?>?> حمله شیمیایی به ژنو و آستانه | سیاست روز
سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۹
کد مطلب : 98859
ائتلاف ضد سوری بار دیگر دست به دامان جنگ روانی شد

حمله شیمیایی به ژنو و آستانه

حمله شیمیایی به ژنو و آستانه

دشمنان سوریه که در رسیدن به اهداف سیاسی و نظامی ناتوان بوده‌اند باردیگر دست به دامان حربه جنگ روانی با محوریت سلاح‌ شیمیایی شده‌اند که محور آن را کند کردن عملیات نظامی سوریه و متحدانش و باج‌گیری در مذاکرات ژنو است.
در حمله شیمیایی در ادلب سوریه تاکنون ۶۷ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی‌ شده‌اند. این در حالی است که منابع مخالف تعداد کشته‌ها را بیش از ۹۰ تن اعلام کردند. همچنین دولت سوریه اعلام کرده که دمشق هرگز از سلاح شیمیایی استفاده نکرده و نمی‌کند. این حمله با استفاده از گازهای شیمیایی و از طریق حمله هوایی بوده است. تصاویر منتشر شده از شهر ادلب که در کنترل شورشیان است، افرادی را نشان می‌دهد که در اثر حمله دچار خفگی شده و برخی کشته شده‌اند.
دولت سوریه هرگونه اتهام درباره این حمله شیمیایی را رد و اعلام کرده که دمشق هرگز حمله شیمیایی انجام نداده و نمی‌دهد. همچنین منابع از بازگشایی گذرگاه باب الهوی در مرز ترکیه و سوریه برای انتقال مجروحان این حمله خبر دادند. سال گذشته سازمان ملل و سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی در تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که هم نیروهای دولتی و هم داعش از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده‌اند.
دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس و قطر که هنوز دست از مطامع خود در سوریه برنداشته‌اند، همچنان عرصه مناسبی برای سوء استفاده مالی آمریکا هستند تا واشنگتن به بهانه‌های مختلف در سوریه، از آنان مبالغ مالی هنگفتی أخذ کند. پس از اینکه با تصمیم عربستان و آمریکا، قطر از عرصه سیاسی منطقه بیرون رانده شد، این بار در حال ورود به سوریه است. در واقع پس از اینکه دوحه نتوانست در جریان ریاست جمهوری باراک اوباما موارد خواسته شده را برآورده کند، عربستان به سرنیزه علیه محور مقاومت بدل شد.
بر اساس اطلاعات موجود، قطر و شماری از نهادهای موسوم به بشردوستانه از جمله یک نهاد ترکیه‌ای تمایل دارند که تروریستها وارد سوریه شوند و همچنان از آنان حمایت تسلیحاتی و مالی صورت گیرد.
در ادامه جوسازی‌ها نماینده آمریکا در سازمان ملل در توجیه ادعای اخیر وزیر خارجه این کشور در عقب‌نشینی واشنگتن از موضع «کناره‌گیری بشار اسد» اعلام کرد: «ما معتقدیم که مردم سوریه دیگر اسد را نمی‌خواهند». «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد، واشنگتن معتقد است که مردم سوریه دیگر «بشار اسد» رئیس‌جمهوری فعلی این کشور را به عنوان رهبر خود نمی‌خواهند. هیلی در کنفرانسی مطبوعاتی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در پایتخت ترکیه طی هفته گذشته درباره اینکه این مردم سوریه هستند که سرنوشت اسد را مشخص می‌کنند، گفت: «ما بر این باوریم که مردم سوریه دیگر اسد را نمی‌خواهند». وزیر خارجه آلمان ضمن انتقاد شدید از رئیس‌جمهور سوریه در عین حال گفت که مردم این کشور در نهایت باید درباره اینکه چه کسی رئیس‌جمهور کشورشان باشد، تصمیم بگیرند. سفیر سوریه در روسیه اعلام کرد که دمشق نقشه‌های ترکیه برای انجام عملیات جدید در سوریه را دشمنی آشکار علیه حاکمیت سوریه می‌داند. ریاض حداد، سفیر سوریه در روسیه در سخنرانی خود در جمع دانشجویان سوری در روسیه گفت: ترکیه پس از اعلام پایان یافتن عملیات "سپر فرات" تاکنون اقدام به عقب نشینی نیروهایش از خاک سوریه نکرده است و دمشق این مساله را اشغالگری علیه خود می‌داند. در پی ادامه جنگ سوریه و افزایش تعداد آوارگان، کنفرانس دو روزه‌ای با حضور کشورهای جهان در بروکسل برای کمک به پناهجویان سوری برگزار می‌شود.فرانسه در پی حمله شیمیایی در سوریه از شورای امنیت خواست تا نشست ویژه تشکیل دهد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دولت سوریه را مسئول حملات شیمیایی در سوریه دانست. «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که دولت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه مسئول حمله شیمیایی در این کشور است.

https://siasatrooz.ir/vdci3va3.t1avw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی