سه شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۷
کد مطلب : 97409
دو سال و نیم خلاء ریاست جمهوری لبنان با انتخاب میشل عون به پایان رسید

خارج شدن دود سفید از بعبدا

لبنانی‌ها شکستی دیگر را به ائتلاف صهیونیستی، سعودی و آمریکایی تحمیل کردند
خارج شدن دود سفید از بعبدا

لبنان دیروز شاهد جشن و شادمانی مردم از پایان دو سال و نیم خلاء ریاست جمهوری با انتخاب میشل عون بود.
لبنان با برخورداری از شرایط جغرافیایی استراتژیک بویژه هم‌مرز بودن با سرزمین‌های اشغالی و سوریه داری نقش و جایگاهی حساس در معادلات منطقه‌ای است به گونه‌ای که بسیاری این شرایط را ریشه نابسامانی‌های این کشور می‌دانند.
آنچه از سوی مردم لبنان به عنوان مطالبات اصلی خود از دولتمردان و جریان‌های سیاسی مطرح می‌شود حل چالش‌های اقتصادی و بازسازی ویرانه‌های برجای مانده از تجاوزات رژیم صهیونیستی و نیز تامین امنیت کشور در برابر بحران تروریسم و تجاوزات صهیونیست‌ها و در نهایت استقلال و آزادی کشور در معادلات جهانی تشکیل می‌دهد.
در این میان در ساختارسیاسی لبنان دو دیدگاه مشاهده می‌شود. یک دیدگاه مقاومتی که تاکید دارد لبنان با اتحاد درونی توان مقابله با همه چالش‌ها را دارد.
پیروان این دیدگاه توانسته‌اند دستاوردهایی همچون شکست رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶، آزادی اسرای لبنان از بند رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۸، مقابله با ساختار جاسوسی صهیونیست و مبارزه با تروریسم در خاک لبنان و سوریه را رقم زنند. اقدامات این جریان در آبادی لبنان و حل چالش‌های اقتصادی نیز نقشی قابل توجه داشته است. طیف دیگر جریان‌هایی هستند که به دلیل وابستگی خانوادگی و یا سیاسی رویکرد به خارج با محوریت سعودی، فرانسه، انگلیس و آمریکا را راهکار پایان بحران‌های کشورشان عنوان می‌کنند. این طیف گرایش بسیاری به این کشورها داشته‌اند حال آنکه نتیجه آن استمرار اختلافات سیاسی و چالش‌های اقتصادی و نیز گرفتار شدن لبنان در نزاع‌های منطقه‌ای بوده است.
به عنوان نمونه سعودی و فرانسه هرگز به وعده خود برای تسلیح ارتش لبنان عمل نکرده و آمریکا و انگلیس نیز سرسپردگی لبنان و چشم پوشی آن از سرزمین‌های تحت اشغال رژیم صهیونیستی را شرط تعامل با این کشور عنوان کرده‌اند. گزارش‌ها نشان می‌دهد اختلاف‌افکنی این کشورها از ریشه‌های بحران‌های لبنان بوده است.
با توجه به این شرایط و کارنامه‌ای که جریان‌های سیاسی از خود برجای گذاشته‌اند امری بدیهی است که مردم در انتخاب رئیس‌جمهور به دنبال نامزدی باشند که رویکرد مقاومتی در آن باشد چراکه کارنامه مقاومت را برابر با خواسته‌ها و اهداف خود دیده‌اند. رویکردی که دیروز در انتخاب رئیس‌جمهور لبنان پس از ۲ سال و نیم وقفه به خوبی قابل مشاهده بود.
سرانجام وحدت و یکپارچگی لبنانی‌ها برای پایان خلاء ریاست جمهوری به نتیجه رسید و میشل عون با رای پارلمان به این سمت انتخاب شد تا شکستی دیگر به ائتلاف صهیونیستی، آمریکایی و سعودی که محور بحران‌های لبنان هستند تحمیل نمایند.
لبنان دیروز شاهد روزی بزرگ بود. روزی که گروه‌های لبنانی نشان دادند که به دنبال تحقق خواست و نظر مردم هستند که محور آن را پایان دادن به خلاء ریاست جمهوری پس از ۲ سال و نیم کشمکش سیاسی تشکیل می‌دهد. 
ژنرال «میشل عون» رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح در پارلمان لبنان و نامزد مورد حمایت حزب‌الله ، دیروز
( دوشنبه ۳۱ اکتبر – دهم آبان ماه ۹۵) با اکثریت آرای نمایندگان مردم لبنان در پارلمان این کشور به عنوان سیزدهمین رئیس جمهوری لبنان انتخاب شد.با انتخاب ژنرال عون ( متولد ۱۹۳۲میلادی) به عنوان رئیس جمهوری جدید، پرونده دو سال و نیم خلاء ریاست جمهوری لنبان ناشی از کارشکنی‌های رژیم سعودی بسته شد.پارلمان لبنان دارای ۱۲۸ نماینده است اما با توجه به استعفای « روبیر فاضل» تعداد نمایندگان ۱۲۷ تن می‌باشد و در جلسه دیروز پارلمان نماینده شرکت کننده به وی رای دادند.از میان ۱۲۷ آرای ریخته شده در صندوق در دور دوم ژنرال عون با کسب ۸۳ رای به عنوان رئیس جمهوری لبنان انتخاب شد.نبیه بری رئیس مجلس لبنان تعداد آرای برگه سفید را ۳۶ ، آرای باطله را ۷ اعلام کرد و گفت که رای هم به « استیردا طوق ( جعجع)اختصاص یافته است.ژنرال عون در دور اول انتخابات از میان ۱۲۷ رای ریخته شده به صندوق؛ ۸۴ رای کسب کرد.رای گیری دور دوم به علت اینکه یکی از نمایندگان دو رای در صندوق انداخته بود، به دستور نبیه بری رئیس مجلس دوباره برگزار شد.در دور اول، ۳۶ رای سفید، ۶ رای باطله و یک رای هم به نام « جیلبرت زوین» یکی از نمایندگان به صندوق اخذ آرا ریخته شد.« سلیمان فرنجیه» دیگر نامزد این دوره انتخابات ریاست جمهوری درخواست کرده بود که حامیانش به او با برگه سفید رای دهند.
2۵ ماه مه ۲۰۱۴ « میشل سلیمان» دوازدهمین رئیس جمهوری لبنان « بعبدا» کاخ ریاست جمهوری را ترک کرد و از آن روز تاکنون درهای این کاخ بسته ماند تا طولانی‌ترین خلاء ریاست جمهوری در لبنان رقم بخورد.
در این مدت « نبیه بری» رئیس مجلس لبنان، ۴۶ بار نمایندگان را برای انتخاب رئیس جمهوری دعوت کرد که تنها جلسه اول و جلسه دیروز تعداد نمایندگان به حد نصاب رسید و رای گیری انجام شد.در جلسه اول، «سمیر جعجع » رئیس حزب «نیروهای لبنانی» و نامزد اردوگاه مورد حمایت رژیم سعودی یعنی بخش اعظم گروه ۱۴ مارس با کسب ۴۴ رای شکست سختی را در مقابل برگه‌های سفید متحمل شد.رژیم سعودی سه روز به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری لبنان، « ثامر السبهان» وابسته نظامی سابق خود در لبنان، سفیر اخراج شده سعودی از عراق و وزیر مشاور کنونی دولت سعودی در امور کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را راهی بیروت کرد.السبهان در چهار روز حضور در بیروت با بیشتر شخصیت‌های سیاسی، حزبی و مذهبی لبنان از طوایف مختلف ملاقات کرد اما کوچکترین اظهار نظری نکرد و شب دوشنبه بیروت را ترک کرد.ناظران معتقدند که سعودی، این سیاستمدار فتنه‌گر را برای آگاهی از آخرین دیدگاه‌ها و تحولات لبنان اعزام کرد تا شاید بتواند بخشی از آبرو و جایگاه از دست داده خود در لبنان را بازیابد.محافل سیاسی براین باورند، پیروزی «عون» در عرصه سیاسی لبنان را باید پیروزی «حزب‌الله» در این عرصه و پیروزی در عرصه مبارزه با تروریسم تکفیری در سوریه شمرد. روزنامه «اسرائیل هیوم» چاپ سرزمین‌ اشغالی و نزدیک به کابینه رژیم صهیونیستی در تحلیلی بر تحولات سیاسی جاری در لبنان نوشت: انتخاب ژنرال «میشل عون» به ریاست جمهوری لبنان به این معناست که «سید حسن نصرالله» پیروز بزرگ میدان است.
تحلیلگران مسائل سیاسی اسرائیل با بیان اینکه انتخاب ژنرال «میشل عون» به عنوان گزینه پیشنهادی «حزب‌الله» پیروزی این جنبش بر عربستان شمرده می‌شود، این انتخاب را انتخاب ناخوشایندی برای اسرائیل ارزیابی کردند. لازم به ذکر است رژیم صهیونیستی تحرکات در مرزهای لبنان و ساخت استحکامات مرزی را تشدید کرده است. نبیل قاووق معاون رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان تاکید کرد که لبنان با انتخاب رئیس جمهور دستاوردی ملی و استراتژیک را محقق کرده و رسما "وتوی" عربستان را در هم می‌شکند. لازم به ذکر است «میشل عون» در اولین سخنرانی خود پس از انتخابش به عنوان رئیس جمهور لبنان گفت: امنیت سیاسی در کشور تنها در صورت احترام به قانون اساسی و مشارکت ملی تامین می‌شود.رئیس جمهور جدید لبنان در اولین سخنرانی خود در پارلمان اعلام کرد که سند آشتی ملی بدون هیچ گونه تغییری باید به مرحله اجرا در بیاید.
«میشل عون» تاکید کرد که لبنان باید از درگیری‌های خارجی اجتناب ورزد و به سیاست خارجی مستقل روی بیاورد. وی افزود: همه تلاش خود را برای آزادسازی اراضی لبنان که تحت اشغال اسرائیل قرار دارد، به کار خواهیم گرفت.

https://siasatrooz.ir/vdci35a3.t1ayu2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی