پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۶
کد مطلب : 91379
وزارت جهاد كشاورزی و سازمان محيط‌زيست به هم نمي‌آيند

راهكاري كه مصلحت نیست

راهكاري كه مصلحت نیست

چند روز پيش طرح دو فوریتی ادغام محيط‌زيست در وزارت جهاد کشاورزی با ۸۲ امضا تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد.
طرحي كه مخالفت‌ها در‌خصوص اجرايي شدن آن بالاست و تمامي كارشناسان و نمايندگان مجلس و مسئولان اين دو سازمان و وزارتخانه با اجراي آن مخالف هستند. طرحي كه بيانگر اين واقعيت است كه سازمان محيط‌زيست آنچنان كه بايد و شايد به وظايف خود جامه عمل نمي‌پوشاند و همين موضوع سبب شده تا نمايندگان مجلس به فكر اتخاذ راهكاري باشند.
راهكاري به اسم ادغام كه به هيچ‌وجه به بهبود شرايط كمك نمي‌كند و شايسته است اگر نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي مي‌خواهند شرايط محيط‌زيستي كشور را بهبود بخشند بدنبال تبديل سازمان محيط‌زيست به وزارتخانه محيط‌زيست باشند تا سايه نظارت نمايندگان مردم بر سر يكي از اساسي‌ترين مسائل حياتي كشورباشد.
محيط‌زيستي كه متاسفانه در ميان انبوه بازي‌هاي سياسي گم شده است و دود آن تنها به چشم مردم و زيست‌بوم تكرار نشدني و رو به تخريب كشور مي‌رود.
گفتني است چندي پيش جواد کریمی‌قدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خانه ملت در گفت‌وگو با فارس، علت نگارش طرح مذکور را سامان‌دهی مباحث مربوط به محيط‌زيست و ارتباط این حوزه با وزارتخانه جهاد کشاورزی عنوان کرد. وی با انتقاد از عملکرد رئیس سازمان محيط‌زيست خاطرنشان کرد: خانم ابتکار طوری عمل می‌کند که گویا محيط‌زيست برای وی اولویت دست‌چندم است و مباحث سیاسی اولویت اول محسوب می‌شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بر لزوم نظارت دقیق وکلای ملت بر عملکرد مسئولان اشاره کرد و افزود: در حوزه محيط‌زيست خانم ابتکار به توصیه‌های نمایندگان توجهی نمی‌کند که در همین زمینه وکلای ملت برای نظارت بیشتر بر عملکرد مجموعه محيط‌زيست و انتقال بهتر دغدغه‌های عمومی به این مجموعه طرحی تهیه و تدوین کردند که به موجب آن امکان نظارت وجود دارد.
کریمی‌قدوسی با تأکید بر اینکه سازمان محيط‌زيست در سال‌های اخیر عملکرد سیاسی دارد اظهار داشت: بودجه‌های تخصیص‌یافته به این سازمان به جای هزینه کرد در حوزه‌های مرتبط صرف امور سیاسی می‌شود که همین موضوع انتقاد نمایندگان و همچنین بروز مشکل برای مردم را در پیش داشته است.

ادغام به مصلحت نیست
وزیر جهاد کشاورزی تاكید كرد: ادغام وزارت جهاد كشاورزی و سازمان حفاظت از محيط‌زيست به مصلحت نیست.
محمود حجتی در پایان جلسه ديروز هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در مورد ادغام سازمان حفاظت از محيط‌زيست و وزارت جهاد کشاورزی بیان كرد: این موضوع هم‌اکنون در مجلس به صورت یک طرح مطرح شده است و دولت اظهار‌نظری نکرده است. به هر حال مجلس هم اختیارات و مقرراتی دارد و کار خود را انجام می‌دهد اما نظر شخصی من این است که سازمان محيط‌زيست یک سازمان فرابخشی است و یک دستگاه اجرایی صرف نیست. وزیر جهاد كشاورزی افزود: این سازمان بیشتر مسئولیت نظارت، پایش، دیده‌بانی و پیگیری استانداردهای زیست‌محیطی و اعمال آنها را برعهده دارد اما وزارت جهاد کشاورزی عمدتا یک دستگاه اجرایی است بنابراین به نظر می‌رسد که ادغام این دو سازمان خیلی به مصلحت نباشد.

شرح وظایف سازمان محيط‌زيست ارتباطی به جهاد کشاورزی ندارد
با طرح مجلس مبنی بر ادغام سازمان خفاظت محيط‌زيست در وزارت جهاد کشاورزی مخالفم و اعتقاد دارم؛ باید تشکیلات منسجمی به عنوان وزارتخانه، برای منابع طبیعی داشته باشیم. مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محيط‌زيست ضمن اعلام مخالفت خود با طرح ادغام سازمان حفاظت محيط‌زيست در وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: شرح وظایف سازمان محيط‌زيست ارتباطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد.
محمد درویش در گفت‌و‌گو با ایلنا در مورد طرح مجلس مبنی بر ادغام سازمان خفاظت محيط‌زيست در وزارت جهاد کشاورزی گفت: من با این طرح مخالفم، زیرا اعتقاد دارم که باید تشکیلات منسجمی به عنوان وزارتخانه، برای منابع طبیعی داشته باشیم که در آن شیلات، سازمان نقشه‌برداری و هوا‌شناسی به هم بپیوندند و یک نهاد متولی منابع طبیعی قدرتمند که در راسش وزیر است را تشکیل دهند.
وی با بیان اینکه طلایی‌ترین دوران منابع طبیعی ما به زمانی باز می‌گردد که وزارت منابع طبیعی داشته‌ایم، افزود: اما سازمان حفاظت محيط‌زيست با توجه به شرح وظایفی که دارد، ربطی به منابع طبیعی پیدا نمی‌کند و نمی‌تواند با وزارت جهاد کشاورزی ادغام شود.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محيط‌زيست اظهار کرد: هم‌اکنون در دولت عملا دو رای محيط‌زيستی از سوی وزیر جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محيط‌زيست است. در استان‌ها نیز همواره مدیران کل منابع طبیعی و مدیران کل حفاظت محيط‌زيست معمولا با هم هم رای هستند و در کمیسیون‌های توسعه از دغدغه‌های زیست محیطی حمایت می‌کنند، اما در صورت ادغام، این دو رای، یک رای می‌شود و وزن محيط‌زيست در تصمیم گیری‌ها کاهش پیدا می‌کند.

حرف آخر
در حرف آخر اين گزارش بايد گفت یکی از ضعف‌هاي جدی در حوزه نظارت بر عملکرد سازمان‌هایی نظیر محيط‌زيست آن است که مسئولان اين سازمان‌ها توسط رئیس‌جمهور منصوب مي‌شوند و همين عامل سبب مي‌شود نمایندگان ملت نتوانند مانند وزارتخانه‌ها بر آن‌ها نظارت مستقیم داشته باشند.

https://siasatrooz.ir/vdci3pa3.t1azy2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

عظیم
خانم ابتکار را برکنار کنید
عظیم
خانم ابتکار را برکنار کنید