يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۵
کد مطلب : 115418

جوخه احمق‌ها!

مردم آمریکا که این روزها صدای اعتراضشان درآمده، تازه متوجه عمق فاجعه زمامداران خود شده اند...

مردم آمریکا که این روزها صدای اعتراضشان درآمده، تازه متوجه عمق فاجعه زمامداران خود شده اند. زمامداران آمریکا پیش از این نیز دیوانه وار عمل می‌کردند، اما دونالد ترامپ «نوبر» است و همه خصایص و خصائل پلید چهره بزک شده نظام آمریکا آشکار شده و حتی مردم این کشور نیز صدای اعتراض خود را به گوش سران نظام سرمایه داری لیبرال مسلک رسانده اند.
چنین وضعیتی است که باعث گشته تا افکار عمومی جهان نیز پس از سال‌ها خوابزدگی و ناهوشیاری، به بیداری از حقایق پی ببرند و مخالفت‌های خود را با سیاست‌های آمریکا در جهان بروز و ظهور دهند.
گذشته از این موضوع، جمهوری اسلامی ایران نیز در نقاب از چهره برافتادن ایالات متحده نقش اصلی را داشته است. انقلاب اسلامی با درایت و عقلانیت توانسته همه تهدیدات، تحریم‌ها و فشارهای سیاسی، نظامی و اقتصادی را ناکام ساخته و آمریکا را به چالش کشانده و چهره واقعی این رژیم را نمایان تر از گذشته به افکار عمومی جهان عرضه کند. در ماجرای برجام گرچه هدف اصلی لغو تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران بود که البته محقق نشد، اما سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی به گونه ای پیش رفت که آمریکا در بحث بازگرداندن تحریم‌های اقتصادی و تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل ناکام مانده است، به همین خاطر است که با وجود مخالفت‌های گسترده جامعه جهانی با اقدام ایالات متحده، مقامات این کشور ادعا می‌کنند که همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران دوباره اجرا می‌شود. گرچه نباید به شکست آمریکا در عرصه دیپلماسی دلخوش کرد، چرا که با وجود این شکست‌ها، کشورها و رژیم‌های همسو با ایالات متحده، همراه هستند، همانگونه که تاکنون همراه بوده اند. جمهوری اسلامی ایران بیش از ۴۰ سال است که تحت تحریم‌های اقتصادی و تسلیحاتی آمریکا و سازمان ملل قرار دارد. این تحریم‌ها با توافق هسته ای برچیده شد و در واقع تعلیق گشت و تحریم‌های تسلیحاتی نیز اواخر مهرماه برچیده می‌شود. با این وجود تحریم‌های اقتصادی همچنان ادامه دارد ودولت‌هایی که از آمریکا تبعیت می‌کنند، بنابر روابط راهبردی با ترس، گوش به فرمان آمریکا هستند. ایالات متحده دو سال پیش از توافق هسته ای با ایران خارج شد، خروج این رژیم از برجام، هیچگونه حق و حقوقی را برای آن قائل نیست. در واقع آمریکا با خروج از توافق هسته ای حق خود را پایمال کرد، اما با این وجود، خود را همچنان محق می‌داند و به همین خاطر اقدامات یکجانبه ای را علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز کرده و انجام داده است. نتیجه اقدامات آمریکا علیه ایران، هیچ است، چرا که هر آنچه که در قالب تحریم وجود داشته، هم اکنون اجرا می‌شود، حتی اروپایی‌ها که خود را پایبند به توافق هسته ای نشان می‌دهند، از اجرای تعهدات خود سرباز می‌زنند، چرایی این همسویی نیز به روابط راهبردی اروپا وآمریکا باز می‌گردد.
اروپا در انتظار نتایج انتخاباتی است که آبان ماه مشخص می‌شود. اگر بار دیگر دونالد ترامپ در کاخ سفید باقی بماند، پیش بینی می‌شود که رویکرد اروپا تغییراتی را به خود ببیند، اما با روی کار آمدن «جو بایدن» باید در انتظار سیاست‌های «شدید هوشمندانه» علیه جمهوری اسلامی ایران باشیم که اروپا با دوران آمریکای بایدن همراهی خواهد کرد. اتحادیه اروپا با اقدام آمریکا مخالفت کرده است، چرا که وجاهت قانونی ندارد، اگر آمریکا در برجام باقی مانده بود، چه بسا اروپا نیز با ایالات متحده همراهی می‌کرد، برای همین است که اروپا خود را پاسوز آمریکا نکرد و شریک قانون شکنی ترامپ نشد.
هر چند اگر درخواست آمریکا برای تمدید تحریم‌های اقتصادی در شورای امنیت هم مطرح می‌شد، بار دیگر دو کشور روسیه و چین آن را وتو می‌کردند نتیجه راهبرد مقاومت جمهوری اسلامی ایران است که آمریکای دوران ترامپ را به شکست کشانده و در این شرایط هشدار جدی و قاطع فرمانده کل سپاه پاسداران همزمان با آغاز هفته گرامیداشت دفاع مقدس به ترامپ، نشان از قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران دارد. اقدام ترامپ علیه ایران مصداق ضرب المثل مزد «هیه» جیرنگ است، می‌ماند. داستان از این قرار است که مرد هیزم شکنی به کار هیزم مشغول بود، مرد دیگری هم در کنار او روی سنگ می‌نشست و با هر بار تبر هیزم شکن، با صدای بلند می‌گفت «هیه» پس از پایان کار هیزم شکن، مرد ادعا کرد که به او در هیزم شکستن کمک کرده است!
از هیزم شکن انکار و از مرد اصرار سرانجام کار به قاضی و محکمه کشید، قاضی پول‌های هیزم شکن را گرفته و از یک دست به دست دیگری می‌ریخت و صدای سکه‌ها به گوش می‌رسید، دست آخر سکه‌ها را به هیزم شکن داد و به مرد شیاد گفت صدای سکه‌ها مزد تو است!
آمریکا از برجام خارج شد، و هیچ حقی در این موضوع ندارد، اما خود را محق می‌داند تا جایی که قصد دارد، تحریم‌های سازمان ملل متحد را علیه ایران بازگرداند، چنین اقدامی وجهه قانونی ندارد. در این میان جامعه بین الملل باید نسبت به یکجانبه گرایی آمریکا ایستادگی کند، در غیر این صورت چنین سیاستی می‌تواند نشر پیدا کند و دامن دیگر کشورها را نیز بگیرد.
شنبه و یکشنبه و دوشنبه هم آمد و رفت اما هیچ اتفاقی نیفتاد، حتی اگر هم در بازی سیاسی آمریکا شورای امنیت هم با او همراهی می‌کردند، هیچ اتفاقی رخ نمی‌داد. آیا چیزی هم باقی مانده است که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال نشده باشد؟!

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdchzmnz623nzkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی