دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۸
کد مطلب : 99623
دو کارشناس سیاسی مطرح کردند؛

متولیان دستگاه فرهنگی با تفسیر نادرست از آتش به اختیار دچار سوء فهم شده‌‌اند

مقام معظم رهبری در دیدار اخیر دانشجویان با ایشان جملاتی را بیان داشته‌اند که بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای داشته است: «در دانشگاه خیلی می‌شود کار کرد، اتفاقاً در دانشگاه باید کار کرد. چه کسی باید در دانشگاه کار بکند؟ شما. شما تشکّلها هستید که در دانشگاه باید کار بکنید. البته خطاب بنده در غیر از این جلسه به همه است؛ من به همه‌ آن هسته‌های فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتباً می‌گویم: هرکدام کار کنید؛ مستقل و به‌ قول میدان جنگ، آتش‌به‌اختیارید.البتّه در جنگ، قرارگاه مرکزی وجود دارد که دستور میدهد، امّا اگرچنانچه رابطه‌ی قرارگاه ‌قطع شد یا قرارگاه عیبی پیدا کرد، اینجا فرمانده دستورِ آتش‌به‌اختیار می‌دهد.»
متاسفانه برخی عناصر کج‌فهم تلاش کردند در فضای مجازی و رسانه‌هایشان پیام رهبری را وارونه جلوه داده و عبارت آتش به اختیار را به معنای صدور مجوز فعالیت غیرقانونی و خودسرانه قلمداد کنند. در حالیکه رهبر انقلاب در هيچ شرايطي در سال‌های گذشته از اقدامات غيرقانونی حمايت نكرده‌اند، ایشان نه تنها حمايت نكرده‌اند، بلكه به صورت مكرر مخالفت صریح خود را اعلام کرده اند. مواردی مانند حمله به سفارت انگلیس، حمله به سفارت عربستان، اقدام خودسرها در حرم امام خمینی در ناتمام گذاشتن سخنان سیدحسن خمینی، تقبیح پرتاب مهر به رئیس مجلس در قم و... از نمونه‌های عملی سیره ایشان در برخورد و مخالفت با این گونه خودسری‌ها بوده است.
در همین زمینه حمیدرضا مقدم‌فر مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه در گفت‌وگو با الف، درباره فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد فرمان «آتش به اختیار» در دیدار با دانشجویان اظهار داشت: تعبیر آتش به اختیار به مضمون و کانتکسی که فرمایشات مقام معظم رهبری داشت بر جنگ نرم و وظایف افسران این جنگ در واقع جاری شدن خون تازه در رگ نیروهای انقلاب بود، یعنی در شرایطی که دشمن در جنگ نرم آماج خود را علیه ایران انجام می‌دهد، سه دسته و گروه هستند که شامل ۱- مدافعان نظام،۲- مسئولین و ۳- مردم می‌شود، اما اولویت آماج جنگ نرم، نیروهای مدافع نظام هستند یعنی نیروهای انقلابی که دغدغه حفظ و ارتقای نظام اسلامی را دارند و این نیروها نباید به انفعال، ناامیدی و یاس دچار شوند.
وی تصریح کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری بر این پایه بود که دستگاه‌های زیر ربط یعنی کسانی که مسئولیت قرارگاه‌ها برای عرصه میدان و نبرد تاکتیکی در جنگ نرم را برعهده دارند مختل و دچار بی خاصیتی شده‌اند، اینجا مردم و نیروهای مدافع نباید منفعل شوند، اینها با توجه به اینکه در خط راهبردی و استراتژیک نقشه راهشان را از رهبر انقلاب گرفته‌اند چه در عرصه فرهنگی و سیاسی برای مقابله با دشمن نباید منتظر قرارگاه مرکزی یعنی وزارت ارشاد و شورای عالی فرهنگی و امثالهم شوند.
مقدم‌فر تاکید کرد: در واقع ما آتش به اختیار را در طول سی و هشت سال به طور مکرر تجربه کرده‌ایم. در مقاطعی این قرارگاه‌ها از کار افتاده و دچار اختلال می‌شدند اما مردم و به ویژه جوانان به صورت خودجوش به وظیفه خود عمل می‌کردند، همانند نهضت ۹ دی، ۲۳ تیر که حضور خودجوش و آتش به اختیار داشتند و توانستند در مقاطعی انقلاب را نجات دهند. در دوران امام(ره) هم این دستگاه‌ها دچار اختلال می‌شدند.
این کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی با بیان اینکه در پایان سه نکته مهم و ضروری را باید یادآور شد، گفت: توصیه اول به نیروهای انقلاب است آنهایی که خوب انقلاب را درک کرده و دچار انفعال نشده‌اند نباید تحت تاثیر فضاسازی‌ها در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های معاند و ضد انقلاب قرار گیرند. این طبیعی است که اینها از این مطلب دچار وحشت شوند چراکه اصل مبارزه یا مطلب این است که افرادی به صورت خودجوش احساس مسئولیت کنند و آنها فهمیدند که اگر توانستند با نفوذ برخی از دستگاه‌ها مختل کرده و جوانان و مردم با رهنمودهای رهبری دچار یاس نشوند.
وی ادامه داد: توصیخ دوم این است که مراقب باشند چراکه ممکن است دشمن خودش به اقداماتی را انجام دهد که این اقدامات مضر و منفی باشد و بگوید که توصیه‌های رهبری موجب این اقدامات شده است. نکته سوم: فرمایش رهبری به عنوان فرصت طلایی به عنوان یک فعالیت مجدد در مسیر انقلاب و حفظ ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب تلقی کنند و بتوانند از این اتحادی که رهبری به نیروهای انقلاب کردند یعنی وقتی می‌گویند آنش به اختیار خود یعنی در افسران جنگ نرم توانایی و استعداد، رشد و بلوغ و عقلانیت را در آنها دیدند که می‌توانند مستقلا عمل کنند و به عنوان حرکت خودجوش و آتش به اختیار در مقابل دشمن باشند و به عنوان یک فرصت گران‌قدر برای خودشان تقلی کنند.

متولیان دستگاه فرهنگی با تفسیر نادرست از آتش به اختیار دچار سوء فهم شده‌اند
نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز درباره فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان در آتش به اختیار اظهار داشت: مقام معظم رهبری به عنوان عالی‌ترین نقطه رصد مسایل کشور در عرصه فرهنگی همواره نقش مهمی داشته است چراکه مهم ترین جبهه کارزار دشمن مسایل فرهنگی کشور است که همیشه با تمام قوا علیه کشور ورود پیدا کرده‌اند و همواره رهبر انقلاب تعابیر زیادی مثل شبیخون فرهنگی و جنگ نرم از سوی دشمن مطرح کردند که در حال حاضر نیز با توجه به مسایل پیش آمده نگرانی شان نسبت به مسایل فرهنگی بیشتر شده است.
این نماینده مجلس در ادامه تصریح کرد: متاسفانه برخی از دستگاه‌ها در مسایل فرهنگی کوتاهی کردند، مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی که مسیر اصلی موضوع و سیاست‌گذاری را بر عهده دارد ولی متاسفانه به دلیل ضعف ساختاری و همچنین عملکرد ضعیف دولت در این خصوص، خدشه‌های اساسی به مسایل فرهنگی کشور وارد شده است.
پژمانفر تاکید کرد: حتی کمیسیون فرهنگی، تشکل‌های فرهنگی نتوانستند مدیریت را در عرصه فرهنگی ایفا کنندو همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اولویت‌ها جا به جا شده و مسایل مهم را تشخیص ندادند .آن وقت برای یک موضوع بی‌اهمیت نامه به صداوسیما می‌زنند. اینها یعنی بازی در زمین دشمن است. رهبر انقلاب به عنوان کسی که دیدبانی جریان‌های فرهنگی و انقلابی را به عهده دارد با دقت تمام مسائل فرهنکی را نظارت کرده و گوشزد می‌کند و این مسئولین هستند که باید با برنامه ریزی بتوانند در مقابل جنگ نرم دشمن ایستادگی کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه برخی با تفسیر نادرست از آتش به اختیار دچار این سوء فهم شده‌اند، گفت: طبیعتا در این قضیه افرادی که مسئولیت خود را در مورد مسایل فرهنگی به خوبی انجام نداده‌اند و مورد اتهام واقع می‌شوند دست به چنین برداشت‌های غلطی می‌زنند و به نفع خود تفسیر می‌کنند و فرار رو به جلو را در پیش بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در مورد مسایل فرهنگی مطرح کردند که هم گوینده و هم شنونده متوجه این فرمایشات هستند. به نظر بنده این هنجارشکنی‌ها توسط افرادی مطرح می‌شود که متولی این دستگاهها و مسایل فرهنگی هستند که یکی از آنها دولت است که اولویت‌ها را رها کرده و به مسایل دیگر می‌پردازد.

https://siasatrooz.ir/vdcipqa3.t1a3r2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی