شنبه ۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶
کد مطلب : 104961
اصلاح طلبان به دنبال استعفای رئیس جمهور

راه اندازی پروژه ناکارآمدی

راه اندازی پروژه ناکارآمدی

سخنان اخیرا رئیس جمهور نکات مختلفی را در بر داشت اما یکی از نکاتی که ایشان در این سخنان به آن اشاره کردن طرح موضوع استفعای رئیس جمهور بود .
روحانی اظهار داشت: دولت می‌ایستد اگر کسی فکر می‌کند دولت می‌ترسد و استعفا می‌دهد و کنار می‌دهد اشتباه می‌کند.
روحانی خاطرنشان کرد: همه ما در کنار هم در آخرین روز دولت دوازدهم به عهدمان وفا می‌کنیم ما به مردم وعده دادیم و امانتدار مردم هستیم و من تا پای جان و آبرو و حیثیت با افتخار می‌ایستم. هیچ ترس و هراسی هم نداریم اما شرط این کار این است که اول ما دولتی‌ها فشار را تحمل کنیم. اگر می‌خواهم بگوییم روز فشار و سختی است اما برای دیگران، حتماً ما شکست می‌خوریم و حتماً ما باید اول فشار را تحمل کنیم.
این سخنان این سوال را به میان می آورد که چه گروهی تلاش می کند که رئیس جمهور برای استعفا را تحت فشار قرار دهد.
با بررسی موضع گیری های اخیر جناح های سیاسی آنچه که بیش از هر واکنش دیگر به چشم می خورد واکنش های اصلاح طلبان در این باره است.
موضوعی که ریشه در گذشته دارد. نارضایتی و ناامیدی این گروه از اینکه روحانی نتوانسته اهداف آنان را محقق کند از یک سو و حمایت این گروه از روحانی از سوی دیگر نشان می دهد که حالا آنها به دنبال انتقام گیری از رئیس جمهور به دلیل عدم تعبیت از خواسته های آنان هستند.
دراین میان بسیاری از کارشناسان بر این باورند که رئیس جمهور در ایام انتخابات وعده هایی به اصلاح طلبان داد که که آن وعده ها تحقق پیدا نکردو اینک زمان تسویه حساب فرار رسیده است

اصلاح طلبان
نگاهی به رویکردهای اخیر اصلاح طلبان حاکی از آن است که این گروه تلاشهای بسیاری را بر کنار گذاشته شدن روحانی از دولت دوازدهم دارد و در حقیقت به دنبال طرح پروژه ناکارآمدی است.
چندی پیش در همین زمینه بود که «سعید حجاریان»، تئوریسین جریان اصلاحات با سناریوسازی درباره پیش بینی تشدید مشکلات کشور گفت: «در صورتي كه وضعيت گفته شده تشديد شود، راست‌ها چهار سناريو پيش روي دولت روحاني قرار خواهند داد. اولين آنها پيشنهاد استعفاست؛ يعني روحاني را به استعفا دلالت كنند.»
ازصحبت های حجاریان به خوبی می توان دریافت که ریشه این بحث ها از کجا شکل گرفته است و اصلاح طلبان چه جنگ روانی را عملیاتی می کنند.
از سوی دیگر اخیراً صادق زیباکلام، فعال اصلاح طلب و از حامیان روحانی در توئیتر خود نوشت: جناب آقای روحانی برای شما نه، اما برای من شرم آور است. چون خیلی‌ها که امروز برایشان بدون درنگ خواهان سرکوب و مجازات زندان و اعدام‌شدید همان‌هایی هستند که ۲۹اردیبهشت پارسال صادقانه و باهزاران امید بپای صندوق‌های رای رفته و به حضرتعالی رای داده بودند.
جناب آقای رئیس جمهور اگر قرار شود بجرم "نامید ساختن مردم" کسانی تحت پیگرد قرار گیرند، با عرض معذرت خود حضرتعالی متهم ردیف اول هستید. چون بنحو حیرت انگیز و باورنکردنی و بحول و قوه الهی توانستید ۲۴میلیون نفری را که بشما رای داده بودند را در کمتر از چندماه سرخورده، پشیمان و ناامید سازید.
علی جنتی، وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این باره با تکرار ادعای حجاریان گفت: «روحانی اهل استعفا نیست.رييس‌جمهوري نظامي روياي برخي جريان‌ها است.ادعاي پررنگ شدن واعظي و كمرنگ شدن جهانگيري ناشي از توهم است.»
سید حسین موسویان، دیپلمات طرفدار دولت، نسبت به ادامه وضعیت کنونی در صحنه سیاسی جاری هشدار داده است و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است برای خروج از بن‌بست به «استعفای دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودرس» تن دهند.
وی در این باره گفت: ««بزرگان نظام باید قبل از هرچیز دراین مورد چاره‌اندیشی کنند؛ حتی به قیمت یک خانه‌تکانی اساسی در دولت یا حتی استعفای دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودرس، زیرا استمرار وضع فعلی تا ۲ سال دیگر، ممکن است موجب لطمات غیرقابل جبران شود.»

در نهایت
به نظر می رسد، اصلاح‌طلبان در حال جدا کردن حساب خود از دولت هستند . اصلاح‌طلبان که نتوانستند سهمشان را از روحانی بگیرند و مخالف خوانی می‌کنند که پای حساب این طیف نوشته نشود تا خودشان را به عنوان قهرمان ذخیره کنند.
اصلاح طلبان با طرح این مسئله علاوه اینکه سعی می کنند تا از زیر بار مسئولیت حمایت از روحانی کنار روند بلکه با جو سازی علیه دولت دوازدهم برای در صحنه نگه داشتن خود. تلاش می کنند. آنها به هر صورت برای آنکه بتوانند فضا را به دست بگیرند باید در میدان باشند لذا این مباحث مسیری است که می تواند آنها را در کانون توجهات نگه دارد. آنها اگر بخواهند سکوت کنند دیده نمی شوند و این دیده نشدن به زعم خودشان آنها را به سمت حذف شدن می برد.

https://siasatrooz.ir/vdciq5azzt1au32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی