يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۹
کد مطلب : 98273
تنور انتخابات ۹۶ گرم‌تر می‌شود

پروژه دوم اصلاح‌طلبان برای عبور از روحانی

پروژه دوم اصلاح‌طلبان برای عبور از روحانی

۴ ماه به انتخابات ریاست جمهوری باقی است وهر روز با نزدیک‌تر شدن به موعد آن یعنی ۲۹ اردیبهشت، تنور انتخابات هر روز گرم‌تر می‌شود و احزاب و گروهها برنامه‌های تازه‌ای و گزینه‌هایی جدیدی برای انتخابات ارائه می‌کنند.
پیش از این به نظر می‌آمد که اصلاح‌طلبان ترجیح می‌دهند که در این انتخابات نیز از روحانی حمایت کنند اما با گذشت زمان حالا شواهد نشان می‌دهد که گزینه عبور از روحانی میان اصلاح‌طلبان کلید خورده است.
از جمله اینکه عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه اجازه بررسی نامزدهایی غیر از روحانی برای انتخابات ۹۶ به دفتر سیاسی این حزب صادر شده است، گفت: مصادیقی را بررسی کرده‌ایم ولی هنوز رسانه‌ای نشده است.
آرش حبیبی عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با اشاره به تمهیدات حزب متبوعش برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ گفت: اجازه بررسی مصادیق برای انتخاب نامزدی غیر از روحانی به دفتر سیاسی حزب مردم‌سالاری از سوی شورای مرکزی صادر شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا روی مصادیق مشخصی بحث و بررسی انجام می‌شود، گفت:‌ بررسی کرده‌ایم ولی هنوز رسانه‌ای نشده است.
از سوی دیگر محمد عطریانفر عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی تأکید کرد جهانگیری و نجفی بهترین گزینه‌ها برای ایفای نقش نامزد پوششی روحانی در انتخابات پیش رو هستند. وی با اشاره به انتخابات پیش رو در نظر گرفتن نامزد پوششی برای روحانی را هوشیاری جریان اصلاحات عنوان کرد و اظهار داشت: نجفی و جهانگیری بهترین گزینه‌ها برای ایفای این نقش هستند.
عطریانفر ادامه داد: اگر بخواهیم ارزیابی واقع‌بینانه و قابل دسترس پیدا کنیم افرادی مناسب‌تر از جهانگیری و نجفی نخواهیم داشت چراکه این دو بزرگوار هر دو این صلاحیت و کفایت را دارند اما آقای جهانگیری به اعتبار اینکه در موقعیت معاون اول و در مسائل به روز است و ماموریت‌های بسیار مهمی را از طریق دولت دنبال می‌کند حتی نسبت به آقای نجفی در اولویت قرار می‌گیرد.
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی تصریح کرد: البته بنده شخصا از علاقمندان و مدافعین آقای نجفی هم هستم، او دچار یک بیماری قلبی است که حتی برای وزارت و معاونت ریاست جمهوری هم پزشک معالج او را از قبول مسئولیت باز داشت. از این‌رو ما آقای جهانگیری را تقدم می‌بخشیم.
وی افزود: در رابطه با آقای عارف هم باید بگویم که او ماموریت بسیار مهمی دارد و حیف و جفا است که بخواهد مجلس را رها کرده و به این اصل بیاید، چنین وضعیتی را برای آقای عارف متصور نیستیم و به احتمال زیاد خود او هم روی این مسئله تمرکز و توجهی ندارد و علاقمند است که همین ماموریت را به عنوان رئیس فراکسیون اصلاح‌طلبان و معتدلین مجلس ادامه دهد.
مرتضی الویری فعال سیاسی اصلاح‌طلب پیش از این از احتمال معرفی نامزد پوششی کنار روحانی خبر داده و گفته بود: به سه دلیل ما احتمال می‌دهیم که آقای روحانی را در صحنه انتخابات نداشته باشیم، اول آنکه خودش نیاید، مثلا به او گفته شود آمدنت به مصلحت نیست یا فشارها آنقدر زیاد شود که او بگوید من نیستم.

درخواست‌هایی که پاسخ داده نشد
باید در نظر داشت که میزان تعامل دولت یازدهم با اصلاح‌طلبان اصلا در حد توقع آنان نبوده و در این دولت بیشتر به کارگزارانی‌ها توجه شد.
این گروه می‌گویند: دولت یازدهم آن طور که باید و شاید به اصلاح‌طلبان توجه نکرد و همین مسئله باعث شد که نقش آنان در موفقیت روحانی کمرنگ جلوه داده شود. ممکن است دولت در لفظ و کلام ادعای تعامل با اصلاح‌طلبان و معتدلین را داشته باشد اما در عمل حتی در این روزهای پایانی عمر دولت تدبیر و امید، شاهد این تعامل حداقل به صورت محسوس نیستیم.
امروز بواسطه شرایط پیش آمده برای دولت برخی حامیان اصلاح‌طلب آن پروژه عبور از دولت را کلید زده‌اند و حاضر نیستند سرنوشت‌شان را با سرنوشت دولت گره بزنند. حامیان اصلاح‌طلب دولت به این نتیجه رسیده‌اند که ناکارآمدی دولت درحل مشکلات مردم آنها را به لحاظ سیاسی زمین‌گیر می‌کند.
در واقع قفل‌هایی که کلید دولت یازدهم نتوانست آنها را بگشاید نگرانی‌های زیادی را برای اصلاح‌طلبان و حامیان روحانی به وجود آورد و آنها را نگران کرد که نتیجه غیرقابل پیش‌بینی انتخابات آمریکا در ایران هم تکرار شود. از این‌رو اصلاح‌طلبان بر آن شدند که برای پیروزی در انتخابات ۹۶ به دنبال راه چاره و کاندیدایی دیگر باشند تا در صورت شکست روحانی باز هم آرا به سبد اصلاح‌طلبان ریخته شود.
البته اصلاح‌طلبان از ابتدای تشکیل دولت یازدهم با شرط و سیاست یک بام و دو هوا با دولت حسن روحانی برخورد می‌کردند و هر جا دولت و شخص روحانی عملکرد مثبتی به داشت آن را به خود و عملکرد منفی دولت را به پای واژه اعتدال‌گرایی می‌نوشتند.

آلترناتیوی به نام مطهری
در این میان ممکن از اصلاح‌طلبان بخواهند از چهره‌هایی میانه‌رو نیز برای جایگزینی روحانی استفاده کنند که علی مطهری یکی از این چهره‌ها است که تلویحاً مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار گرفته است
این حمایت تلویحی از علی مطهری نشان می‌دهد فرزند آیت‌الله شهید مطهری مورد پسند برخی از اصلاح‌طلب قرار گرفته و می‌تواند یکی از جایگزین‌های روحانی برای حمایت اصلاح‌طلبان باشد، هر چند کارگزارانی‌ها زمانی که متوجه این استراتژی شدند به میدان آمدند و مصاحبه کردند و گفتند نامزد اصلاح‌طلبان روحانی است.
پیش از این حشمتیان رئیس جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان در پاسخ به این سوال که با آقای مطهری برای انتخابات سال ۹۶ جلسه‌ای داشته‌اید آن را تائید کرد و گفت: با آقای مطهری جلسه‌ای داشتیم ولی آقای مطهری فعلاً به احترام آقای روحانی اعلام کاندیداتوری نکرده، اما منتظر نظر ایشان هستیم.
جالب اینجاست علی مطهری در مجلس هشتم با حمایت رایحه خوش خدمت و محمود احمدی‌نژاد در لیست جبهه متحد اصولگرایان برای انتخابات قرار گرفت و به مجلس ورود پیدا کرد و در مجلس دهم سر از لیست اصلاح‌طلبان درآورد، این موضوع نشان می‌دهد وی در موضوعات مختلف هم نظر با اصلاح‌طلبان است و حتی در موضوع‌های اخیر همچون برگزاری کنسرت و یا رفع حصر مواضعی تندتر از بسیاری از اصلاح‌طلبان دارد.
مطهری در طول این سال‌ها سعی کرده خود را فراجناحی و متعلق به یک جریان نشان ندهد اما می‌توان مواضع و سخنان وی را در چارچوب اصلاح‌طلبی تعریف کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcipra3.t1avy2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی