانک توسعه صادرات به ۱۲.۵ درصد رسیده است.
استقلال سیاست پولی از سیاست مالی
صالح‌آ‌بادی تصریح کرد: استقلال سیاست‌های پولی از سیاست‌های مالی نکته بسیار حائز اهمیتی است و این بسیار مهمتر از آن است که رئیس کل بانک مرکزی چگونه و توسط چه کسی انتخاب می‌شود. به نظر من اینها اولویت‌های دولت سیزدهم در حوزه پولی و بانکی است. تخصیص ارز و اولویت‌های دارویی و مواد اولیه و لوازم یدکی کارخانه‌ها و همچنین اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و تأمین کسری بودجه دولت به روش‌هایی غیر از استقراض از بانک مرکزی از اولویت‌های دولت سیزدهم است.
وی در خصوص رمزارزها گفت: رمزارز یک مسئله کلان است و فراتر از بانک توسعه صادرات باید به آن پرداخت. این موضوع باید در سطح مجلس، دولت و بانک مرکزی پیگیری و به چارچوب قانونی تبدیل شود. البته ما در زمینه رمزارزها جنبه‌های مختلفی را باید بررسی کنیم. جنبه‌های شرعی را باید در نظر بگیریم.
وی تصریح کرد: آنچه که فعلاً مجاز شمرده شده است این است که افرادی که قبلاً اجازه تولید رمزارز داشته‌اند می‌توانند رمزارز تولید کرده و از طریق شبکه صرافی آن را صرف واردات کنند اما هنوز به صورت عملی این کار انجام نشده است ولی ما به صرافی بانک توسعه صادرات این را اعلام کرده‌ایم.
وی در پایان گفت: سال گذشته با فروش ۷۰۰ میلیارد تومان از موقعات بانک توسعه صادرات وصول شد.

https://siasatrooz.ir/vdchz6nzz23nz6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی