يکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۵
کد مطلب : 80271

ضربه هاي پريشان به نبض درماني كشور

ضربه هاي پريشان به نبض درماني كشور

سازمان جهانی حقوق بشری دستهای یاری کننده در سوئیس اخیرا با توجه اعمال تحریمها در ایران و کمبود شدید دارواقدام به ایجاد یک شبکه یاری رسان کرده است . بطوریکه فقط کافی است نسخه داروی مورد نظر خود را برای آنها بفرستید تا نسبت به ارسال آن دارو برایتان در ایران اقدام کنند .
آنچه در بالا آمده را شايد بتوان در راس روزترين ايميل‌هاي مخابره شده دانست.ايميل هايي كه مخابره مي شوند و همگي حكايت كننده وضعيت نچندان مناسب بازار دارويي بهداشتي و درماني كشور است.
بدنه درماني كشور كه قرار است از سال آينده با افزايش ۲۰ درصدي تعرفه هاي درماني وضعيت وخيم تري را به خود ببينند.
در واقع بايد پذيرفت كه ضرب المثل هرسال دريغ از پارسال حكايت مناسبي براي آنچه است كه مي خواهد رخ دهد؛رخ دادني كه هيچ جوره به گوش مسئولان محترم نرفته و آنان معتقدند كه كشتي درماني كشور در سواحل آرام شناور مي ماند.
سواحل آرامي كه معاون امور مجلس وزارت بهداشت در خصوصش مي گويد: بودجه سلامت در سال ۹۲ با تاکید رئیس جمهور انقباضی ولی به صورت ویژه دیده شده است.
در واقع دکتر سید رمضان محسن پور بيانگر اين قصه است كه آقاي رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت و هم در جلسه کارشناسی بودجه تاکید کرده اند که ما بودجه بخش سلامت را به صورت ویژه تنظیم می کنیم چراكه سلامت مردم برای ما مهم است.
وی همچنين در خصوص اعلام آمار، ارقام و درصدهای بودجه سلامت در سال ۹۲ برای اطلاع عموم، اظهار داشت: بودجه سال ۹۲ هنوز آنالیز نشده زیرا تقدیم دولت شده است و هفته آینده که منتشر شد آنالیز می کنیم و درصدها و ارقام آن را به اطلاع مردم و رسانه ها می رسانیم.
اما اين اظهار نظر خنثي و آرام در حالي از سوي يك مرد حقوقي دولت زده مي شود كه عضو کمیسیون بهداشت مجلس مي گويد : درست است که برخی مسئولان دولتی از افزایش ۲۰درصدی بودجه بخش سلامت در سال آینده سخن می‌گویند، ولی نمی‌شود با ارقام رویایی و بودجه خیالی خدمات سلامت کشور را اداره کرد. باید دید میزان واقعی جذب بودجه و آنچه تخصیص پیدا می‌کند، چقدر است، همین امسال برخی دستگاههای اجرایی فقط حدود ۱۸ تا ۳۰درصد بودجه مصوب خود را دریافت کردند.
فتاحی ادامه داد:‌ دولت تکیه درآمد خود را در سال آینده بر اساس دریافت مالیات تنظیم کرده است ولی این کار باید با دقت و حساسیت بسیار بالایی انجام شود تا خارج از انصاف و عدالت از مردم پولی دریافت نشود، چون حقوق و دستمزد مردم چه در بخش دولتی و چه آزاد نسبت به افزایش هزینه‌ها و تورم واقعی رشد پیدا نمی‌کند بنابراین افزایش مالیاتها به فقیرتر شدن بیشتر مردم منجر می‌شود.افزایش ۲ یا ۳ برابری مالیاتهای از مردم کار خطرناکی است.
وی اضافه کرد: تورم بخش عمومی نیز آن طور که بانک مرکزی به طور رسمی اعلام کرده ۳۱ درصد است و در بخش سلامت حداقل باید ۲۰ درصد به آن اضافه کنیم و شاهد حداقل تورم ۵۰ درصدی هستیم البته افزایش واقعی تورم در جامعه بسیار بیش از این میزان و در حدود ۲ تا ۳ برابر شدن قیمتهاست و در بخش تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی رشد قیمتها واقعاً بیش از ارقام رسمی است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:‌ در چنین شرایطی افزایش تعرفه‌های پزشکی هم بار مضاعفی است که به دوش مردم تحمیل می‌شود، بنابراین جامعه پزشکی باید مردم را درک کنند و با قبول سوبسید برای هزینه‌های حق‌العمل و ویزیت خود اجازه ندهند مردم از این هم فقیرتر شوند اما در مورد داروها و تجهیزات پزشکی دولت و بیمه‌ها باید افزایش هزینه‌ها را جبران کنند.
وی افزود:‌ بر خلاف ادعاهای برخی مسئولان، قطعاً بودجه بخش سلامت در سال آینده انقباضی خواهد بود، مسئولان باید واقعیتها را درک کنند و اجازه ندهند، هزینه‌‌های سلامت بیش از این به مردم فشار بیاورد، مردم توان پرداخت هزینه‌های سرسام آور درمان را ندارند، زور که نیست، ندارند که بپردازند.
وی گفت: اگر فرض کنیم ویزیت یک پزشک حتی ۱۰ دلار باشد، که در هیچ جای دنیا این رقم نیست، ۱۰ دلار می‌ شود ۳۷ هزار تومان واقعاً چند درصد مردم توان این را دارند که برای هزینه ویزیت پزشک ۳۷ هزار تومان بدهند و در کنار آن هزینه‌های گزاف دارو، تجهیزات و بستری هم بپردازند بنابراین باید پزشکان بیش از گذشته مردم را درک کنند.
فتاحی افزود: مردم واقعاً مشکل دارند، دستگاههای دولتی پول ندارند حتی کارهای روزمزه و بسیار ساده را انجام دهند، هفته گذشته در ارومیه بودم، مسئولان راهداری حتی ۵۰ هزار تومان اعتبار برای تعمیر یک دستگاه نداشتند تا جاده را تعمیر کنند، چطور می‌شود در این شرایط انتظار داشت، دستگاههای دولتی مشکلات مردم را حل کنند.
وی گفت: ما از دولت انتظار داریم به جای شعار دادن و حرف زدن، گامهای عملی برای رفع مشکلات مردم بردارد.
اما اتفاقات ذكر شده در بدنه درماني كشور در حالي رخ داده است كه سرپرست وزارت بهداشت اجرای موفق برنامه پزشک خانواده، هرچه فعال کردن مراکز بهداشتی و درمانی دولتی به لحاظ کمی و کیفی و به تبع آن برخورداری بهتر مردم از خدمات بهداشتی و درمانی، بودجه بخش سلامت و تعیین تعرفه‌ها را از مهم‌ترین برنامه‌ها و دغدغه‌های اصلی این وزارتخانه بر مي شمرد.
طریقت ‌منفرد در حاشیه آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون با اشاره به تحریم‌های اعمال شده علیه کشور، عنوان کرد: بیمارستان‌های دولتی با وجود تحریم‌ها دچار مشکلاتی شده‌اند ولی همه تلاش‌ها به کار بسته شده تا بیمارستان‌ها کار خود را به درستی انجام دهند و مشکلی برای بیماران ایجاد نشود. طریقت‌ منفرد تصریح کرد:‌ بیماران سرطانی نیز متناسب با نیاز خود برای درمان، یارانه دریافت می‌کنند تا مشکل مربوط به آن‌ها رفع شود.
وی درباره نرخ جدید تعرفه‌های پزشکی نیز گفت:‌ تعرفه‌های پزشکی دو هفته دیگر و با تشکیل جلسه شورای عالی تعیین شده و اعلام می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdchzin6.23nvqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی