?>?> پاندمی خود شیفتگی ها! | سیاست روز
جمعه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 117949

پاندمی خود شیفتگی ها!

شاید اگر زمانیکه تحقیقات گسترده پیرامون یکی از با اهمیت ترین چالش های استانی به ظاهر...

شاید اگر زمانیکه تحقیقات گسترده پیرامون یکی از با اهمیت ترین چالش های استانی به ظاهر خود کفا و در باطن محروم از مساعدت های دولتی صورت می گرفت در حالیکه بالاترین میزان در صد مالیات در آن اخذ می شد و در تمامی این سالها به دلیل حساس بودن منطقه وهمچنین حضور صنایع بزرگ وبی بدیلی چون فولاد مبارکه . ذوب آهن . معادن با ارزش طلا ونقره . کشاورزی گسترده . مزارع پرورش انواع آبزیان سرد آبی و زینتی . صنایع دستی وبافت فرش های های سنتی وصنعتی نقش ارزنده ای در اقتصاد کشور داشت تا به نحوی از انحاء استراتژیکی باشد اما زمانی که نوبت بهره وری از سهم خود در بودجه را دارد با انگ« منطقه برخوردار» در انتها جدول قرار میگیرد تا همچون گوشت قربانی برای ارگانها ونهاد ها در زمانیکه که کم می آوردند باشد تا تکه ای از آن را بریده و با خود یبردند !همچنانکه بدون توجه به سیستم تقسیم حق آبه یادگار مهندسی شیخ بهایی که سرریز کوهرنگ را به دو منطقه چهاو محال وبختیاری و اصفهان اختصاص داداما دولت ها پنجم. ششم، هفتم و هشتم تمامی هم خود را بمنظور برداشت قسمتی از حق آبه با لوله گذاری جدید بکار گرفتند و موفق شدند سهمی از آب استان اصفهان و زاینده رود را نه از پشت سد بلکه در بالا دست بسوی استانی دیگر که ادعا دارد روزگاری یکی از شهرستانها ی تابع اصفهان بوده وسهمی از حق آبه دارد . انتقال دهند! واین جفا در دولت های نهم ودهم با حضور یکی از اهالی ماخذ آب در کابیه و همراهی استاندار وقت اصفهان که اتفاقا زاده همان منطقه بود .
طرح تفکیک وجدا شدن تشکیلات اداری سازمان آب منطقه ای دواستان که متفقا در اصفهان مستقر بودئد کلید خورد تا به این بهانه با در اختیارگرفتن سد زاینده رود که در غربی ترین نقطه اصفهان ساخته شده به استان مبدا واگذار که اتفاقا روزگاری آن جا هم قسمتی از اصفهان بوده است! اگرچه این مانور تنها به جدا شدن سازمانهای آب منطقه ای از یکدیگر خاتمه می یابد و معاون سیاسی استاندار وقت اصفهان به نمایندگی والی از امضا صورت جلسه واگذاری سد در وزارت نیرو استنکاف و از سمت خود استعفا می دهد تا بار دیگر به شغل معلمی برگردد اما در این میان همچنان انتقال سهم قابل توجهی از آب کوهرنگ به استانی که قبلا بخشی از اصفهان بوده ادامه می یابد تا چالش کمبود وبحران پیش رو برای منطقه ای وسیع در مرکز کشور که به گونه مهد صنعت در دوران دفاع مقدس و سازندگی وبعد از آن تا به امروز بوده است راعملیاتی سازد! مشکل تامین آب بخصوص برای شرب ومصرف خانگی در استانی که بیش از شش میلیون نفر جمعیت دارد کار ساده ای نبود ولی تا به امروز با سیاست های مدبرانه مدیران آن در آب منطقه ای که خوشبختانه همگی اصفهانی اصل وپایبند به حق آبه شیخ بهایی بوده اند به خوبی حل وفصل شده اما حالا که بعضی از آنها به خیل بازنشستگان رفته ویابا بی مهری های خطی وجریانی روبرو شده اند عرصه را برای مدیریت وتامین آب شرب تنگ می کند تا مدیر عامل آبفای استان اصفهان هشدار دهد: «اگر سامانه دوم راه اندازی نشود . ۴۳۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب شرب خواهیم داشت»! ادامه بی توجی ها طی سالهای گذشته پیرامون نحوه توزیع آبی که در بابا شیخ علی با غ بهادران تصفیه می شود بدلیل اینکه توام با نوعی تبلیغات پوچ وتو خالی بوده و هرگز توجهی به انجام زیر ساخت های لازم نمی شد تا اسراف بواسطه شبکه پوسیده که قسمتی از آن بجا مانده دهه چهل است وهمچنین استفاده های غیر شرب میدان را هر سال نسبت به سال قبل تنگ تر کرده که تنها واکنش متقابل توسط بخش تبلیغات ورابط عمومی شرکت آبفای اصفهان بدون توجه به روش های علمی تعریف وثابت شده در سراسر دنیا برای صرفه جویی منطقی در مصرف بی رویه .
انجام یک سری اقدامات پر هزینه اما قدیمی شده و همچنین تبلیغات رسانه ای پیشگیرنده از نقد ها ! برگزاری شب نشینی های سالانه در فضای پر وسعت شرکت با حضور خوانندگان وصحنه گردانان پایتخت . اهداء جوایز بصورت نوعی دوره گردی در سطح استان . انجام شوهای دهه چهلی بواسطه رسانه های دیداری وشنیداری و امثالهم که همگی این اقدامات نوعی پتک بر سندان و آب در هاون کوبیدن های بی محتوا وپر هزینه ای بیش نبود ه تا نه تنها مصرف به موازات تولید تقلیل نیابد بلکه سال به سال وبه صورت تصاعدی افزایش پیدا کند و از سویی بارندگی ها نیز نقصان داشته باشند! امروز ودر آستانه دهمین سال گذشت از تمامی اجرای این تئوری های نا موفق. نسل هایی که هرکدام سمتی در مدیریت آب فای اصفهان بدست آورده اما نتوانستند یا نخواستند فعل های موفقی باشندوبه ترک آن متهم نشوند نتیجه های ها مطلوبی ارائه ندادند . فرصت را غنیمت شمرده تا به بهانه های واهی از جمله خستگی و بازنشستگی در نشستی درون سازمانی مورد تقدیر وتشویق مد یران قرار گرفته وصندلی هایی را که باید همان ده سال قبل تخلیه می کردند. به نسل جدید تحویل می دهند تا همین روزها شاهد لوله های خالی از آب ومملوو از هوا باشند!
انگار هیئت مدیره و مدیران پاسخگو هنوز هم قانع نشده اند که تمامی این سالها را به گونه ای دورخود چرخیده اند و هر روز را به تاسیس اداره وموزه و مراکز فرهنگی بامدیریت های تازه انتقالی از دیگر شرکت ها سپری کرده اند در حالیکه مشکل آب با میز وصندلی ومنشی های متعددواهرم تبلیغات و جشن وسرور حل نمی شودکه نیازمند خرد جمعی واستفاده از عواطف رقیق جامعه در این باره است تا بر اساس بدعت گذشتگان آب را جاری ورها نسازند بلکه گل آبپاش کنند و این امر تنها از طریق منابر و وعاظ مورد توجه ووثوق جامعه اسلامی امکان پذیر است نه شب نشینی ها و شوها ی جشن وسرور!
اصولا آبفا نیازمند هیچ نوع تبلیغ رسانه ای در هیچ سطحی نیست زیرا خود می تواند بواسطه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و استمداد آز آیات عظام اهداف را بمنظور تقلیل قابل ملاحظه در مصرف آب القا نماید ورقم قابل توجهی را هم از این طری صرف جویی تا هزینه بازسازی شبکه های فرسوده گردد و از هرز رفتن آب در مسیر انتقال کاسته شود . همچنین دیگر هزینه های اداری را همسو با روش های سازمان امور اداری واستخدامی کرده تا در این اقدام نیز اغلب نیروها و پست های مازاد بر نیاز به دیگر ارگان ها احاله شوند که بالطبع صرفه جویی قابل توجهی را به همراه خواهد داشت. شاید اگر قرار باشد فهرست و لیست پرداخت های ماهانه این شرکت خصولتی رسانه ای گردد. توجه وحیرت همگان را بر می انگیزد بنابر این بار دیگر اشاره می شود که شرکت مهندسی آبفای وزارت نیرو مسئولیت دارد طرحی جامع بمنظور عبور از بحران دائمی اقتصادی وکمبود آب برای توزیع در شبکه لوله کشی شرب وبخصوص در استان اصفهان که بر لبه این تیغ ایستاده تهیه تا در زمان وقوع هر تنش دست وپای خود را گم نکنند . زیرا« سالی که نکوست از بهارش پیداست» .
بدیهی است این سلسله مطالب تحقیقی وتوجیهی به یاری خداوند متعال تا حصول نتیجه در حمایت ازسرمایه های ملی واستراتژیکی همچون آب توسط روزنامه مردمی سیاست روز ادامه خواهد یافت زیرا برگرفته از نقطه نظرهای آحاد جامعه و بخصوص سخنگوی قوه قضائیه پیرامون رسانه ها است که می گویند« خبرنگاران هم از ضابطان این قوه به حساب می آیند . اگرچه مجوز اجرا واعمال قانون را ندارند اما می توانندافشاگرحقایق و شفایت‌ها باشند.

نویسنده: حسن روانشید

https://siasatrooz.ir/vdci5yaz3t1az32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی