?>?> ترس اوباما از سقوط جايگاه بين‌المللي | سیاست روز
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 86761
ارزيابي كارشناسان از تلاش رئيس جمهور امريكا براي رسيدن به موفقيت در مذاكرات هسته‌اي

ترس اوباما از سقوط جايگاه بين‌المللي

ترس اوباما از سقوط جايگاه بين‌المللي

عرصه بر آمريكا تنگ شده است. به گونه‌اي كه اكنون واشنگتن خود را درگير مسائلي زيادي كرده و همين امر باعث شده است تا قافيه را ببازد.
از يك سو بحران اوكراين گريبان آمريكا گرفته و از سوي ديگر گفت‌وگوهاي هسته‌اي با جمهوري اسلامي ايران كه از اهميت ويژه‌اي براي كاخ سفيد برخودار است به يك مسئله حيثيتي براي سران آمريكا به ويژه اوباما تبديل شده است.
آمريكا سعي دارد تا در سريع‌ترين زمان ممكن به نتيجه مطلوب خود در موضوع هسته‌اي ايران دست يابد اما زياده‌خواهي‌ها او در اين زمينه دستيابي به نتيجه نهايي را مشكل ساخته است.
آمريكا نمي‌خواهد از خواسته‌هاي غير قانوني خود در قبال ايران چشم پوشي كند. چون در صورت كوتاه آمدن از خواسته‌هاي غير منطقي خود موقيعت بين‌المللي آمريكا و اوباما را تضعيف مي‌كند به همين خاطر است كه در فضاي رسانه‌اي سعي دارد خود را تا اين لحظه پيروز معرفي كند. از سوي ديگر جمهوري اسلامي ايران هم هيچگاه از حق خود كوتاه نخواهد آمد، نكته‌اي كه بارها رهبر معظم انقلاب اسلامي بر آن تأكيد داشته‌اند.
آمريكا با موضوعات بسياري درگير است كه دستگاه ديپلماسي و رئيس جمهور اين كشور را درگير خود كرده است. موضوع فلسطين يكي ديگر از آنهاست كه آن گونه كه پيش بيني مي‌شود احتمال شكست مذاكرات صلح بسيار نزديك است. اوكراين نيز پرونده ديگري است كه آمريكا خود را درگير آن كرده و در مقابل خود قدر قدرتي همچون روسيه را مي‌بيند.
به همين خاطر است كه تمركز بيشتر آمريكا بر روي موضوع هسته‌اي و گفت‌وگوهاي ايران و ۱+۵ است. اوباما مي‌خواهد هر چه زودتر اين موضوع پايان يابد تا بتواند تمركز خود را بر روي ديگر مسائل معطوف كند اما لابي صهيونيستي مانع اصلي رسيدن به يك توافق نهايي است كه نتيجه آن برد - برد باشد.
اوباما در حالي همچنان براي رسيدن به يك نتيجه قابل قبول در مذاكرات هسته‌اي تلاش مي‌كند كه بسياري از كارشناسان براين عقيده‌‌اند كه جلب حمايت ايران به عنوان همپيمان منطقه‌اي و نيز دستاورد يك پيروزي به نفع خود، تلاش مي كند تا از نزول جايگاه در عرصه منطقه‌اي و بين‌المللي ممانعت كند.
از ابتداي اﻧﻘﻼب اﺳﻼﻣﯽ و اﺳﺘﻘﺮار ﺟﻤﻬﻮري اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان امريكايي ها سياست دوستانه و صلح‌جويانه‌اي با جمهوري اسلامي ايران اتخاذ نكردند و سراسر اين سي وچند سالي كه از انقلاب مي‌گذرد رويكرد خصمانه در قبال ملت ايران اتخاذ كردند.
لغو رواديد ابوطالبي به عنوان نماينده جديد سازمان ملل ،تاكيد بر تحريم هاي ضد ايراني متهم كردن ايران براي ساخت سلاح هسته اي تنها موارد كوچكي از دشمني ديرينه ايالات متحده امريكا با جمهوري اسلامي ايران است ارزيابي رويکرد مقامات آمريکا در قبال مذاکرات هسته‌اي با ايران نيز از يک سو با ادعاي مقامات اين کشور بر حل گفت‌وگوهاي هسته‌اي و از ديگر سو با مطرح کردن ادامه تحريم‌ها و تهديد ايران به عنوان يک مساله مهم در عرصه جهاني و نگراني‌ها در خصوص فعاليت هسته‌اي ايران همراه است.
از ديگر سو آمريکا براي اينکه در عرصه منطقه و بين‌الملل دستاوردي داشته باشد تمام تلاش خود را به کار مي‌بندد تا نتيجه مذاکرات را آن طور که خود مي‌خواهد پيش برد، بنابراين با ادعاي اينکه بتواند جلوي فعاليت‌ها و ساخت سلاح هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران به منظور ارتقاي منزلت و اعلام دستاورد بگيرد بطور حتم تلاش مي‌کند تا نتيجه مذاکرات را به نفع خودش تمام كند. سياست روز در گفت‌وگو با کارشناسان به تبيين اين مساله پرداخته است.

شخص اوباما تنهاتصميم گير نيست
حسن هاني‌زاده کارشناس مسائل سياسي در اين خصوص گفت: با توجه به اينکه باراک اوباما در طول سال‌هاي گذشته ثابت کرد. که خواهان يک دستاورد سياسي در دوران رياست جمهوري خود است بنابراين سعي مي‌کند موضوع پرونده هسته‌اي ايران را از رهگذر گفت وگوي سياسي حل کند.
وي افزود: اما با نگاهي به لابي‌هاي تصميم‌گير که بهترين آن لابي صهيونيست خود، وزارت خارجه آمريکا و کنگره است بنابراين همه امور دست اوباما نيست اوباما هر بار تصميم مي‌گيرد که سياستي ديپلماتيک با جمهوري اسلامي ايران پيش‌گيرد لابي صهيونيستي آن را خنثي مي‌کند.
اين کارشناس مسائل سياست خارجي آمريکا ادامه داد و گفت: همين موضوع ابوطالبي که چالشي جدي در سياست خارجي آمريکا ايجاد کرده و به نوعي دوگانگي تصميم‌گيري براي اوباما به وجود آورده است.
وي تصريح کرد: با توجه به اينکه آمريکا يکسري منافع در خاورميانه از جمله مقابله با گروهک‌‌هاي تروريستي و نيز هم‌پيماني يک کشور قابل اعتماد بنابراين نياز دارد تا در پرونده هسته‌اي ايران به نتيجه برسد.
وي گفت: در حال حاضر آمريکا به کشور غيردموکراتيک همچون قطر، عربستان، کويت و بحرين امتيازات زيادي داده است. بنابراين اگر جمهوري اسلامي ايران بتواند همپيمان وي در عرصه منطقه و بين‌الملل باشد به طور حتم ديگر آمريکا نياز نيست امتيازات فراوان به سران عرب دهد.
هاني‌زاده گفت: البته تجربه ثابت کرده که آمريکا با سياست‌هاي ظاهري و تحت لابي صهيونيستي هرگز نمي‌تواند متحد خوبي براي جمهوري اسلامي ايران محسوب شود و در واقع مغاير با آرمان‌هاي انقلاب اسلامي است.
وي با بيان اينکه ايران چگونه مي‌تواند از اين فرصت استفاده نمايد تصريح کرد: در سياست معيارهاي زيادي وجود دارد يکي از اين سياست‌ها، سياست تحرکات تاکتيکي سياسي است با توجه به اينکه عربستان و قطردر بحران‌هاي افغانستان، سوريه،نقشي منفي و تخريبي داشتند بنابراين جمهوري اسلامي ايران مي‌تواند به طور تاکتيکي و با استفاده ظرفيت‌هاي خود به آمريکا نزديک شود تا عربستان و قطر را در صحنه منطقه و بين الملل ناكام کند.

امريكا به دنبال نتيجه مذاكرات به سود خود است
قديري ابيانه ديگر كارشناس مسائل سياسي نيز در اين خصوص گفت آمريکا در عرصه‌هاي مختلف سياست خارجي و همچنين اقتصاد با شکست‌هاي بزرگي روبرو شده موقعيت آمريکا در جهان و داخل تضعيف شده به نحوي که مجبور شد دولت را ۱۶ روز تعطيل کند و شکست هايش در افغانستان و عراق زبانزد عام و خاص است. وي افزود اينکه اين شکست‌ها مربوط به کليت آمريکاست و نه شخص آقاي اوباما بايد بگوييد اگر جاي اوباما هم کس ديگري بود بازهم روند نزولي آمريکا در همه عرصه‌ها ادامه مي‌يافت.چون کلا آمريکا در بحران است و اين هم ناشي از شکستي است که ليبراليسم به آن منتهي مي‌شود.
وي تصريح كرد: آمريکا نياز دارند براي انتخابات رياست جمهوري و مجلس پيروزي را در عرصه بين‌الملل به نمايش بگذارند آمريکايي‌ها توان آغاز جنگ را دارند اما توان مهار آسيب‌هايي که آمريکا از جنگ را ديده اند ندارند و مي‌دانند در جنگ به پيروزي نخواهند رسيد
وي گفت از نظر اقتصادي نيز دچار بحران شديد شد بنابراين تنها عرصه‌اي که ممکن است بتواند در آغاز بيان كند پيروزي در عرصه ديپلماسي است و آن اينکه بتوانند بگويند ما با ديپلماسي جلوي دسترسي ايران به سلاح هسته‌اي را گرفته‌ايم اين در حالي است که خود آنها مي‌دانند ايران به دنبال سلاح هسته‌اي نيست و برنامه ندارد و اعتقاد ندارد لذا براي اينکه مذاکرات براي آنها پيروزي جلوه کند بايد ادعا کنند ايران به دنبال ساخت سلاح هسته‌اي است و با عدم دسترسي ايران به سلاح هسته‌اي را براي خود يک موقعيت قلمداد کند.
اين كارشناس مسائل سياسي ادامه داد وگفت لذا آمريکا به مذاکره با ايران و نتيجه رسيدن نياز دارد اما در عين حال غرب ماهيتا با استقلال کشورها مخالف است و مذاکره چيزي از دشمني ايران را کم نمي‌کند و در هر موضوعي چه مذاکره اقتصادي و نظامي دشمني با ايران را دنبال مي‌کنند و در راه رسيدن به اهداف خويش هيچ حد و مرزي جز توانايي‌هاي خودشان و توانايي رقبا و دشمنانشان وجود ندارند يعني اخلاقي در کار نيست لذا اگر دستشان برسد هر جنايتي مي‌کند.اصلا خلف وعده و دروغ فريب و خيانت را لازمه اقتدار کشورمان مي‌دانند.
وي در پايان خاطرنشان كرد وگفت :ايران در مذاکرات با آمريکا و ۱+۵ است بايد هم نقاط قوت خود را بشناسند و تقويت کند و هم نقاط ضعف خود را رفع کند و هم در نقاط قوت و ضعف توانايي‌هاي رقبا را بشناسند و از حقوق مقامات با صلابت دفاع کند و بداند که وضعيت کل ايران رو به صعود است و موقعيت آمريکا رو به نزول در واقع دشمنان ما به خوبي مي‌دانند مسئولين و مذاکره‌کنندگان ايراني بايد به اين مهم واقف باشند.

https://siasatrooz.ir/vdchzqn6.23n--dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی