?>?> صدا. دوربین. سینمای ایستادگی | سیاست روز
شنبه ۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۲
کد مطلب : 97011
گزارشی از آیین افتتاحیه جشنواره فیلم مقاومت

صدا. دوربین. سینمای ایستادگی

صدا. دوربین. سینمای ایستادگی

آیین افتتاحیه این جشنواره با حضور فعالان عرصه هنر و سینما در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
بر اساس این گزارش، این افتتاحیه با نمایش کلیپ ساعت با مضمون تصاویر تحویل سال رزمندگان مبنی بر آغاز سال سینمای انقلاب و مقاومت آغاز شد و سپس استاد علیرضا افتخاری به اجرای تصنیفی با موضوع مقاومت پرداخت.
در ادامه این نشست، محمد خزاعی با بیان اینکه چند روز گذشته عکسی در فضای مجازی پخش شد که بسیار تاثیرگذار بود، گفت: این تصویر، عکس نرگس خانزاده دختر شهید خانزاده است که با لباسی که می‌خواهد به کلاس اول دبستان برود روی سنگ مزار پدر خوابیده است و پدر را اینگونه در آغوش گرفته است.
وی افزود: با خانواده این شهید عزیز تماس گرفتم و از همسر ایشان درخواست کردم تا به مراسم افتتاحیه بیانند اما به دلیل دوری راه عذرخواهی کردند که نمی توانستند در برنامه حاضر شوند در نهایت با نرگس صحبت کردم و به او گفتم که ما فیلمساز هستیم و دوسست داشتیم تا در افتتاحیه جشنواره حضور داشته باشد او از من پرسید آیا فیلم پدر من را می‌سازید؟ من هیچ پاسخی نداشتم به او بدهم چون ما قول‌های زیادی داده ایم و به آن عمل نکرده ایم.
دبیر جشنواره در ادامه گفت: محفل سینمایی ما که به عطر حضور و انفاس قدسیه شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مقاومت جهانی دنیای اسلام و مدافعین از حریم شریعت و اهل بیت آراسته است شاید از سایر محافل پرزرق و برق سینمایی چه در داخل کشور و چه در سایر کشورها متفاوت باشد، اما سینمای مقاومت عرصه حضور سینه سوختگانی است که فرش قرمز حضورشان در جشنواره را از سرخی خون مردان و زنان آزاده ای وام می‌گیرند که در تقابل با سیاهی، ظلم و انحراف و بی‌عدالتی، قفل قفس جسم خاکی‌شان را با صلابت اراده شکستند وبه ملکوت پر گشودند.
وی افزود: در محفل ما اگر از زرق و برقهای ظاهری عالم سینما خبری نیست اما عطر دل انگیز هنرمندانی راسخ و خاک آلوده در سنگرهای غربت و غریب، در دنیای غوغا سالار توجهات دنیوی و ظاهری، آن را مشحون از صفا، صداقت و معنویت نموده است و بیعت فیلمسازان این عرصه در قدمگاه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در قالب سینمای ایران و سینمای بین‌الملل و بیست و سه بخش دیگر با نمایش ۲۹۳ اثر مطرح از ایران و ۶۱ اثر از ۲۹ کشور جهان با حضور ۴۰۰ هنرمند داخلی و ۷۴ هنرمند خارجی و اکران آثار شهدای مدافعین حرم در ۳۰۰۰ نقطه کشور و دانشگاهها و حوزه‌های علمیه و کارگاههای آموزشی و پژوهشی برای هنرجویان داخلی و خارجی با حضور هنرمندان سرشناس سینمای ایران از فردا به مدت یک هفته رخ نموده است. وچنین است که خیمه عشاق راویان خون وحماسه و شهادت و مقابله با نظام سلطه جهانی در راهی که به فرموده رهبر عزیزمان جلوه گر جهاد کبیر است در میان حواشی و هیاهوهای سطحی پیکره سینما، بار دیگربر پا شده است.
خزاعی با بیان اینکه در کاروان سینمای مقاومت و جشنواره آن، برنده و بازنده ای به معنای رایج آنچه رقابتهای بعضا ناسالم آنرا ترویج می‌نمایند جایی ندارد، گفت: بلکه این جشنواره محمل تجدید بیعت هنرمندان متعهدی است که بار فطرت الهی انسان را بر دوش خویش احساس نموده و به فراخور وسع و امکانات و توانمندیهایشان، ادای تکلیف نموده‌اند، و چنین است که چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در شرایط حساس جهان و رودر رویی شفاف دنیای اسلام ناب با استکبار جهانی از یک سو و تقابل بی‌امان با منحرفین اسلام نمای تکفیری و بی‌عدالتی‌های ظالمانه در صحنه‌های جهانی به مدد هنر مسلط و روایتگر سینما و به پشتوانه سینماگران ارزشمند آن، بسان نگینی بر حلقه سینمای توانمند ایران می‌درخشد و تلالو این درخشش انشا ا... در میان تمامی هنرمندان متعهد جهان، همانند چراغی راهنماعمل خواهدکرد.
در ادامه این مراسم، با پخش کلیپ هایی مجزا و اهدای هدایا از خانواده‌های شهید غضنفر رکن آبادی، شهید سعید سیاح طاهری، زنده یاد فرید کشن فلاح و مرحوم فرج الله سلحشور تقدیر شد.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام درآئین افتتاحیه جشنواره مقاومت،گفت: زندگی محل تولد آدم و شیطان است. ما به دنیا که می‌آییم یک بار دیگر خلق می‌شویم. شیطان نیز سعی می‌کند با همه ابزارهایش جلوی آدم بودن انسان را بگیرد و مانع آدم شدن شود.
محسن رضایی افزود: انسان مانند بذری است که در دنیا شکفته می‌شود تا به شکوفایی انسان برسد. شیطان نیز می‌خواهد تا مانع این شکوفایی شود. انسان در میان مبارزه خلق می‌شود و در دل مقاومت شکل می‌گیرد.
رضایی گفت: امروز وقتی به صحنه عالم نگاه می‌کنیم، این مبارزه را در اوج خود می‌بینیم. این مبارزه از سال ها پیش علیه جهان اسلام طراحی شده است و امروز بسیاری از کشور‌های اسلامی را در بر گرفته است. زمانی مبارزه آدم و شیطان از فلسطین شروع شد اما حالا این مبارزه به بحرین، یمن، عراق، سوریه و لبنان نیز کشیده شده است و عجیب است که مکه و منا هم فلسطین شده اند.
رضایی با بیان اینکه من دست و بازوی همه هنرمندان عزیزی را می‌بوسم که در این هیاهو، تحت تاثیر این تهاجمات قرار نگرفتند. دست افرادی را می‌بوسم که با کمبود امکانات مقاومت می‌کنند و از آزادی انسان دفاع می‌کنند. تاریخ این مقاومت ها ثبت خواهد کرد.
در ادامه این برنامه، برگزیدگان اقلام تبلیغی به صورت ذیل معرفی شدند.
بخش عکس: جایزه هیئت داوران- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد مهدی دلخواسته برای مجموعه عکس فیلم مزار شریف اهدا شد.
بخش پوستر: جایزه هیئت داوران- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به علی باقری برای طراحی پوستر فیلم شیار ۱۴۳ اهدا شد.
بعد از معرفی برگزیدگان بخش اقلام تبلیغی، عزیز الله حمید نژاد پس از تقدیر خود، گفت: مجبور نیستیم بر اساس بودجه هایی که در دست داریم فیلم‌های ضعیفی برای شهدا بسازیم. جایزه خود را با خانواده شهید حسن آبشناسان تقدیم می‌کنم.
در بخش آثار نماهنگ، برگزیدگان به صورت ذیل معرفی شدند.
برگزیده اول: تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد حسین مهدویان برای «چشم به راه و از خون جوانان وطن» تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی
برگزیده دوم: دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مهدیار عقابی برای «ارغوان»
برگزیده سوم:دیپلم افتخار و جایزه نقدی به حسین ومحمد بوشهری برای «لبیک و عمارداره این خاک»
پس از معرفی بخش نماهنگ، با نمایش کیلیپ و اهدای هدیه از نادر طالب زاده تقدیر شد.
در بخش پویانمایی برگزیدگان به صورت ذیل معرفی شدند.
تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلم سینمایی پویا نمایی فهرست مقدس «محمد همدانی»
تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای پویانمایی کوتاه آنتراکت به کارگردانی «سید محمد رضا خرد مندان»
دیپلم افتخار و جازه نقدی برای پویانمایی به کارگردانی «جنگ جهانی سوم»به کارگردانی عبدالله میر سبیعی
جایزه ویژه هیات داوران به به پویا نمایی خیابان ۲۰۴ به کارگردانی محمد امین امامی با موضوع منا
لوح تقدیر: هیات داوران به پویا نمایی«مرزداران» به کارگردانی حسین صفار زادگان
پس از بخش برگزیدگان پویانمایی از اصغر بختیاری با نمایش کلیپ و اهدای هدیه، تقدیر شد.
همسر شهید اقبالی که برای اهدای جایزه بختیاری به روی سن آمده بود با تعریف نحوه شهادت این شهید بزرگوار گفت: به اینکه همسر چنین مردی هستم افتخار می‌کنم. حضار به احترام همسر این شهید قیام کردند.
در بخش قلم طلایی برگزیدگان به صورت زیر معرفی شدند.
بخش طرح فیلمنامه سینمایی:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فهیمه سلیمانی نویسنده طرح فیلمنامه «کارو» اهدا شد.
وی پس از دریافت جایزه، جایزه خود را به شهدای مفقود الاثر عملیات بیت المقدس ۲، اهدا کرد.
بخش خلاصه فیلمنامه کوتاه:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سید حمید طاهری برای نگارش خلاصه فیلمنامه «ننه گیلان» اهدا شد.
در بخش بزرگداشت، از محمدرضا شرف الدین تقدیر شد. وی پس از دریافت هدیه خود گفت: افتخار می‌کنم که روی شانه‌های من گرد پای رزمندگان است. یادی می‌کنم از تمامی شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی و همچنین مرحومان، رسول ملاقلی پور، سیف الله داد و محمدرضا اعلامی
علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما در ادامه مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم مقاومت طی سخنانی گفت: دفاع مقدس گنجینه‌ای عظیم و بی‌پایان است. دفاع مقدس پدیده استثنایی و بی‌بدیلی است و واقعه بزرگ تاریخ ملت ایران است.
وی ادامه داد: فطرت انسان با موضوع مقاومت و عدالت عجین است و امیدواریم جشنواره بتواند با ارایه آثار خوب در این بتواند با مخاطبان جهانی ارتباط برقرار کند. فیلم بیشتر می‌تواندبا فطرت انسان گفتگو کند.
در بخش دیگر مراسم جعفر دهقان برای بزرگداشت خود روی صحنه آمد و گفت خوشحالم جوایزم را از دست بزرگان این عرصه گرفتم از فرزند شهید عباسی و استاد نصیریان. ما اسطوره‌های بسیاری در دفاع مقدس داریم و امیدوارم اجازه ندهیم پرچم سینمای دفاع مقدس پایین بیاید بعد از جنگ فعالیت در این حوزه کمرنگ شد.
برگزیدگان بخش آثار سینمایی ویدیویی به صورت زیر معرفی شدند.
بهترین فیلمنامه : تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به خیرالله تقیانی پور برای فیلم
بهترین کارگردانی : تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به داریوش عذبانی برای فیلم مردان آفتاب
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به خیراله تقیانی پور و احمد بهرامی برای فیلم تونل
بهترین فیلم : تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مهدی تربتیفرد برای فیلم مدار ۱۰ درجه
برگزیدگان سریال تلویزیونی به صورت زیر معرفی شدند:
تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلمنامه به هادی مقدم دوست و حمید نعمت اله (وضعیت سفید)
تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی به بهترین کارگردانی مسعود جعفری جوزانی(در چشم باد)
تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین سریال به حبیب اله کاسه ساز، مسعود جعفری جوزانی و عباس اکبری (در چشم باد)
دیپلم افتخارو جایزه نقدی بهترین سریال به محمد رضا شفیعی برای سریال وضعیت سفید
جایزه و یژه مرحوم فرج اله سلحشور شامل تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی به بهترین سریال با موضوع انقلاب اسلامی به جلیل سامان برای سریال پروانه
جایزه ویژه بهترین بازیگری به شهاب حسینی (شوق پرواز) تندیس دیپلم افتخار و جایزه نقدی
دیپلم افتخار بهترین بازیگری به آزیتا حاجیان(کیمیا) دیپلم افتخار و جایزه نقدی
شهاب حسینی پس از دریافت جایزه خود با خواندن آیه ای از قرآن درباره روزی گرفتن شهدا نزد پروردگار گفت: خوشحالم که در زندگی در نقش شهید بابایی بازی کردم. این نقش به من زندگی داد و دوست داشتم که جایزه خود را از دستان شهید بابایی بگیرم اما حالا این جایزه را به جایگاه اصلی خودش یعنی فرزندان برومند شهید بابایی تقدیم می‌کنم.
جعفری جوزانی نیز پس از دریافت جایزه خود گفت: امیدوارم این مقاومت، این غیرت و شرفی که مردان ما در جنگ نشان داده اند را برای ایجاد کار برای جوانان تحصیل کرده و بیکار ما استفاده کنند.

https://siasatrooz.ir/vdchzvnw.23nqzdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی