دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۲
کد مطلب : 105636
واکاوی مشکلاتی که رهبری آن را ناشی از سوء‌مدیریت می‌دانند؛

بن‌بست نداریم

بن‌بست نداریم

چندی است که مشکلات کشور خصوصا مشکلات اقتصادی در داخل کشور بیش از گذشته تکرار می‌شود. این هم ناشی از ازدیاد مشکلات است و هم تبلیغ ناکارآمدی نظام توسط بنگاه‌های رسانه‌ای غرب! اما با همه این تفاسیر کاهش ارزش پول ملی اتفاق غیرقابل انکاری است که از رئیس جمهوری تا رهبری بر آن تاکید کرده‌اند.
مشکلی که به عقیده رهبر معظم انقلاب ناشی از مدیریت غلط و یا خودمانی تر بنویسیم که به سوء‌مدیریت مسئولان برمی‌گردد تا تحریم‌ها و مسایل بیرونی. اما همه اینها نشان می‌دهد که بر خلاف نظر آنهایی که تلاش دارند برای منافع حزبی خود مشکلات موجود را به بیرون گره بزنند باید در در درون مسئولان اتفاقی رخ دهد تا باز مشکلات معیشتی از اقشار مختلف جامعه خصوصا قشر ضعیف برداشته شود. اما رهبری به جز این مسایل راهکارهای مبارزه با مشکلات را نیز بر شمرده و معتقد هستند که بن‌بستی در این مسیر وجود ندارد و آنهایی که می‌گویند راه‌حل مشکلات بن‌بست است یا جاهل هستند و یا خائن! رهبری با همین کد دقیق برای مردم تفاوت مسئول و کارشناس دلسوز و کاری و خائل و جاهل را روشن کردند. 

مسئولان تلاش کنند
رهبری با تاکید بر این مساله مهم در مشکلات معیشتی جامعه که «مشکلات اقتصادی و راه‌حلهای آن معلوم است، هیچ بن‌بستی در کشور وجود ندارد و مسئولان در هر سه قوه باید با تلاش، کار مشترک و استفاده از نظرات کارشناسان، مشکلات و فشارها را از دوش مردم بردارند. اکثر کارشناسان اقتصادی و بسیاری از مسئولان متفق هستند که عامل همه این مشکلات تحریم‌ها نیست بلکه ناشی از مسائل درونی و نحوه مدیریت و سیاست گذاری اجرایی است.» یادآور می‌شوند که برداشتن مشکلات از سر راه ملت جز با تلاش مسئولان میسر نخواهد بود. این نکته‌ای که رهبری بیان داشته‌اند این مساله را نیز غیرمستقیم و تلویحا مطرح می‌کنند که برای حل مشکلات نباید به بیرون نگاه کرد و امید داشت و راه‌حلهای مشکلات، در درون جمهوری اسلامی و با تلاش مسئولان نمایان می‌شود.
در واقع رهبر معظم انقلاب با تاکید بر این مهم به مسئولان تلنگری می‌زنند که از اشتباهات گذشته و سوء مدیریتها و درگیری‌های حزبی و نگاه‌های جناحی به سمت نگاه به منافع عمومی و مصالح جامعه دوری کرده و با گام برداشتن در مسیر درست از پس مشکلات معیشتی و اقتصادی که مردم را زیرفشار گذاشته است، برآیند.

تحریم‌ها بعد از عملکردها
اما نکته مهم و تاثیرگذار در مشکلات معیشتی کنونی و اختلال در بازار ارز چه ‌می‌تواند باشد؟! رهبر معظم انقلاب در دیداری که روز گذشته با اقشار مختلف جامعه داشتند به این مساله نیز پاسخ دادند:«من نمی گویم تحریم‌ها اثر ندارد، اما عمده مشکلات اقتصادی اخیر مربوط به عملکردها است و اگر عملکردها بهتر و با تدبیرتر و به هنگام‌تر و قوی‌تر باشد، تحریم‌ها تأثیر زیادی نخواهد داشت و می‌توان مقابل آن ایستاد.» با این سخنان به نوعی از آنهایی که در پس تحریم‌ها قایم شده و همه چیز را گردن تحریم می‌گذارند، پاسخگویی خواسته و برای مردم روشن کردند که مذاکره با امریکا و یا قراردادهای بین‌المللی همانطور که پیش از این نیز تاکید کرده بودند نمی‌تواند تاثیر بسزا و بسیاری در حال خوش اقتصاد کشور داشته باشد و بیشترین تاثیر در این موضوع عملکرد مدیران است. ایشان برای درک بهتر ماجرا برای مسئولانی که شاید همچنان با این سخنان قانع نشوند، مثالی می‌زنند و می‌گویند: «در همین قضایای ارز و سکه گفته شد مبلغ ۱۸ میلیارد دلار از ارز موجود کشور آن هم در حالی که برای تهیه ارز مشکل داریم، بر اثر بی‌تدبیری، به افرادی واگذار شد و برخی از آن سوءاستفاده کردند. این موارد مشکلات مدیریتی است و ارتباطی با تحریم‌ها ندارد.وقتی ارز یا سکه به صورت غلط عرضه و تقسیم می‌شود، مشکلات فعلی به‌وجود می‌آید زیرا این قضیه دو طرف دارد، یک طرف آن فردی است که دریافت می‌کند و طرف دیگر آن کسی است که عرضه می‌کند.»
در واقع رهبری با این مثال برای مسئولان یادآوری کردند که بی‌تدبیری‌های آنها چه بر سر اقتصاد آورده و به نوعی از آنها خواستند رویه خود را عوض کنند تا اوضاع بهتر شود.

بی‌تدبیرها را بگیرید
اما در ادامه بیانات روز گذشته رهبری، ایشان راهکاری برای مبارزه با رویه فعلی و مانع ایجاد کردن برای بی‌تدبیریهای صورت گرفته نیز ارائه دادند و گفتند:«همه بیشتر به‌دنبال آن فردی هستند که ارز یا سکه را گرفته است در حالی که تقصیر عمده متوجه آن فردی است که ارز یا سکه را با بی‌تدبیری عرضه کرده است که اقدامات اخیر قوه قضاییه نیز در واقع برخورد با کسانی است که با یک تخلف و خطای بزرگ، زمینه ساز این مسائل و کاهش ارزش پول ملی شده اند.» در واقع با این سخنان اینطور بیان کردند که بی‌تدبیرها جرمشان از مال‌اندوزان و طمع‌ورزان بیشتر است چراکه بی‌تدبیری و سوء مدیریت آنها بوده که باعث شده فرصت سوءاستفاده و طمع‌ورزی در اختیار برخی قرار گیرد. در اصل مدیران بی‌تدبیری که در قانون هم باید مسئولیت تصمیمانشان را پذیرفته و خسارت آن را بپردازند، امروز باید مرود بازخواست قارر گرفته و خسارات لازم را به مردم بپردازند.

سوءاستفاده دشمنان از خطاهای داخل
با همه این تفاسیر و راه‌کارها و راه‌حل‌های پیشنهادی رهبری نقش دشمن در بزرگنمایی مشکلات را نادیده نگرفته و عنوان کردند:«ما به دلایل گوناگون، دشمنان خبیث و رذل کم نداریم، آنها کمین گرفته اند تا همچون مگس برروی زخم بنشینند و با سوءاستفاده از مشکلات ناشی از خطای برخی افراد، ناکارآمدی نظام و بن‌بست در کشور را القاء کنند تا مردم ناامید شوند. در کشور هیچ بن‌بستی وجود ندارد زیرا مشکلات کشور شناخته شده است و برای همه آنها نیز راه‌حل‌های شناخته شده ای وجود دارد و فقط باید مسئولان کمر همت ببندند.»
در واقع رهبر معظم انقلاب آنهایی که مشکلات را بزرگ جلوه داده و برای آن بزرگنمایی کیمن کرده‌‌اند را دشمن نامیده و با این سخنان به مردم گوشزد کردند که با همه اینکه مشکل وجود دارد اما آنقدرها هم که دشمن تبلیغ می‌کند بزرگ و لاینحل نیست.
بر این اساس رهبری کلیدواژه‌ای را هم برای مردم معرفی کردند که با آن دشمنان نظام و منافعشان را بشناسند، بر این اساس فرمودند:«هرکسی که اعلام کند، ما به بن‌بست رسیده ایم، یا جاهل است و یا حرف او خائنانه است.» در واقع رهبری اینطور گفتند که هر کسی مشکلات را لاینحل بداند خائن و دشمن است که باعث ناامیدی مردم خواهد شد.

نویسنده: ‌مائده شیرپور 

https://siasatrooz.ir/vdcipwazqt1auq2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی