جمعه ۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۸
کد مطلب : 97291
جنب و جوش انتخاباتی گرم‌تر می‌شود

وحدت نقطه ثقل فعالیت اصولگرایان

نگاهی به فعالیت سیاسی اصولگرایان نشان می‌دهد که تلاشها را برای انتخابات ۹۶ آغاز کرده اند و فعالیت‌های آهسته اما پیوسته خود را برای انتخابات ۹۶ ادامه می‌دهند.
اما در درجه اول آنچه که در این مسیر از روش اصولگرایان دیده می‌شود رسیدن به کاندیدای واحد در انتخابات ۹۶ است‌.
در این دوره از انتخابات بزرگان جریان اصولگرایی بر وحدت تاکید دارند . نقطه ضعفی که در انتخابات ۹۲ به شکست آن‌ها منجر شد این روزها به بحث اصلی گفت‌وگوهایشان تبدیل شده تا تجربه ۹۲ دیگر برایشان تکرار نشود. هرچند هنوز تکلیف کاندیدای جناح راست مشخص نیست اما به گفته برخی از آن‌ها نام بیش از ۱۰ نفر برای حمایت مطرح است که البته در هفته‌های نزدیک به انتخابات قطعی خواهد شد.
با این حال آیت‌الله موحدی‌کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در این رابطه ابراز امیدواری کرده است که همه‌ اصولگرایان در انتخابات ۹۶ بر روی یک کاندیدای واحد اتفاق نظر کنند.
وی با اشاره به راهبُرد وحدت میان اصولگرایان در انتخابات ۹۶، گفت: امیدوار هستیم و خدا کند که اصول‌گرایان بر روی یک نفر اتفاق‌نظر کنند و هر کسی نگوید که من احساس وظیفه می‌کنم و باید بیایم. وی تاکید کرد: اصول‌گرایان باید شرایط را به گونه‌ای رقم بزنند که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ با توجه به تصمیماتی که گرفته می‌شود، در نهایت بر روی یک کاندیدای واحد به اتفاق نظر شود. 

تابع تصمیم ائتلاف اصول‌گرایان هستیم
در این میان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به مساله وحدت اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای ۹۶، اظهارکرد: حزب موتلفه اسلامی از سه ماه گذشته تمام ظرفیت خود را جهت ائتلاف اصولگرایان به‌خصوص برای انتخابات ریاست‌جمهوری به‌کار گرفته است.
محمدنبی حبیبی افزود: ما در دوره‌های مختلف انتخاباتی اعم از انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری، کاندیداهای اختصاصی خودمان را داشته‌ایم. به‌عنوان مثال موتلفه اسلامی در انتخابات مجلس دهم با دستوری که به دفاتر سازمانی خود داد، حدود ۲۰۰ نامزد در سراسر کشور شناسایی کرد و به ائتلاف اصول‌گرایان ارائه داد و در نهایت نیز اعلام کرد تسلیم نظر جمعی جریان اصول‌گرایی خواهد بود.
وی با بیان اینکه ما همواره گفته‌ایم اگر اصول‌گرایان کاندیدای موتلفه اسلامی را انتخاب کنند از آن‌ها تشکر می‌کنیم، گفت: اگر اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ به ائتلاف رسیدند، نامزد موتلفه اسلامی را به جلسات ائتلاف معرفی می‌کنیم و هر تصمیمی در آن جلسات گرفته شد تابع خواهیم بود. 

مذاکره شفاهی
در همین حال اسدالله بادامچیان از آغاز مذاکرات شفاهی موتلفه با نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری خبر داد. وی که ریاست کمیته انتخابات حزب موتلفه را بر عهده دارد در این باره گفت: این حزب برای تعیین کاندیدای خود بطور رسمی با فردی در این زمینه مذاکره نداشته اما بصورت شفاهی مذاکراتی را انجام داده است.
بادامچیان با اشاره به مذاکرات حزب متبوعش با افراد در معرض کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، اظهار کرد: حزب موتلفه اسلامی برای تعیین کاندیدای اختصاصی خود بطور رسمی با فردی در این زمینه مذاکره نداشته اما بصورت غیرمستقیم و شفاهی صحبت‌ها و مذاکرات گوناگونی را انجام داده است. وی افزود: این مذاکرات برای این است که ببینیم چه کسانی آمادگی کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را دارند و به چه دلیلی خود را واجد شرایط نامزدی در انتخابات می‌دانند.
بادامچیان تأکید کرد: این مذاکرات تا زمانی که ما نامزد حزب موتلفه اسلامی را اعلام کنیم ادامه خواهد داشت. نایب رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تصریح کرد: پس از تعیین کاندیدای حزب موتلفه اسلامی، با دیگر اصولگرایان در معرض کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری مذاکراتی خواهیم داشت مبنی بر اینکه آیا شما با توجه به شرایط، ضوابط و ارزش‌های اسلامی خودتان را ارجح، افضل و اصلح از نامزد موتلفه اسلامی می‌دانید یا خیر؟
وی خاطرنشان کرد: اگر دیگر کاندیداهای اصولگرا به این نتیجه رسیدند که نامزد موتلفه اسلامی با توجه به سوابق و تجربیات یک حزب نیم قرنی رجحان ویژه‌ای را دارد، از آنها خواهش می‌کنیم که بنفع او کنار بروند و برای حمایت از او فعال بشوند.

روحانی شانس حمایت ندارد
در عین حال در این انتخابات به نظر نمی رسد که جناح اصولگرا تمایلی به حمایت از روحانی ندارد. محمدرضا باهنررئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در این باره با بیان اینکه مطالبه اصلی امروز مردم رونق اقتصادی و اشتغال است، گفت: جریان جامع اصولگرایی بعید است به نتیجه حمایت از روحانی برسند.
وی با تاکید به اینکه بنده نیز بارها اعلام کرده‌ام که کاندیدای ریاست جمهوری نیستم، تصریح کرد: در مسئله اقتصاد کلان، حداقل باید سه نفر از تیم اقتصادی با هم همسو باشند و اگر با هم همگرا نباشند مشکلات اقتصادی برطرف نمی‌شود.
همچنین به نظر نمی رسد كه چهره‌هاي تراز اول اصولگرا براي حضور در انتخابات ۹۶ تمايل چنداني ندارند و براي حضور در اين انتخابات ريسك کنند علاوه بر محمد رضا باهنر، احمد توکلی نیز اعلام کرد که قصد کاندیداتوری در این انتخابات را ندارد. در این میان بسیاری از کارشناسان توصیه می‌کنند که اصولگرايان در انتخابات آتي بايد به شاخص محبوبيت و مقبوليت مردمي توجه بيشتري كنند. صرفا نبايد افراد را بر اساس معيارها و شاخصه‌هايي مطابق با گفتمان و هويت اصولگرايي انتخاب كنند بلكه علاوه بر اين نكته بايد به مساله مقبوليت و راي آوري كانديداي مورد حمايت اصولگرايان توجه شود.
در عین حال برای رسیدن موفقیت کارشناسان توصیه می کنند که اصول‌گرایان باید مدل انتخابات ۹۴ را در سال ۹۶ براي رسيدن به وحدت اجرايي كنند. به نظر می‌رسد که چهره‌های مختلف جريان اصولگرايي هم اعلام كردند كه تلاش مي‌كنند به همان مدل برسند. مدلي كه همه طيف‌هاي مختلف جريان اصولگرا گرد هم بيايند؛ تصميم‌گيري كنند؛ اين تصميمات به تاييد جامعتين برسد و بعد از ميان راهكارهاي موجود و طبق همان مدل ۹۴ بتوان راهكار حضور در انتخابات رياست‌جمهوري را تعيين كرد و نهايتا با استفاده از همين راهكار به مصاديق برسند. اين فرآيندي است كه در حال حاضر نيز در اردوگاه اصولگرايي در حال طي شدن است.

https://siasatrooz.ir/vdchzinw.23nqwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی